- Член од
- 5 ноември 2012
- Мислења
- 2.890
- Поени од реакции
- 6.425
тоа ставам зимно време со кисела зелка. Имам цело буре правам...
Убаво...Зелка кисела само салата...
Освен ако зелката не е полна со пестициди. Како што е....
тоа ставам зимно време со кисела зелка. Имам цело буре правам...
Убаво...Зелка кисела само салата...
Без пестицид ниеден зеленчук и овошје не се произведува. Исто така ГМО отсекогаш постоело и ќе постои. Сите врсти на зеленчуци и овојшја се створени со укрстување низ вековите.Убаво...
Освен ако зелката не е полна со пестициди. Како што е....
А знаеш зошто се прска?Без пестицид ниеден зеленчук и овошје не се произведува. Исто така ГМО отсекогаш постоело и ќе постои. Сите врсти на зеленчуци и овојшја се створени со укрстување низ вековите.
Тоа не треба да ве плаши. Треба да ве плаши тоа што јадете џанк фуд место она нашето изворно.
Без прскање не може ни да фати род овошката или зеленчукот. Одма ќе го нападнат инсекти и болести. И некој да ви рекламира нешто непрскано ве лаже.А знаеш зошто се прска?
A зошто дива слива,диво јаболко не се прскаат и ништо не ги напаѓа?Без прскање не може ни да фати род овошката или зеленчукот. Одма ќе го нападнат инсекти и болести. И некој да ви рекламира нешто непрскано ве лаже.
Дури и да се фати нешто без прскање производите се никакви.
Зошто се диви. Отпорни се дивите сорти кои не се укрстувани. Но нивните плодови не се ни блиску до квалитетот на овие другиве. Само за ракија ги бива тие што ги спомна.A зошто дива слива,диво јаболко не се прскаат и ништо не ги напаѓа?
Не.Нели има органска храна, пазарот стално расне.Таа нели е поздрава/поприродна?
Ист нутритивен состав.Нели има органска храна, пазарот стално расне.Таа нели е поздрава/поприродна?
Види, безбедна и квалитетна храна, заборавете....Освен ако сам не си ја произведеш во двор.Без пестицид ниеден зеленчук и овошје не се произведува. Исто така ГМО отсекогаш постоело и ќе постои. Сите врсти на зеленчуци и овојшја се створени со укрстување низ вековите.
Тоа не треба да ве плаши. Треба да ве плаши тоа што јадете џанк фуд место она нашето изворно.
Во тие ултра процесирани храни кој знае што има и што нема...Види, безбедна и квалитетна храна, заборавете....Освен ако сам не си ја произведеш во двор.
Друго, окулу пестициди...ќе ги тргнам од муабет забранети пестициди (кој нашиве сеуште ги користат), ама најголем проблем е непочитување на период на каренца од нашиве прости земјоделци. Затоа секоја година имаш ситуација кога од странство ни враќаат и/или уништуваат зеленчук. Баш оваа година беше пример со зелката ...
Глупости. Има еден куп автохтони домашни сорти кои не се гмо и може да се одгледуваат со малку (послаба хемија и природни препарати) па дури и воопшто да не се прскаат ако годината е поволна без многу врнежи влага.Ако е ГМО мора да се прска.
Ако не е ГМО не се прска но не се јаде, и да јадеш може да изедеш само многу мала количина дека храната иритира,горчи,не е вкусна итд.
Ок, се слагам делимично.Глупости. Има еден куп автохтони домашни сорти кои не се гмо и може да се одгледуваат со малку (послаба хемија и природни препарати) па дури и воопшто да не се прскаат ако годинатна е поволна без многу врнежи влага.
Таа зелка што ја јадат у странство не е иста со оваа што ја јадеме зиме. Ова е наша сорта на купуз за кисела зелка. Една тежи по 6 кила. Тоа што извезуваат е онаа летна се кочани што е.Види, безбедна и квалитетна храна, заборавете....Освен ако сам не си ја произведеш во двор.
Друго, окулу пестициди...ќе ги тргнам од муабет забранети пестициди (кој нашиве сеуште ги користат), ама најголем проблем е непочитување на период на каренца од нашиве прости земјоделци. Затоа секоја година имаш ситуација кога од странство ни враќаат и/или уништуваат зеленчук. Баш оваа година беше пример со зелката ...