Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.578
Па ваљда се договараат со организаторот дека имаат пиротехника и нормално организаторот вели во ред е друже, се е безбедно, пуштај пиротехника. Од кај да знаат они дека е небезбедно.
Ane prijatele, ako imash dva grama mente ce ti bidi jasno deka vo 3-4 metra visoka prostorija nema kade da odi chadot i dodatno pokraj tolku narod deka i kolicinata na kislorod e mala i deka rizikot od problemi e mnogu golem.

Член од
28 јуни 2009
Мислења
302
Поени од реакции
274
Македонија е земја на инспектори, детективи и сезнајковци, луѓе со висок IQ пред се, спремни да одговорат на секоја тема.

Јавете се во МВР со вашите информации и ич нека не губат време и пари на истрага, го решивте случајот, фала многу дечки.
Што да се реши случајов кога секоја институција е осакатена од корумпираност. Демек не знаеме дека дозволи се даваат за мито. Голема мистерија.

до каде е ладкарци случајот? Или пак по милјонти пат е застарен случај.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.566
Поени од реакции
11.598
Мене ми даваат инфо дека многу гомна се јаде по интернетов и да намалите со вакви дез/информации. Апсолутно на никого не помагате со ова. Воздржете се. Многу слични ситуации и настани сме имале каде се излетувате со секакви небитни информации. Океј детективи браво за ексклузивата.
Споделувам инфо од мој близок човек што има многу другари погодени од трагедијава. Не е официјално, така да Дај Боже да грешам.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.604
Поени од реакции
43.600
амеба мозок треба да имаш да ја игнорираш пиротехникава, што најверојатно била без никаков пропис ставена. И да го кривиш јанко станко. Кога пред очи ти е. Тоа е исто како бензинска пумпа да се дигне у вадух и да ја кривиш пумпата, а не некој што ја запалил.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.601
Поени од реакции
29.419
Споделувам инфо од мој близок човек што има многу другари погодени од трагедијава. Не е официјално, така да Дај Боже да грешам.
Па не ама сите имаме човек некаде, ама си патиме од вакви дезинформации многу често. Еве пробувам да најдам како оваа информација помага во моментов на некого? Да бидеме малце трпеливи... ;)

Член од
11 октомври 2024
Мислења
425
Поени од реакции
761
Па ваљда се договараат со организаторот дека имаат пиротехника и нормално организаторот вели во ред е друже, се е безбедно, пуштај пиротехника. Од кај да знаат они дека е небезбедно.
Ех...

Да не се лажеме. Знаеме што е Македонија и како функционира тука.

Ќе побараат документ од сопственикот дека е се легално и одобрено од МВР за настап. Не им е прв пат. Знаат како функционира тој свет. Овде е башибозук. Верувам дека и тие си терале како што си тераат, газдата си терал како што си тера и резултатот е 60 починати за сега. Трагедија.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
747
Поени од реакции
1.680
Sekoja cest za site sto se ponudija da dadat besplaten prestoj za semejstvata na hospitaliziranite i opsto za site sto pomagaat i vekje pomognale.

Steta, tragedija golema, neka im e lesna zemjata na zaginatite deca.

Secii deca mozea da bidat ovie, nasi, vasi, nebitno. Nekoi raboti tuka od koren treba da se menjavaat u gomnovo od drzava, ama znaejki sto bagra od narod sme nisto nema da se smeni, ke se pikaat pak problemite pod tepih i ista prica se dur kad tad ne izleze nekoj nov problem i ni se udri od glava.

U normalna drzava sobranie, vlada, institucii se palat posle vakov nastan.

Zalno.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.611
Поени од реакции
10.578
Еххх македонски народе..требаше 59 млади животи да отидат за да владата ја чукне главата.
Ќе почнале со вонредни инспекции во сите дискотеки и угостителски објекти:facepalm:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.042
Поени од реакции
12.831
Апсолутно.
Колку од зградите имаат противпожарен систем, со прскалки, со аларми за детекција на co2? И доколку имаат, дали се одржаваат? На колку од купците им е ова битно уствари?
Колку од вас тука на темава, кога ги оставате автомобилите паркирани по тротоари, во тесни улички за да заштедите 30 денари за паркинг, помислувате дали блокирате влез за брза помош/пожарна ако бидне нешто?
Немаме совест за ништо, после други се криви.
Пред неколку години не се сруши цел кров на градинка во Скопје? Цела среќа беше за викенд, што ќе се случеше доколку беше работен ден? И тогаш ќе се повикувавме на непостоечки стандарди, ќе прогласевме ден на жалост и пак по старо?

Цела држава е фушерај, најискрено велам дека кога и да доаѓам на посета, ми е страв и по тротоар да се движам, да се загледа човек малце лево десно, горе доле, еден куп опасности има, од висечки кабли, дупки по тротоар, настрешници…
Ужас, ужас, ужас. Нека почиваат во мир децата, страшно е ова. Не знам како ќе се опорават фамилиите.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.878
Поени од реакции
12.297
Иначе страшно е како истите ликови секогаш први се истрчуваат да даваат експертизи. Во се се разбираат: право, медицина, форензика, епидемиологија, криминалистика, абе све. Некогаш можете да се воздржите од мислење, значи не мора во секоја манџа да се мешате и да се правите експерти во се.

Ова е една од најголемите трагедии ако не и најголема трагедија досега во државава, за мал град како Кочани олку млади починати лица за жал ќе има траорни последици кој долго време ќе се осеќаат.

Сочуство до фамилиите на жртвите, нека почиваат во мир.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.334
Поени од реакции
10.621
Оно децава викаат за 2 мин све пепел било, овие тука зборат звучници да се фрлале по прозори, мислиш сите таму имале нацрт план на дискотекава и све знаеле кај се наоѓа и излези и влезови. Дома да ти се деси ваков пожар нема да можеш излезна врата да ја најдеш од паника, недај боже, а не со оваква бројка од 1000 души на еден кур место. Не треси глупости жити една мајка.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.301
Поени од реакции
13.359
Он топик
На времето еден политичар му рекол на Киро Глигоров - не секое племе заслужува да има држава!
Колку само бил во право човекот...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom