Станови во Скопје, совети за купување.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
444
Поени од реакции
750
така е од чула рекла казала и затоа имаат погрешни информации,....еден двор со убав камен и огради да го средиш ке те фатит 20 иљади и се средвит за 20 дена....имат еден во охрид шо сакат да градит на топ место и чекат дозвола тука ке срушит м2 рекорд во МКД....другпат ке пишам
Многу е скапо да градиш куќа
Многу брат... Јас водоводџија ми требаше за иста работа што ми ја заврши пред 2 години. Ме изгоре, викам што бидна у пм.
Јавување по огласи да прашам други колку би наплатиле за иста работа косата ми се крена колку повеќе побараа..
Коа ке прочитам вакви статии како работната рака или материјалите паднале за 3-4% за 3 месеци и како некој правел којзнае колку профити ми се плаче. Ке дојде време како порано све сами да поправаме.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.735
Поени од реакции
2.855
Многу брат... Јас водоводџија ми требаше за иста работа што ми ја заврши пред 2 години. Ме изгоре, викам што бидна у пм.
Јавување по огласи да прашам други колку би наплатиле за иста работа косата ми се крена колку повеќе побараа..
Коа ке прочитам вакви статии како работната рака или материјалите паднале за 3-4% за 3 месеци и како некој правел којзнае колку профити ми се плаче. Ке дојде време како порано све сами да поправаме.
јас те разбирам зато шо на свој грб осетив све, 1 год се двоумев и во исто време секоја вечер си цртав ,чкртав ,преправав каква куќа да направам посебна од таа шо беше....една од најубајте во мкд ама нешто не ми штимаше цела ноќ не заспав пред да се сретнам со архитектите ,планери ти реков ми рече и мораше да направам мала измена.....слушав за нив све најјубо ама тогаш видов дека не се навикнати на некои големи промени од тоа шо го знаат ....како и да е да не се фалам не сум таков тип....од цената шо дискутиравме пред да почниме ни блиску не беа ,па изговори ти си специјален никој не прајт вака......среќа имав шо не бев лимитиран до некоја сума па да о.... на сите им викам куќите шо ги продаваат во охрид од дијаспората ви се џабе.

Член од
24 август 2017
Мислења
625
Поени од реакции
1.424
така е од чула рекла казала и затоа имаат погрешни информации,....еден двор со убав камен и огради да го средиш ке те фатит 20 иљади и се средвит за 20 дена....имат еден во охрид шо сакат да градит на топ место и чекат дозвола тука ке срушит м2 рекорд во МКД....другпат ке пишам
Многу е скапо да градиш куќа
Zavisi brat, cenite ne se tolku problem na matrijali poso ne e ko porano da imas samo za odredena klasa luge, denes imas od najeftini do naj luks za sekoj dzeb, pogolem problem e dostapnosta nivna- ko vo tvojov slucaj ako sakas neso po unikatno da prajs, i sho site saket da ti uvalet 2-3 raka na klasa pa moras da vnimavas na sekoe delce, i kako pogolem problem ti se majstorive - sve se priuceni so po dve raboti istovremeno a ceni mavaat na maks. Jas so braced mi vo isto vreme renovirame razlika na kvadratura od plus minus 10 kvadrati i toj imat daeno puta tri od mene a celese na nesto poeftino, i sho e najloso epten vide maka so majstorive pa morase i da prepravat. Inace za kukive kaj nas pred nekoj 15god nosevme matrijali so drugar za odreden covek na odredno mesto na rivierava nasa, so uvezeni matrijali od nadvor samo karabinata bez mebel i gluposti go fati okolu 2.5m-3m xD

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.735
Поени од реакции
2.855
Zavisi brat, cenite ne se tolku problem na matrijali poso ne e ko porano da imas samo za odredena klasa luge, denes imas od najeftini do naj luks za sekoj dzeb, pogolem problem e dostapnosta nivna- ko vo tvojov slucaj ako sakas neso po unikatno da prajs, i sho site saket da ti uvalet 2-3 raka na klasa pa moras da vnimavas na sekoe delce, i kako pogolem problem ti se majstorive - sve se priuceni so po dve raboti istovremeno a ceni mavaat na maks. Jas so braced mi vo isto vreme renovirame razlika na kvadratura od plus minus 10 kvadrati i toj imat daeno puta tri od mene a celese na nesto poeftino, i sho e najloso epten vide maka so majstorive pa morase i da prepravat. Inace za kukive kaj nas pred nekoj 15god nosevme matrijali so drugar za odreden covek na odredno mesto na rivierava nasa, so uvezeni matrijali od nadvor samo karabinata bez mebel i gluposti go fati okolu 2.5m-3m xD
те фативме жив , изгледа ти си замешан овде зато ја фалиш рача

Последно уредено:
Член од
22 февруари 2024
Мислења
444
Поени од реакции
750
Поглед кон шума 1,850 евра :ROFLMAO:
кај се овие троловиве на темава да спамираат како све се смалува

Член од
24 август 2017
Мислења
625
Поени од реакции
1.424
Од брачана се тие :) Рача ти беше златна кокошка, моментало Рамне ти е така ако си при $$$ земај и уше да не ти чует, само мислам дека и тамо ја раскупија цела земја особено еден наш познат фраер. Коа им викам и на овие да земаат Ск.Црна Гора или Илинден ми се смеат, као станови во Хром подобро било за $$

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.735
Поени од реакции
2.855
Шо е работава ни го снема војводата Питу Гули ,се надевам жив,здрав .

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.249
Поени од реакции
12.164
Шо е работава ни го снема војводата Питу Гули ,се надевам жив,здрав .
Тука е, само не од профилот со кој пцуеше, куросваше и беше најпаметен инвеститор / газда / јас ја свртив играта, а вие сте клошари чоече.

Сеа помирен е во коментарите, ај па ако си ја имавте живеачката може ќе ти прати пп.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.318
Поени од реакции
5.602
Поглед кон шума 1,850 евра :ROFLMAO:
кај се овие троловиве на темава да спамираат како све се смалува
Добро е ако становите имаат поглед „кон шума„.

Во Лисиче, скоро е изведен и веќе вселен објект (да не го именувам...), а пред да почне прогажбата, беше рекламиран така што становите гледаат „кон зеленило„ (кое го нема...) а реално, становите гледаат кон градска магистрала и кон силос за жито, кој е бучен во ноќна смена...:icon_lol:

Член од
22 февруари 2024
Мислења
444
Поени од реакции
750
??
Автоматски споено мислење:

Во Лисиче, скоро е изведен и веќе вселен објект (да не го именувам...), а пред да почне прогажбата, беше рекламиран така што становите гледаат „кон зеленило„ (кое го нема...) а реално, становите гледаат кон градска магистрала и кон силос за жито, кој е бучен во ноќна смена...:icon_lol:
Колку идат сега во лисиче становите?

Член од
12 март 2009
Мислења
21.067
Поени од реакции
17.295
??
Автоматски споено мислење:

Колку идат сега во лисиче становите?
Ако мислиш за Ново Лисиче, дигнаа безобразно цена малите станови, знам оти баравме 2 години, до есента и се откажавме

Член од
28 март 2006
Мислења
17.963
Поени од реакции
12.637
Па поарно кон шума неголи кон гаќите на комшиите, бурињата со кисел купус и везовите пиперки. Вакво нешто као што го редат Скопјенцево нема ни у Бангладешу. Со мистрија да ги полниш стубовите, подобро ќе се испунат.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
444
Поени од реакции
750
Ако мислиш за Ново Лисиче, дигнаа безобразно цена малите станови, знам оти баравме 2 години, до есента и се откажавме
Какошто станува центар скапо сега и населбите што се далеку ке се креваат доста.

Ништо чудни Илинден, петровец да се крене до 1300-1400 чим Кисела Вода дојде 1,800.

страшно али тоа е тоа. Куќа да градиш е исто многу скапо. Мајстори нема а тие што работат се презафатени и наплаќаат буквално колку што сакаат.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.181
Поени од реакции
68.702

Не се гледа што е рекламирано, туку што е во договорот. Често изведувачите знаат тој последен дел од изведбата, што е околу зградата да го влечкаат или едноставно да не го направат.

Среќни нека бидат ако не им никне нова зграда пред нос, и да гледаат сонце на телевизија.

Kajgana Shop

На врв Bottom