Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.006
Поени од реакции
17.248
Ај да видиме како ќе бидат повторните судења за Модулатна и автобусите, каде Апелација ги Поништи Пресудите..
А треба повторно да ње обноват и заташкани работи, Стајковци -погрешен проект, иронијата е дека санирањето е ПАК направено по Погрешниот проект, за да не се чачка околу тоа...
Јас пак би го отворил и случајот за нападот на Контролната Соба, заташкан до помош на соросоидно-бајденови структури кој ја притиснаа и мегународната авио инспекција...

Член од
14 октомври 2021
Мислења
154
Поени од реакции
352
Секој пат пред да почнете да се карате кој е крив, или да браните некој нека ви искочи ова пред глава:

69DFA7A7-3A59-44AB-9CE8-261C9B8D1919.jpeg
Сите три партии се гомна невидени. И треба да се бориме против сите.
Во 26 години што работело диското, ни ВМРО ни СДСМ ЕДНАШ не напраиле инспекција. Немој никој да браните.

И вака, децава, Фросина, Кољо, Саздо, од Смилковско, сите удрени пешаци кои не добиле правда. Сѐ ова оди на душа на народот.
Зошто? Сите вие шо сте постари, ЦЕЛ ЖИВОТ сѐ гледате и ќутите бе. Триесет у три години, за сѐ нешо врски, по телефони, иам другар ваму, иам таму. Сите вие СИТЕ КАКО ДА ВИ КАЖАМ.
Ми е гајле кои сте, чиви сте, пол, вера, нација, сите шо сте ќутеле и ќутите. Највише тие шо имате партиска книшка ќе ги носите децата на совест. Сте им дале толку моќ, и на едниве и на другиве, за ДУИ да не зборам, ко у Косово да живеам не дај Боже.
и сега вие сите што правите срања 33 години, ќе се молите студентите да вд оправаат ? Не ви е срам?
Не ви дое после тоа завчера да земете да фрлите книшките? Партијата е повредна од 1 или 50 деца?
Вашите бе ќе настрадаат еден ден.
сите покажувате со прсти кон некого, застанете у огледало, и запрашајте се што правите.

ако допре ова до некој уопште.
Се гледаме во 6 на Плоштад!
без изговори, фрлете книшките и да стаиме крај на сѐ ова.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.005
Поени од реакции
8.907
Крис Павловски со донација од 15.000 еура. Незнам и повеќе ако дал дали некому ќе смени нешто, али на 768 миљона долара богатство…

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.037
Поени од реакции
1.799
И сега ако испаднам вечер да оддадам почит кон загинатите, сум вмрон или лубрикант?

Колку е партизирано општествово тоа е чудо. Одма етикети лепите.

Само едно знам, ако останам дома сум нечовек.

Се гледаме вечер во 18 по плоштадите. Се надевам во огромен број.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.558
Поени од реакции
18.718
Цела држава ни е еден селски Готам Сити. Живееме во едно село каде сме жртви на спрегата криминал - политика и ни се ебе мајката секој ден. Немам живот во мене, ни волја за ништо, жив мртовец. Уште не било време за протест, не биле они криви, оние биле, а сите се исти во дружбата. Искача вчера Мицковски и чита, срозен бил, без грам емоција во него. Не мора да бидеш срозен, ниту мора да прочиташ дека си, не мора глума и лицемерие. Абе крвта треба да им се напиеме на сите комплет.

Тоа новинарите па, абе све да им се изнаебам. Снимаат таткото како се дере, човекот откачил, го изгубил единственото дете, овие го снимаат и го објавуваат.

И уште им верувате на тие битанги дека ниедна жртва хоспитализирана не подлегна на повредите?

Последно уредено:
Член од
9 август 2014
Мислења
558
Поени од реакции
1.937
Крис Павловски со донација од 15.000 еура. Незнам и повеќе ако дал дали некому ќе смени нешто, али на 768 миљона долара богатство…
Не е негова одговорност да не спасува и да ја врши работата на државата и властите. Преку кур од тој менталитет дека треба некој од надвор да ни ги решава проблемите.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.005
Поени од реакции
8.907
Не е негова одговорност да не спасува и да ја врши работата на државата и властите. Преку кур од тој менталитет дека треба некој од надвор да ни ги решава проблемите.
Ја па баш мислам дека само од надвор некој може да ни ги реши проблемите.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.386
Поени од реакции
6.136
А чекај од кај е должен па тој да дава?

Крис Павловски е сега крив за корупцијата, и за тоа што бил милионер, и донирал „само“ 15.000 долари, а не сте вие криви штабските плакатолепачи и нишајврата земајплата партиски војници?

Затоа живееме во мочуриште, и тука наместо правото и правда владеат некои подруги закони.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.005
Поени од реакции
8.907
А чекај од кај е должен па тој да дава?

Крис Павловски е сега крив за корупцијата, и за тоа што бил милионер, и донирал „само“ 15.000 долари, а не сте вие криви штабските плакатолепачи и нишајврата земајплата партиски војници?

Затоа живееме во мочуриште, и тука наместо правото и правда владеат некои подруги закони.
Колку си глуп, ќе искочи Кано у право дека е за тебе…трагедија.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.613
Поени од реакции
15.217
Воопшто не ми се допаѓа ова што се случува, оправдан бес и гнев, неканализиран, препуштен на најгласните, на оние што функционираат според филозофијата што полошо тоа подобро, па повторно се јавуваат еден куп борци за правда, "интелектуална совест", кои по потреба некогаш релативизираат, а некогаш се непоколебливи борци со нож во заби.

Не прифаќам дека е во ред да живееме во општество во кое мора да повикуваш на линч по слободсен избор, за да бидеш на вистинската страна, а тој што е најгласен и најрадикален да е најисправен.

Доволно е некој да напише, да покаже со прст кон некого и да почне хистерично барање на крв. Да напишам Трајко од таа и таа улица во Кочани дилал дрога со газдата на дискотеката и му помагал во сите срања што ги правел, огромен број на луѓе ќе почнат да го плукаат и повикуваат на линч, без разлика што немаат појма дали воопшто постои таков човек.

Колку и да не е популарно, мене ова не ми се допаѓа, дури и да е само гнев, без оние лешинари што се вклучуваат по потреба, воопшто да ги нема, пак не би прифатил го прифатил ова.

Да пресудиме сите колективно, да линчуваме, а изборот да го прават најгласни индивидуалци, макар ги воделе и најдобри намери.

Доволно е да се затскриеш позади "правда" и готово, ете ќе го оправиш општеството и системот. Сега сите само повторуваат "систем..."

Оваа хистерија, лудило, злоупотреба, сигурно не можам да ја спречам, некогаш никој не може, но сигурно нема да учествувам, во ваква новопронајдената храброст и желба за правда на овој народ.

А и тој народ ми е доволно познат, сум ја видел неговата храброст пред шефови, менаџери, пред полиција, насилници и слично.

Храбар и правдољубив е само кога не е директно изложен, не може да претрпи штета, кога е дел од колективна хистерија.

Последно уредено:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.656
Поени од реакции
7.799
Зар нема некоја болница во Германија каде што работат мноштво иселени доктори да се пријави да прими пациенти??

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.005
Поени од реакции
8.907
Некој тука очигледно неможе да се сноси со логичните последици на “купен мир и тишина”. Очекувате разум да надвладее при вакви ситуации во општество ко нашето? Пренаивно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.682
Поени од реакции
24.619
Ја па баш мислам дека само од надвор некој може да ни ги реши проблемите.
Od kaj mi e poznato ova :cautious:
Da beee, eden lik celo vreme toa go vikase tuka.
Ama strancite, ama strancite, tie ke ne opravat. Tie i nikoj drug.

Ama ne opravija :facepalm:

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.005
Поени од реакции
8.907
Od kaj mi e poznato ova :cautious:
Da beee, eden lik celo vreme toa go vikase tuka.
Ama strancite, ama strancite, tie ke ne opravat. Tie i nikoj drug.

Ama ne opravija :facepalm:
Крис е наш бе Владе. Со Трампето се слика по лифтови, ќе поможи.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.386
Поени од реакции
6.136
Колку си глуп, ќе искочи Кано у право дека е за тебе…трагедија.
Зошто навреди одма, мувата на капата? Ајј, што се напали толку.. Или вистината боли? На крајот Крис Павловски е крив што имал 700 милиона а дал 15.000 евра, па него ќе го плукаме? Не се криви овие дебелокожците испикани по партиски заслуги со чувство на недопирливост? Затоа сме на ова дереџе, неспособни сами да водиме држава.

Крис Павловски ај ако не нека дојди нека ми ги плати сметките за ЕВН, Интернет, кабловска...Шо го ебам бе, милионер е, што се за него 5000 денари...

Сапрофити, паразити, трк до партија да прашате што да поручате сабајлево....

Kajgana Shop

На врв Bottom