Пожар во Кочани, диско Пулс.

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
Ne znam bas dali ubistvo od nebreznost e smesen prekrsok. Ama pak od druga strana ako ovie gi obvinat za toa, kako treba da gi obvinat drugite, povinovnite :cautious:
Убиство е убиство, и жртвата ако е 15 и ако е 35 годишна. Друг тип на непостапување ги прави виновни за инцидентот.

Ама ова не е рандом сабота вечер журка, ова е концерт за кој се купени карти. Ако имало продадени 1000 карти, на кој основ ќе го вратиш тој што е полнолетен и има карта у џеб? Извини друже лимитот е достигнат? Што го боли кур него, он сака да се журка и има карта и право да влезе.
Не е концерт, обична викендашка журка со локални изведувачи е. Секој викенд, во секој град истото е. Официјално околу 250 карти/влезници се продадени.

Официјално, околу 250 карти биле продадени, а внатре имало околу 500 луѓе.
Јас сум влегувал после 00. 01 часот од еден клуб во друг кога сме се префрлале ни карти не ни барале. Ако имаш друштво таму им се закачуваш на маса ако не на шанк, стандард шема.

Ама ова не е рандом сабота вечер журка, ова е концерт за кој се купени карти. Ако имало продадени 1000 карти, на кој основ ќе го вратиш тој што е полнолетен и има карта у џеб? Извини друже лимитот е достигнат? Што го боли кур него, он сака да се журка и има карта и право да влезе.
Ова не е концерт. Концерти се одржуваат во концертни сали, а не во дискотеки. Ова е настап на бенд во дискотека.

Ако имало луѓе пуштани без карти, тогаш ќе си одговараат и за тоа. Повторно, не мислам дека е тоа убиство од небрижност, ама да видиме што ќе рече истрагата, сигурно има работи што не ги знаеме.

Кои се овие мерки груевистички? да не гледа народ колку луѓе има ли?

Сеа тие фори дека немале дозволи за летање и мрсење муда...

„Кои се овие мерки груевистички? Да се пуштаат инспектори по дискотеки, да се затвараат и да се вршат рации?„

Со ваков мајндсет, со вакви спинови не се прави држава. Оди во Германија снимај со дрон без дозвола да те видам, кога ќе си го видам тилот. Сега, сакаме да функционираат законите или не? Нели бараме да се стапат законите на сила или не?

Ne znam bas dali ubistvo od nebreznost e smesen prekrsok. Ama pak od druga strana ako ovie gi obvinat za toa, kako treba da gi obvinat drugite, povinovnite :cautious:
А зошто обезбедувањето да биде обвинето за убиство од небрежност?

I toj sto prodaval karti e odgovoren.
И Шанкерите се криви можеби, да не продавале алхохол можеби луѓето побрзо би избегале.
Исто
Родителите, децата и обезбедувањето се криви
Дај мисли со главата барем во една тема???

Во овие неможеш да бараш главни виновници.
Ти каде што работиш да падне таванот или било што ти си крива, по тебе да викаат клиентите дека ти си требала да водиш евиденција за просторот???
Што ке му кажеш на газдата абе види ова и ова треба да го напрајш?
А луѓето што отишле таму отишле ради концерт не да прават анализа од што е изграден објектот и дали има дозвола.

Ako e taka togas zosto se naglasuva tolku i tolku maloletnici ?
Затоа што нашето новинарство е сензационалистички. Тоа што пуштале малолетници е отежителна околност. Тоа што до крај спасувале луѓе е олеснителна. Начинот на кој ја изведуваа евакуацијата е катастрофален, бар од видеата. Тоа што обезбедувале објект без противпожарни аларми е исто сериозен нивен пропуст.

Пошто пуштале луѓе без карти внатре односно гарант им наплаќале на врата и тие пари влагале во непријавена добивка за кој не се ни плаќало данок итн, односно тие пари со години се влевале во џебот на сопственикот.
Ете некој ја спомна несреќата со бродот во Охрид кога се пуштија многу повеќе туристи од она што има капацитет бродот, поука никој не извлекол од тоа очигледно.

Od prosta pricina sto dozvolilo povekje od propisanoto lugje vo objektot i so toa ja zagrozile bezbednista pri slucaj na nesrekja, oteznitelna bi bilo sto megju propustenite imalo i maloletni lica.
Автоматски споено мислење:

Затоа што нашето новинарство е сензационалистички. Тоа што пуштале малолетници е отежителна околност. Тоа што до крај спасувале луѓе е олеснителна. Начинот на кој ја изведуваа евакуацијата е катастрофален, бар од видеата. Тоа што обезбедувале објект без противпожарни аларми е исто сериозен нивен пропуст.
A mozi i deka voopsto ne bi trebalo da bidat vnatre.
Ubavo rekov, ubistvo od nebreznost :toe:

Ејјј па кој знае дали имале и план за евакуација.

Пошто пуштале луѓе без карти внатре односно гарант им наплаќале на врата и тие пари влагале во непријавена добивка за кој не се ни плаќало данок итн, односно тие пари со години се влевале во џебот на сопственикот.
Ете некој ја спомна несреќата со бродот во Охрид кога се пуштија многу повеќе туристи од она што има капацитет бродот, поука никој не извлекол од тоа очигледно.
Муабетот е на место, и во ЈСП има 52 седишта а се возат 60 души. Значи смртта не демне на секој чекор а после цацко ќе ни е крив

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom