Гуми (пневматици)

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ovie sava eskimo s3+ mnogu gi falat
Ако имаме снег нема да згрешиш исто ако одиш на скијање сигурно нагоре ќе има кај да ги пробаш, за на влажно и суво не се нешто посебно ама нема никаков проблем и тогаш ако возиш според знак нема проблем ни зализгување а ни со кочење.

HP2 не сум приметил да ми пролизга некогаш. Дури и лето и зима ги возам и во секакви услови ги бива.

Јас со sava eskimo s3 напред и continental wintercontact ts 860 позади сум тестирал екстремно,и на лед и на снег у Стопански двор на неисчистен пат угорница се качив до црквата.На снег дури застанав и од место успеав да тргнам на угорница.На лед не пробав туку со залет се качив.Проблемот е што кога малку се стопли изнад 7 степени,беше мокро и кај Кам маркет Новоселски пат морав да закочам нагло,едвај застанав.Претходно со Bridgestone blizzak на сите 4 тркала сум кочел исто на топло и мокро колата у место копаше асфалт.Така да зависи што барате и очекувате од гумите.Тоа дека биле добри зимски гуми у лето е тешко остварливо.У сите кривини пиштат и лизгаат веќе над 5 степени.Сите зимски гуми

Незнам дали сеуште е форум активен мешутоа да прашам што марка на гума да одберам за ALL SEASON искуства?
205/55/Р16

Какви all season цела свет ги забранува ние уште веруваме во двесезонски гуми.Нешто како чај и ладна кока кола во едно.

Какви all season цела свет ги забранува ние уште веруваме во двесезонски гуми.Нешто како чај и ладна кока кола во едно.

Види го видеото на Јуре Шебај или како беше Хрват мислам, доста добри оценки имаше, Континентал ги тестираше.

кој ги забранува all seasons кога на истите има знак планина со снегулка ... сигурно мислиш на тие со M+S, ама тие не се all season ... прочитај подобро во тексот:

https://eng.lsm.lv/article/economy/...s-banned-as-of-this-winter-in-latvia.a572862/

Дечки мислење за Ханкок Вентус Прајм 4 ?

Колку што знам, влагаат во премиум гуми а и по резултати на тестови котираат доста високо при сам врв. Јас имам зимски Hankook icep evo 3 и сум супер задоволен од гумите.

Јас ги имам како излегоа на пазар одма купив 225/45/17. Топ гума немам негативна критика освен да знаеш дека е touring гума и не крепи многу малтретирање од видот во остра кривина со 150 да влегуваш дека се загрева брзо. Би ти препорачал да ги земиш слободно нема да се покаеш.

Јас ги имам како излегоа на пазар одма купив 225/45/17. Топ гума немам негативна критика освен да знаеш дека е touring гума и не крепи многу малтретирање од видот во остра кривина со 150 да влегуваш дека се загрева брзо. Би ти препорачал да ги земиш слободно нема да се покаеш.
Мене ми требаат 205 55 16, не ги земам за дрифтање или драг рејс и одлично ако се тоуринг гума сакам барем мин.5 год да ме служи на макс. ниво да има добар грип на суво, дождливо време, да не се троши за година две гумата, бучавоста на мин.
Фала на реплај.

Kade moze da se nabavat celicni bandazi, ovie po grupive sto gi prodavat se losi. 5x98 mi trebat 3broja

Kade moze da se nabavat celicni bandazi, ovie po grupive sto gi prodavat se losi. 5x98 mi trebat 3broja

На фејсбук има група Гуми и Бандажи, зачлени се, и ќе најдеш, има и скроз нови и користени, зависи за што кола се работи, оти ако имаш во компјутерот опција што кажува колку се напумпани гумите ќе мора да купуваш и сензори за бандажи, еден сензор од 40 евра па нагоре.

На фејсбук има група Гуми и Бандажи, зачлени се, и ќе најдеш, има и скроз нови и користени, зависи за што кола се работи, оти ако имаш во компјутерот опција што кажува колку се напумпани гумите ќе мора да купуваш и сензори за бандажи, еден сензор од 40 евра па нагоре.
Clen sum na grupata ama dosega nemam sretneto 5x98 osven ednac alfa model na 5x98 a mi trebag za fiat tipo. Inaku nemat senzori.

Не се тие што ги бараш ама еве ти искуство со Мишелин Energy Saver 205/55/16

само што ги завршив со промена од зимски на летни. Сега почнувам 3та сезона на гумите. Ги возам претежно на отворено (мал е градот кај што сум, плус лето сум претежно на мотор), гумата е доста тивка. Изненадувачки добро се држи на влажно (Англија и Холандија се сончеви споредено со областа кај мене)
Најголем дел од километража што ја поминале била Шведска-маџарска-мкд

Е сега со оглед на тоа што возам како пензионер не можам да ти кажам каква е ако бараш спортски перформанси ама според мене одлично се држи при нормални услови на возење

Чисто за ако е значително поефтина од оваа што си ја спомнал, може ќе ти заштедам некоја 1000ка :)

ако некој го интересира зимските ми се GoodYear Ultra Grip 2, снегови кај мене немам иако живеам во Шведска ама на влажен асфалт околу -2 до 5 степени одлично се држат до сега две зими никогаш нема пролизгано или да занесе при кочење/кривина

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom