Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Не можеше американскиот народ да ги плати доспеаните камати кој ја поминаа сумата од илјада милијарди долари(без основицата) годишно,и затоа мораа да се уведат овие царини за да и останатиот свет им ги исплати овие силни милијарди на приватните еврејски банки.Овие царии таман ќе бидат доста,сега засега ,САД да останат солвентни.

Стратешки го запоседнавме теренот у новата политичка реалност :pos:, Крис Павловски држи фронт, и еве ги сјебавме сите у регионот, Бугарија, Албанија и Косово добија само по 10 посто, им бегаме за цели 23 посто :eek:, се гледа оти Трамп нив не ги есапи ни за сува слива...
Pa reciprocni se... ete Yuze ja postira listata.

Ни го опна братот Трамп, 33 посто царина за нас. Се упрпаа, гледат дека стануваме економски тигар во светот и дека ке ги поплавиме со роба и одма царина...
Готово. Не зацрни. Ни го еба извозот.

Не можеше американскиот народ да ги плати доспеаните камати кој ја поминаа сумата од илјада милијарди долари(без основицата) годишно,и затоа мораа да се уведат овие царини за да и останатиот свет им ги исплати овие силни милијарди на приватните еврејски банки.Овие царии таман ќе бидат доста,сега засега ,САД да останат солвентни.
На нас најдоа да се вадат :facepalm: . А оти на Албанија и Косово по 10 а нас 33?

Со тарифи ќе го намалува дефицитот :icon_lol: Не разбира Трампето дека и 0% да се царините за амерички производи, со $7.25/h неможе да биде конкурентен на истокот.

@YuZe оправдани се според тебе тарифиве? Јас мислам со Еу, требаше и 50% да им закачи.

Стратешки го запоседнавме теренот у новата политичка реалност :pos:, Крис Павловски држи фронт, и еве ги сјебавме сите у регионот, Бугарија, Албанија и Косово добија само по 10 посто, им бегаме за цели 23 посто :eek:, се гледа оти Трамп нив не ги есапи ни за сува слива...
Од добра намера Трампчо ни опна царини, немаме за нас па ќе извезуваме....
Со денови Дефицитарно е интегрална плетенка на Специјал, не можеле да постигнат....посериму се ако тоа е дефицитарно а ќе извезуваме во Уса и Еу...крастаици и пиперки увезуваме...

од ова ќе бидеме погодени. Околу 180 милиони сме имале експорт во Америка.

Pa reciprocni se... ete Yuze ja postira listata.
Каква црна реципрочност? Тоа што Трамп го ставил како царина е всушност трговскиот дефицит со конкретната земја. Сериозно мислиш дека Македонија лупа 67% царина на Америка?

Со тарифи ќе го намалува дефицитот :icon_lol: Не разбира Трампето дека и 0% да се царините за амерички производи, со $7.25/h неможе да биде конкурентен на истокот.
Ne e problem samo saatnicata, tuku know howot. Kako i da e ne planira da e konkurenten, tuku samo da go zatvori pazarot navnatre. Amerika e prilicno selfsuficient taka da i so sopstven pazar mozhe da preziveat.

Ja ne gleam tolku problem vo deficitot, blagodarenie na toj deficit dolarot bese svetska valuta i mozhea da pozajmuvaat so niski kamati. Sea kakov efekt kje ima ova, kje vidime.

Каква црна реципрочност? Тоа што Трамп го ставил како царина е всушност трговскиот дефицит со конкретната земја. Сериозно мислиш дека Македонија лупа 67% царина на Америка?
Ne, i mene ne mi e jasno od kaj ja izvadi taa brojka Tramp

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom