Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ispustivme vozduh,imase bajgi vozduh koj nemozese da se istera niz kapacka plus visok antifriz tureno. Se sredi,eve dva dena nema problem. mada maslo so antifriz nemase smesano, cist antifrizot i masloto, temperatura nekreva pojke od 94. Moralo da se ispusta vozduh od cepot so e nad ladnjakot posle sekoe otvoranje na kapackata od tubeto za antifriz. Falati za pomosta :roker:

Супер, заборавив да те прашам парно дали има? Сеа више не е важно пошто колата ти е здрава, ако е прегреана еден од симптомите е и немање парно внатре.
На самиот ладњак може и две чепчиња да има, и едно мора да има навнатре, кога ќе отвориш хауба од лева страна стои, ќе видиш две црева како одат накај кабината, и на спојот има чепче исто такво, се испушта воздух и од таму, само пази мн, тие чепчиња се нежни и кога ќе одвртуваш може да ги скршиш, па да остане внатре, ништо страшно, само ќе треба со клешта да одвртиш па со нарезница да правиш ново.
Терај и немај гајле.

Komocia kako vo voz da se vozis
Мислиш автобус на Југ Турист кога пола патници стојат Куманово Скопје.

воз и не е така лошо, посебно европскиве компании, за 90% од колите се ролс ројс у комоција. Е МКД возови, е што де ги нема

Imal nekoj iskustvo so tecnosta sto ja prodavaat?
Screenshot_20250415-125159_Facebook.jpg

ова да не е керамичка заштита. Тоа се вадат прво нечистиите со полирањe и на крај керамичка се става и ја заштитува бојата. Трае неколку години мислам заштитата.

Уствари сега гледам, кристална била оваа течност. Али чисто се сомневам дека трае ко керамичка. Цената е огромна од едно до друго.

Последно уредено:
Tezok klosar e ovaj i prevarant. Obicno VD40 prodava demek vrajka sjaj na voziloto ali se dodeka ne ja izmies kolata. Posle sekoe mienje treba da ja mackas a takvite sredstva ja ostetuvaat bojata/lakot. Keramicka zastita se nanesva samo masinaki i se brisi masinski i traj max 6 meseci. Se ostanato e gola voda.
Fala ti drugar, taka i mi izgledase. No sepak, ajde rekov da prasam.
Автоматски споено мислење:

ова да не е керамичка заштита. Тоа се вадат прво нечистиите со полирањe и на крај керамичка се става и ја заштитува бојата. Трае неколку години мислам заштитата.

Уствари сега гледам, кристална била оваа течност. Али чисто се сомневам дека трае ко керамичка. Цената е огромна од едно до друго.
Ne be drugar, kakva keramika, ovoj prodava izgleda kako onie sisencata od ali express ili na temu sto gi ima, gola voda, wd 40 Martin sto veli. Mu pisav cena, 50ml 600 denari + 150 dostava.

Tezok klosar e ovaj i prevarant. Obicno VD40 prodava demek vrajka sjaj na voziloto ali se dodeka ne ja izmies kolata. Posle sekoe mienje treba da ja mackas a takvite sredstva ja ostetuvaat bojata/lakot. Keramicka zastita se nanesva samo masinaki i se brisi masinski i traj max 6 meseci. Se ostanato e gola voda.
Pa ne e bas tolku kratka trajnosta na premazite, zboruvam za seriozni firmi. Na pr. BSD od Sonax (600 den,) trae 4-5 mienja ili 1-2 meseci, a ima za 5-6 nanaseuvanja, poskapite 1.000-1.500 den. traat i do 6-9 meseci, a keramika pravilno nanesena na iscistena podloga 2-5 godini, zavisno od cenata na proizvodot i odrzuvanjeto.

Сакам да си купам МАФ-сензор за мојата дизел кола, само ме бунат цениве, имам дилерски пристап до овие нашиве фирми што продаваат делови и видов дијаметрално спротивни цени, ELTA Automotive 3000 ден. a од фирмата BBT истиот маф-сензор дупла цена поточно 6000 ден., се работи за овластени производители да произведуваат делови за познати брендови, ако имал некој искуство со овие енглезиве од фирмата ELTA Automotive да ми каже дали се доверливи и квалитетни за да не лупам пари без веза ,однапред благодарам на одговорите

Сакам да си купам МАФ-сензор за мојата дизел кола, само ме бунат цениве, имам дилерски пристап до овие нашиве фирми што продаваат делови и видов дијаметрално спротивни цени, ELTA Automotive 3000 ден. a од фирмата BBT истиот маф-сензор дупла цена поточно 6000 ден., се работи за овластени производители да произведуваат делови за познати брендови, ако имал некој искуство со овие енглезиве од фирмата ELTA Automotive да ми каже дали се доверливи и квалитетни за да не лупам пари без веза ,однапред благодарам на одговорите
2-3 пати сум купувал МАФ сензор за различни коли, и секогаш половен. Подобро е половен оригинал, него кинески, и тоа не од квалитетните( ги има и такви) туку од најевтините

Препорака за бесплатна веб страна за проверка на историја на возило ?
Нема, а и што ќе ти е?

Дури и да видиш слики од здробени амерички коли.
после видеово ќе ти стане јасно како се "поправени"

Купување на кола, било и ќе остане купување на мачка во вреќа. Само твоите очи нема да те излажат.

Pa ne e bas tolku kratka trajnosta na premazite, zboruvam za seriozni firmi. Na pr. BSD od Sonax (600 den,) trae 4-5 mienja ili 1-2 meseci, a ima za 5-6 nanaseuvanja, poskapite 1.000-1.500 den. traat i do 6-9 meseci, a keramika pravilno nanesena na iscistena podloga 2-5 godini, zavisno od cenata na proizvodot i odrzuvanjeto.
Колата ја имам веќе 6 години со керамичка заштита и сеуште трае.

Нема ли од фирма bosch?

Последно уредено:
Колата ја имам веќе 6 години со керамичка заштита и сеуште трае.
Kolega, i jas se odluciv za keramicka zastita. Vo sreda ke i zakazam termin za kon krajot na maj da ja sredat.
Potoa pomirna glava, so kiseli dozdovi i se ostanato.
Kako si opsto zadovolen od zastitata?

Ke ja ostavam kaj Dame od Lisice, nema covek vo Makedonija koj ne bil zadovolen od uslugata, covekot veruvam deka si go biva. Neka i napravi kompeten tretman, grebanicka nekoja sitna na dve mesta, toa dekontaminacija na lak, poliranja, i sto sledi pa na kraj keramika.
@martin01 ako se sekjavas prvicno ti mi go preporaca covekov, ti blagodaram. No otposle, se rasprasuvav t.e. informirav i dobiv navistina mnogu pozitivni mislenja za nego od mnogu lugje. Vidov i sredeni koli od negova strana vo zivo, odlicno sraboteni, keramikata trae so godini.

Kolega, i jas se odluciv za keramicka zastita. Vo sreda ke i zakazam termin za kon krajot na maj da ja sredat.
Potoa pomirna glava, so kiseli dozdovi i se ostanato.
Kako si opsto zadovolen od zastitata?

Ke ja ostavam kaj Dame od Lisice, nema covek vo Makedonija koj ne bil zadovolen od uslugata, covekot veruvam deka si go biva. Neka i napravi kompeten tretman, grebanicka nekoja sitna na dve mesta, toa dekontaminacija na lak, poliranja, i sto sledi pa na kraj keramika.
@martin01 ako se sekjavas prvicno ti mi go preporaca covekov, ti blagodaram. No otposle, se rasprasuvav t.e. informirav i dobiv navistina mnogu pozitivni mislenja za nego od mnogu lugje. Vidov i sredeni koli od negova strana vo zivo, odlicno sraboteni, keramikata trae so godini.
Da, Dame treba sa e soliden. Dogovorivte cena?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom