Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    622
Член од
12 март 2024
Мислења
466
Поени од реакции
863
Сакаш да кажеш тој кај кружниот тек што ја расцепи џукелата заслужено доби казна од системот?

За џукела нема што да има дело.
Баш треба да се награди некој што помогнал да се намали бројот на џукели во градов. Нешто ко со волците што прават.
Сакам да кажам дека е кривично дело и институции прифатиле соодветни пријави согласно закон. Ти викаш дека не треба да постапат по таквите пријави. Ја ти викам дека прво треба нешто да не постои како кривично дело за да може да не се постапува по тоа.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.505
Поени од реакции
7.858
Сакам да кажам дека е кривично дело и институции прифатиле соодветни пријави согласно закон. Ти викаш дека не треба да постапат по таквите пријави. Ја ти викам дека прво треба нешто да не постои како кривично дело за да може да не се постапува по тоа.
Па ја велам дека кога се работи за џукели, не треба да се применува таквиот закон и ќе видиме драстично намалување на џукелите.

Кога може институциите да не се ефикасни во исполнување на обврската, нека не се и во казнување на луѓето во овие случаеви.

Член од
12 март 2024
Мислења
466
Поени од реакции
863
Па ја велам дека кога се работи за џукели, не треба да се применува таквиот закон и ќе видиме драстично намалување на џукелите.

Кога може институциите да не се ефикасни во исполнување на обврската, нека не се и во казнување на луѓето во овие случаеви.
Не може кога му одговара на суд да постапува а кога не му одговара да не постапува. Мислам дека сфаќаш што сакам да ти кажам. Не е тој надлежен да се грижи да нема џукели па да го ставиме во ист кош со другите институции кои не се грижат за состојбата со џукците.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.960
Поени од реакции
35.996
Pa bas okolu toa i se krsat kopjata. Gradot, gragjanite saka da gi nema, kuckarite ne ostavaat ali od druga strana da ne snosat nikakvi odgovornost. Vaka im se dava izbor, vo duhot na demokratjata. Ili ke gi snema ili vie ke snosite odgovornost za niv posto se protivite na toa.
Друга му е поентата, сака да каже дека властите треба да го решат ова. Ама го игнорира фактот дека овде властите ги поставуваат истите тие кои ги финансираат и невладините организации.
Автоматски споено мислење:

Невладините земаат пари и треба барем да си ги оправдаат и да вдомуваат џукелчиња штом им е тоа примарна цел.
Не. Примарна цел им е да не јeбaт во здрав мозок, да прават раздор и очај, безнадежност во функционирање на државата... Тоа со „грижа за џукелите“ им е само параванот. Мислиш навистина некој го заболе кypот некој да дава за џукели, па уште и во вакви вукoјeбини од држави?

Ај нека ти текне кога ја правеа шарената овде, сите топтан десетици и стотици НВО-а за куп сосема различни називни намени - нели сите даваа политички изјави за „режимот“ и за „немањето демократија“?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.730
Поени од реакции
24.729
Друга му е поентата, сака да каже дека властите треба да го решат ова.
Pa mu priloziv predlog zakon so koj se zadovoluvaat site strani. Win win situacija za site. I gragjanite obesteteni, i opstinite nema da gi trosat nepotrebno parite na danocnite obvrznici so koj se polni opstinskiot budjet, i djukelite slobodno ke se rasetavaat, a i ke se izvrsi nekoja opstokorisna rabota od anima mundi aktivistite. Ke odzatnat nekoj kanal za fekalna kanalizacija, ke sobiraat razen toksicen odpad po divite deponii.... Ima rabota za toj sto saka ;)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.617
Поени од реакции
31.455
еден човек инвалид го направивте вие кучкари, којзнае колку вакви случаеви има од луѓе кои едноставно не се осмелуваат да зборат во јавност.
Sakam tebe da te napravam invalid.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.242
Поени од реакции
2.787
Sakam tebe da te napravam invalid.
Dude, chill.

Кучињата скитници се проблематични и сериозно повредуваат луѓе, мора нешто да се превземе против тоа. Не викаме да се истребат сите кучиња, само скитниците.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.617
Поени од реакции
31.455
Кучињата скитници се проблематични и сериозно повредуваат луѓе, мора нешто да се превземе против тоа. Не викаме да се истребат сите кучиња, само скитниците.
Da de, i ja sum za stacionar i tamu da se soberat site.

Kajgana Shop

На врв Bottom