Пожар во Кочани, диско Пулс.

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
Ако бидат ослободени дали тоа значи дека е океј да бидат пуштани малолетници? јас им благодарам што успеале да спасат многу луѓе и они не се виновници за пожарот но имаат свој дел за кој треба да бидат истражени, никој не го спори нивното херојство.
Друже, не може пошо пуштиле малолетници да ги ставаат и ист кош со тие што директно придонеле за смрт на децава. Нека си одговараат по закон, останат без работа, казни ги парично. Не можеш да јачаш бројка на уапсени демек еве јака ни е истрагава, сеа ќе им се силиме на овие.

Друже, не може пошо пуштиле малолетници да ги ставаат и ист кош со тие што директно придонеле за смрт на децава. Нека си одговараат по закон, останат без работа, казни ги парично. Не можеш да јачаш бројка на уапсени демек еве јака ни е истрагава, сеа ќе им се силиме на овие.
Согласен.

Ne e samo deka pustale maloletnici, pustile mozebi duplo poveke luge od kolku sho ima kapacitet.

А кој ги обвинува зошто пуштиле малолетници?

Ne e samo deka pustale maloletnici, pustile mozebi duplo poveke luge od kolku sho ima kapacitet.
Па и тоа е нормално во секој клуб. Кај излегувате вие? Ако видиеш некаде празно значи е тапа. Не се правете како од Марс... Сигурно имало повеќе од капацитетот.

Ова е ново, а имаше на работа помлад колега што се ожени со 16 годишна... Сега значи судот може да дозволи и ако не сака таткото , зетот ако не платил, кај оние што се купуваше невеста?
Да, судот е тој кој дава дозвола. Таткото не е тој кој решава.

Пуштиле 500 луѓе во објект што собира 250, да спасувале но малтене они ги ставиле во оган прво.

Среќа во несреќа (ако воопшто може да се каже така) е можеби што се случило ова во три по полноќ, а не порано. Бројката можеби ќе беше уште поголема.

Па и тоа е нормално во секој клуб. Кај излегувате вие? Ако видиеш некаде празно значи е тапа. Не се правете како од Марс... Сигурно имало повеќе од капацитетот.
Проблемот е што нетреба да е нормално, никој нив не ги обвинува за трагедијата, туку како што кажа член пред мене да има некоја минорна дали парична казна, но треба да се заврши прво со истрагата.

И јас да бев обезбедување ако имало насоки од газдата да има толеранција кон малолетници ќе сум пуштал. Не е кривично дело, во тие гужви не ни знаеш кој е малолетник а кој не, може да ти приложи и туѓа лична карта итн, на крај тоа е најмалку битно... Нештово ќе се случело со или без малолетници. Бројот на жртви/повредени ќе беше помал, ама и 1 да загине или се повреди е огромна штета бидејќи ова не е војна туку е викенд журка каде што сите излегле да си поминат убаво.
Да бидеме реални, не е оправдување тоа. Не може да релативизираме со "и во наше време беше така". И во наше време не било исправно да се пуштаат 14 годишни внатре. Да ги врателе дома, немало да погинат.

По тоа логика не треба да одговараат ни службеници кои потпишале или учествувале во криминален тендер, бидејќи шефот така им наредил. Ама одговараат.

Пуштиле 500 луѓе во објект што собира 250, да спасувале но малтене они ги ставиле во оган прво.
Да да, они иделе од дома за уши ги носеле у клубов, дај не треси зелени. Јас стварно немам искуство и знаење што е чија одговорност, но дури и тоа што пуштиле 500 луѓе не е причина да ги држиш и да им се силиш. Бар по мене. Плус, секој што купил карта имал право да влезе. Не требало да продаваат повеќе од 250 карти тогаш.

Ne e normalno vo sekoj klub.
Samo vo Makedonija, so praistoriski koncepti za diskoteka e normalno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom