Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.986
Поени од реакции
17.230
-Во дискотеката имало околу 500 лица, а некаде околу 250 продадени карти. Имињата на починатите, по завршување на идентификација ќе бидат доставени до семејствата. Идентификувани е најголем број од жртвите.

Зошто пишуваа некаде дека капацитетот бил 1500 лица ??
Ако влегувале само со билети, можеби нема да имаше толку многу жртви ??
Се исплатат ли воопшто вакви ризици за 250 продадени билети ??

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.383
Поени од реакции
7.171
колку години работела дискотеката без проблем се знае??

да не беа толку кренати прскалките немало да има пожар

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.420
Поени од реакции
47.482
-Во дискотеката имало околу 500 лица, а некаде околу 250 продадени карти. Имињата на починатите, по завршување на идентификација ќе бидат доставени до семејствата. Идентификувани е најголем број од жртвите.

Uredue, greska e toa za 1500, a ova mesto nema nikakov kapacitet za ona sto se deklariralo, a toa e disko.

Член од
12 август 2012
Мислења
369
Поени од реакции
137
Nasite vesti se tolku liti sto e strasno....ne sum zadovolen od informaciite koi gi plasiraat

Член од
22 јуни 2022
Мислења
227
Поени од реакции
897
Може да не го спинуваме и ова ? Може еден ден да бидиме ебено нормални луѓе ?
Исти ваков канцер 100% ти гарантирам дека има и кај нас ( дел има и на форумов ), исти вакви коментари ќе најдиш и кај срби, бугари, грци, кај секој... Морони и дебили има сегде....
Пред 4 години кога изгоре модуларната болница во Тетово не видов ниту еден Македонец вака да се радува.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.905
Поени од реакции
21.956

да се само 250 карти во прашање на онакви штали сепаре се шитка по 15.000 денари со гратис вода, плус кога ќе се нарачаат флаши шампањ и виски сумите што ги заработуваат од ноќ се огромни.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
148
Поени од реакции
309
7,000€ била фејк лиценцата.
СЕДУМ ИЉАДИ ЕВРА
ТОЛКУ ЛИ ПРОЦЕНУВАТЕ ЧОВЕЧКИ ЖИВОТИ.
Волку бес немам осетено одамна. Така сакам да се истресам на некој.
Мајка ми цел ден плаче, душата ми се кине.. цела држава ја зацрнија.
Некои деца средно не дочекаа! Стоки едни сѐ да ви е

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.274
Поени од реакции
950
искрено сочуство за таа трагедија ,се надјавам да успеем да помогнем на повредените .6 екипи на ИМП вече треба да са стигнали во Македонија ,5 лица се качуваат вече на авионот.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.349
Ехх бреее ДНК беа една од светлите точки на музичката сцена но и на хуманитарен план секогаш, секаде и на секого помагаа во Македонија ... се уште не можам да поверувам што се случи, не ми е верно !!! Кога ли ќе не огрее сонце да видиме бел ден, не е фер ова што ни се случува !!! :place: :place::place::place::place::place:
Кога самите како народ ќе си направиме подобро утре. Многу ќе кажат Господ е крив за ова , не. Ние сме криви што се вртиме према Господ во вакви трагедии или го обвинуваме. Самите си копаме гроб секој нареден ден со куроболието шо го имаме за сите случувања околу нас.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.552
Поени од реакции
23.659

Панче мислам дека рече 1000 луѓе дека биле?

Член од
14 октомври 2021
Мислења
148
Поени од реакции
309
Панче кажа 500 души внатре а 2000 продадени.
И не е тајна дека се продаваат секогаш плус карти да не не дое некој шо купил. Да не е празно, и не е тајна дека се продава и поише од што собираат објектите, пошто СЕ ЗИНАТИ ЗА ПАРИ.
Исто вака се деси летово во Хангар на Војаж.

-Поради интервенција на полицијата бев принуден да го прекинам настапот во Охрид. Поради преголемата посетеност и безбедносната проценка на државните органи, интервентната единица реагираше и ми го прекина настапот и ме симна од сцената – започна младиот рапер, па додаде дека следниот пат ќе прави уште поголем спектакл, но и се извини до фановите за неочекуваниот исход.

И ја како што знам имаше повредени, и од стампедо исто, сум била овде ЕДНАШ. Ова е бивша штала ама не се зезам, прашајте у Охрид кој сакате што живер у близина. Објектот има само конструкција и ЛИМ.
тоа не е диско!

Член од
5 март 2018
Мислења
17.645
Поени од реакции
20.206
Панче мислам дека рече 1000 луѓе дека биле?
Гледав сториња на акаунтот од дискотеката, не верувам онде да бери 1000 луѓе, премал е просторот.
Ама да видиме, коски ми се тресат оти бројката ќе расти допрва затоа што многу од жртвите се малолетници и не се идентификувани.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.048
Поени од реакции
3.737
Џабе се карате, пишав уште на почетокот, проблемот е во мито и корупција, цветаат во Македонија од времето, за се и сешто се дава дозвола ко од "ракав" градежни дозволи, не знам ти какви дозволи, неисправни објекти колку сакаш. Најдно сме од цел Балкан, од цела ЕУ, од цел свет.
Кој ќе засука ракави да спроведе строга најстрога инспекција и контрола за се, ама буквално за се, таков не се родил ниту ќе има. Трул е системот и деф. Ние не сме за држава, нас треба да не водат или Срби или Бугари. Кој сака нека ме пцуе за објавава, ова одамна го имам зборено, уште кога чекав на нозе во Мвр за лична карта 5 саати за на крај, шкифора шо работеше таму да ми каже дека не ми бил готов личната карта. Ниту порака ниту ништо. А ми рекоа да дојдам за 10 дена што и дојдов. Нема ред едноставно нема систем нема ништо, анархија тотална.

my_name_is_in_use

¯\_(ツ)_/¯
Член од
12 април 2024
Мислења
100
Поени од реакции
255
Тажно, силно жалам за трагичната загуба на животите во пожарот во ноќниот клуб. Нека почиваат во мир и нека Бог им даде сила на сите оние кои ги загубија своите сакани во овој ужасен настан.
А Вам поединци што мешате политика во темата, застрамете се! Дно!

Kajgana Shop

На врв Bottom