Како што и претпоставував. Тоа е кога те суди разулавена маса напалена од хистерични некрофилски профитери од невладини организации и партиски ботови.
Градоначалникот на Кочани испадна колатерална штета и оцрнет за цел живот, а човекот најверојатно нема никаква врска со надлежноста околу дискотеката. Првин опозиционите телевизии и невладини мегафони лажеа дека избегал, а човекот цело време е на распит во МВР и си поднел оставка.
Еве извадоци директно од Кочанчани што пишуваат на Редит за сопственикот на дискотеката и со кои структури бил поврзан долго време.
“Jas sum od Kocani, opravdano e upagjanjeto vo kaficot Klasik i Kargo Ekspres koi gi drzese Dejan Jovanov poznat kako Deko koj bese i najdogovoren gazda za diskotekata Pulse.
No napadot na kukjata na gradonacalnikot Ljupco Papazov voopsto ne e opravdan. Ima razni spekulacii, tocnite se deka gazdata na Pulse odnosno Deko sakal da pobegne vo stranstvo, a gradonacalnikot stalno bese vo policijata i vo obvinitelstvoto a koga denes bese napadot toj bese doma, za diskoto i dozvolite voopsto nemase nadleznost tie se izdadeni od ministerstvata potocno ministerstvoto za ekonomija bidejki Deko i Aleksandar Karadakovski (isto eden od gazdite) kako sto znaat Kocancani bea bliski so bivsoto rakovodstvo na SDSM i taka gi imaat i dobivano licencite izminatite godini.
Diskotekata rabotese podolgo vreme i jas licno ja imam posetuvano no od renoviranjeto sto se sluci 2024 godina pred otvoranjeto tamu nekade posle septemvri oktomvri se koristeni takvi losi materijali koi se lesno zapallivi i se nelegalno uvezeni vo drzavava.
Inaku Deko e poznat i po sverc na droga, cela droga koja se svercuva vo Kocani i okolinata e donesena od nego, toa e javna tajna vekje so godini.“
Брат затоа што не си од Кочани незнаеш колку пати е пријавувано за него, како што потенцирав од СДСМ го спасуваа стално таму имаше врски а од кога се смени власта незнам како не е среден.
Точно е, не ги делам на ВМРО и СДС кажувам само со кој тој имал поврзаност и на кој начин работел.
И сакам да кажам дека не се истите услови. Имаше повеќе излези, последниве години истите се покриени односно затворени со стирипор, гипс и слично. Како што кажав… не сте доволно информирани и се делат секакви шпекулации и лажни вести. И задниот влез кој го гледате на сликите не беше во функција, тој беше затворен и покриен со евтина изолација и имаше еден влез само како две врати споени таму влегуваа таму излегуваа, и настапите кога се случуваа оваа година пеачите влегуваа од истиот влез а претходно не беше така, го знам клубот и често сум бил таму, ќе ве молам без муабети пред да знаете дека е точно.
Инаку тоа е проблемот последнава година после реновирањето околу октомври ноември (бидејки се отвора само зимно време) тој воопшто не е добил дозвола за работа после еден часот.“
https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1jdgjlm/ја_сум_од_кочани_ден_2/