Не тропај глупости, никаде не реков дека родителите се криви, туку дека родителите се најодговорни за нивните деца особено малолетни!
Глупо е одговорноста за безбедноста на своите деца да се префрла на државата, секој родител треба/мора да ја преземе одговорноста не знам што има лошо во ова? На пример моите деца кога поминуваат на пешачки и покрај што е зелено ги учам да погледнат и лево и десно оти нема врска многу ако им е зелено а од другата страна налета некое копито, последиците се тешки и неповратни а одговорноста е моја а не на државата, држават има други функции.
Полнолетните се исто така производ на родителите (и уште по некој), ако ги воспитале убаво и за нив и за родителите.
Што има врска на колку години јас сум почнал да шенлучам?
Не знам не ги следам САД, ти што мислиш требало ли да им купат автомобили?
Бидејќи ти знаеш -ЗОШТО ТРЕБА ДА СЕ ПРОТЕСТИТРА И ПРОТИВ КОГО- биди фин како да си од Финска и објасни зошто и против кого треба да протестирам?
Па ако имаш издржан аргумент можеби и ќе протестирам.
Автоматски споено мислење:
Не вреди да објаснувам, имаш свое мислење/верување и никакви аргументи не може да придонесат за промена.
Само уште 2 работи и завршувам а ти ако сакаш продолжи ама најди си соодветен соговорник, јас немам живци.
Од изборите па се до 27 Април беше и се спроведуваше според сценарио кое и слепец го гледа.
На 27 Април се изведе државен удар од страна на Црпе и бандата (САД + ЕУ) заради потребите на стратешките партнери, од седницата на 27 Април НЕ ПОСТОИ ЗАПИСНИК, според учесници на тој настан во салат имало само 58 гласа за насилно наметнатиот претседател на Собрание.
И да повторам уште еднаш пертседателот не е должен да дава мандат на второпласирана партија, а ако го прави тоа прекршува устав и закони!
На погрешно место бараш вина за малолетноците, као демек што ги пуштале толку касно, чиниш од студ децата испуштија душа, ајде ете мислам само тројца малолетни починаа ама што правиме со оние 18,19,20 години и на тие ли родителите се криви што ги пуштиле?
Не вреди да објаснувам, имаш свое мислење/верување и никакви аргументи не може да придонесат за промена.
Само уште 2 работи и завршувам а ти ако сакаш продолжи ама најди си соодветен соговорник, јас немам живци.
Од изборите па се до 27 Април беше и се спроведуваше според сценарио кое и слепец го гледа.
На 27 Април се изведе државен удар од страна на Црпе и бандата (САД + ЕУ) заради потребите на стратешките партнери, од седницата на 27 Април НЕ ПОСТОИ ЗАПИСНИК, според учесници на тој настан во салат имало само 58 гласа за насилно наметнатиот претседател на Собрание.
И да повторам уште еднаш пертседателот не е должен да дава мандат на второпласирана партија, а ако го прави тоа прекршува устав и закони!
Јас не го потпишав пржинскиот договор , одговорите за тој циклус да ги бараш кај тие што го потпишаа , не кај мене.
Јас знам многу добро што се случи тогаш.
Ѓорѓе Иванов му го предаде мандатот на Заев после гаранциите од Американците.
По член 90 претседател мора дa даде мандат на тие што имаат мнозинство пратеници во собрание.
Он се фати да им кажува на Американците на 1 мај дека мора да има гаранции за уставот..
И по Устав си доби
Он не се прашува за тоа дали смее или несмее.
Уставот кажува кој добива мандат , не он.
Мисијата побарала информации и ја побарала постоечката проектна документација, вклучително и извршената проценка на влијанието, да бидат доставени до Центарот за светско наследство со цел да бидат анализирани од страна на советодавните тела. Во април 2024 во извештајот до Центарот за светско...
Да се обидеме заедно, да ги прифатиме транс луѓето како рамноправни членови на општеството кои заслужуваат љубов, почит и заштита. Да се залагаме за иднина каде што ќе можеме да живееме автентично, без страв од насилство или дискриминација. Заедно можеме да придонесеме транс луѓето ќе бидат...
4news.mk
Најмалце сеа треба шарена парада.. не е ни време а ни место. Две недели поминаа, не е многу, тие мајки ќе ги пржи доживотно.
Дај нека го одминат Кочани Бог да чува. Нека има парада за заштита на децата, за квалитетни градби, за прекин на партизацијата. А не за ова
Мисијата побарала информации и ја побарала постоечката проектна документација, вклучително и извршената проценка на влијанието, да бидат доставени до Центарот за светско наследство со цел да бидат анализирани од страна на советодавните тела. Во април 2024 во извештајот до Центарот за светско...
„...Како и до сега...„, како што рече зотими Аца Антиќ...
Не случајно на протестите можеме да видиме став против системот (!), не против минливи политикантски фаци во „нашата земјата„. Системот е поставен така, што сам од себе генерира корупција, непотизам, партиско вработување и томе слично...и како последица од ова беззаконие, ни се случуваат бељи од типон на онаа во Кочани...каде кривицата ќе нема име и презиме.
Тоа не е до премиерот Христијан Мицкоски, колку што е до нас, се дообјаснува министерот за здравство...
360stepeni.mk
Ваквите ставови на Арбен Таравари доаѓаат во период на сѐ погласни шпекулации дека тој е со една нога надвор од ВЛЕН, а се поблиску до ДУИ. Првиот вистински, а можеби и последен тест на коалицијата се претстојните локални избори.
Тоа не е до премиерот Христијан Мицкоски, колку што е до нас, се дообјаснува министерот за здравство...
360stepeni.mk
Ваквите ставови на Арбен Таравари доаѓаат во период на сѐ погласни шпекулации дека тој е со една нога надвор од ВЛЕН, а се поблиску до ДУИ. Првиот вистински, а можеби и последен тест на коалицијата се претстојните локални избори.
360stepeni.mk
Сигурно оти е патриот и нацист, а не што го уапсија јаховски или пропадна бизнисот со паркингот.
Јас само незнам зошто Мицко воопшто им делеше функции си има 61.
Сигурно оти е патриот и нацист, а не што го уапсија јаховски или пропадна бизнисот со паркингот.
Јас само незнам зошто Мицко воопшто им делеше функции си има 61.
Пратениците на Левица ја донираа пола плата за помош на настраданите од пожарот. Овие од дпнето ништо, бар нешто од парите за патни "трошоци" што ги земаат да дадеа.
Напротив, тие незнам колку пари им дале на некоја агенција што ќе им го мерела рејтингот. Значи стока невидена.
И никој не е крив од нив за пожарот. На крај Андреј ќе го обвинат, мртов човек е најлесно да обвиниш.
И дечкото што продавал карти и обезбедувањето, толку...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.