Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување

Толку е вреднуван животот овде у државичево, две години.
Вознемирувачки... ама да не ѝ е човек во кожа.. многу жално.
стварно сме за нигде. А тој судијата да се избрка од работа

Вознемирувачки... ама да не ѝ е човек во кожа.. многу жално.
стварно сме за нигде. А тој судијата да се избрка од работа

На кого тоа да не ѝ човек во кожа? Девојката почина на лице место, овој копиљов што ја прегазил прво добил ДУРИ три години затвор, па се жалел му било многу.

На кого тоа да не ѝ човек во кожа? Девојката почина на лице место, овој копиљов што ја прегазил прво добил ДУРИ три години затвор, па се жалел му било многу.
На сестра ѝ човек.. многу се вознемирив.
Немам брат/сестра, ама сигурно премногу боли да не го видиш пак.
Две години.. две години еј
Се наежив у курац.
реков јас, само авиончето е мамата. Авионот и у еден правец. Овде живот више нема..

„Судијата Елведин Ферати во краткото образложение токму признание го спомна како една од олеснитлените околности а го посочи и однесувањето на обвинетиот на судењето.“

од Телма преземено.

Вие сите што седите во собрание и се гоите ко прасиња, све у пичка да ви ебам од прв до последен.
Screenshot_2025-04-07-18-33-01-740.jpg

Судството пупка, си пречкртувал оцени и моментално има овластување да носи пресуда за случка со смртни последици. Во оваа држава само правдата во свои раце, кубурата спремна и АЈТ.

Последно уредено:
Ако животот во тоа државиче вреди 2 години, што го спречува таткото да му упуца куршум во чело и на судијата и на сторителот?
Како родител сериозно се прашувам ова. Да е мое дете, око не ми трепнува, за две години ќе ги прележам.

2 ebanj godini otkako zgasna covecki zivot. Go slusam tatkoto na intervjuto i srcevo mi se kine.
Da ti ebam i drzava i narod i uste ednas, site sto imate partiski korenja i go pomagate ludilovo krvta da vi se iznaebam.

Ако животот во тоа државиче вреди 2 години, што го спречува таткото да му упуца куршум во чело и на судијата и на сторителот?
Како родител сериозно се прашувам ова. Да е мое дете, око не ми трепнува, за две години ќе ги прележам.
Prestar e covekot za takvo nesto a i nie ne sme takvi, toa e. Posebno pa niv ako im napravis krvna odmazda oni sekako ke ti vratat i ke treba cela familija da si ja zacrni covekot. Kazna Bozja e sto ziveeme so niv.

Работата е што за Менсури, Пуновци и Тигровци важат едни закони, а за каурите други. Не за џабе се заштитени како бели мечки. Т.е за шиптaрите не важат никакви закони, затоа што они вечно и по автоматизам се невини за што и да направат. А кај каурите се тренираат законите и се спроведуваат максимални казни. Бранко Црвенковски да умре од сепса што им ги даде тие 150.000 државјанства па сеа мора со нив да живееме.

Prestar e covekot za takvo nesto a i nie ne sme takvi, toa e. Posebno pa niv ako im napravis krvna odmazda oni sekako ke ti vratat i ke treba cela familija da si ja zacrni covekot. Kazna Bozja e sto ziveeme so niv.
Работата е што за Менсури, Пуновци и Тигровци важат едни закони, а за каурите други. Не за џабе се заштитени како бели мечки. Т.е за шиптaрите не важат никакви закони, затоа што они вечно и по автоматизам се невини за што и да направат. А кај каурите се тренираат законите и се спроведуваат максимални казни. Бранко Црвенковски да умре од сепса што им ги даде тие 150.000 државјанства па сеа мора со нив да живееме.
Еве и да биде се по закон, се што сум прочитала пресуда за убиство е некои смешни 5-7 години. Колку е макс казна во државата, знае некој? Дури и се чудам зошто луѓето не си превземаат работи во свои раце.
Сериозно зборам, ко родител животот не то вреди ништо после ваков настан и ваков шамар од системот.

Не сум запознаен со овој случај, под кои околности е прегазано девојчето, освен на пешачки премин?

Дали имало пречекорување на брзината?

И мене многу често ми се случува да ми претрчат пешаци без да погледнат лево/десно и навистина треба брза реакција за навремено да успори колата без разлика што го почитувам ограничувањето на брзината.

Еве и да биде се по закон, се што сум прочитала пресуда за убиство е некои смешни 5-7 години. Колку е макс казна во државата, знае некој? Дури и се чудам зошто луѓето не си превземаат работи во свои раце.
Сериозно зборам, ко родител животот не то вреди ништо после ваков настан и ваков шамар од системот.
Jasno mi e mene sto sakas da kazes ama ete, sekogas roditelot gleda uteha vo ostanatite deca i ne site luge se spremni na toa. Zatoa treba da ima funkcionalna drzava, ne moze na se da se gleda partiski i gledam verba vo novite generacii deka ima nadez za promena no so ovie nema resenie, sega da izleze narod na ulica za devojceto od Tetovo kako za Frosina ovie odma ke napravaat kontra protest kako nie sme albanofobi. Lekcija da im bide na site nasi vo drzavnite sluzbi deka ne treba da gledaat podednavo koga stanuva zbor za Makedonec i Albanec zosto ocigledno e kako oni gledaat duri i na vakvo ubistvo.

Последно уредено:
Не сум запознаен со овој случај, под кои околности е прегазано девојчето, освен на пешачки премин?

Дали имало пречекорување на брзината?

И мене многу често ми се случува да ми претрчат пешаци без да погледнат лево/десно и навистина треба брза реакција за навремено да успори колата без разлика што го почитувам ограничувањето на брзината.
Несреќата се случила додека чекала да се запали зеленото светло и да ја помине улицата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom