Dali imavte vakov statusУказ N: 20/2025! Проверувајте сите кои сте на положително од Ноември! Кај мене, интервју Амбасада Јан. 2022, положително 22 Ное. и Указ денес.
пиши ми.Ви благодарам на одговорот.
Не го разбрав тоа со рота, или е некаква печатна грешка? Едит: сега изгуглав дека е воена единица. Јас за жал тешко можам да дојдам до подетални информации бидејќи лицата кои што би можеле да ми ги дадат истите се веќе починати.
Така да доколку се бара некој воен термин, не би било можно да им го доставам, што ми прави големи фрустрации од причина што знам дека со документот од воениот архив државјанството е загарантирано.
За олеснувањето на процедурата, дали тогаш би ги прифаќале пример како доказ бугарските пасоши од брат/сестра?
Сега како што имам информации мора по директна линија, родители/баба/дедо/прабаба/прадедо, а браќа и сестри не.
И јас бев од 4.12.2024 на потпис, еве истиот статус е и кај мене од денеска. Да не знае некој колку време отприлика се чека додека да стигне државјанството во Битола?Dali imavte vakov status
Shtom stigne ukazot treba da go podignesh. I da ja pochnesh postapkata za zapishuvanje vo matichnata kniga na bugarski drzhavjani. I pri toa kje dobiesh adresa na ovoj nachin dokolku go pravish preku ambasadata:Dali imavte vakov status
Zavisi od diplomatskata poshta. No otprilika e tri meseci nekade. Mozhebi treba da se javite vo konzulatot dali e pristignat ukazot.И јас бев од 4.12.2024 на потпис, еве истиот статус е и кај мене од денеска. Да не знае некој колку време отприлика се чека додека да стигне државјанството во Битола?
Nema ništa...ja i brat mi čekamo od 2022 godine...tuga do nebaIma li neko neke informacije za nas što čekame ukaz već duže vreme. Ja čekam već 2 godine i ništa se ne dešava.
Не кај мене беше следново:Dali imavte vakov status
Тоа значи дека најверојатно нема да ви дадат пасош. Не познавам некој да чека повеќе од година дена за указ.Nema ništa...ja i brat mi čekamo od 2022 godine...tuga do neba![]()
Naš statusНе кај мене беше следново:
Одам низ амбасадата во Белград посредникот вели се е ок, има прекин итнТоа значи дека најверојатно нема да ви дадат пасош. Не познавам некој да чека повеќе од година дена за указ.
Dali direktno te stavi od polozitelno na ovoj status? Nemase moznost da zakazis vo sofija?Dali imavte vakov status
Dali decata pokraj roditelot dobivaat porano ili cejaat isto 3-4 godininiEve koi dokumenti vi trebaat. I bidejkji decata se maloletni mora dvajcata roditeli da bidat prisutni za vreme na intervjuto.
Izvodot na rodeni treba da go prevedete kaj akreditiranite preveduvachi za ambasadata.
- Молба от лицето по образец – написана на б'лгарски език, Приложение № 1 к'м Наредба № 1 от 1999 г. за прилагане на Глава пета от Закона за б'лгарското гражданство – 2 екземплјара.
- Декларација по образец – написана на б'лгарски език, с'гласно Приложение № 4 к'м Наредба № 1 - 2 екземплјара.
- Актуална фотоснимка – паспортен формат – 3 бр.
- Препис от акта за раждане, издаден от с'ответнија б'лгарски или чуждестранен компетентен орган + копие.
РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИја
- Фотокопие на документ, удостоверјавашт самоличността на молителја /ПАСПОРТ/-2 бр.
- Оригинал на вносна бележка за платена д'ржавна такса по Тарифа № 1 за МП в размер на 16 евро + копие, преведена в евро по сметка.
AMBASADA NA R.BUGARIJA
УНИ БАНКА- АД-ГР. СКОПИЕ-1000
УЛ. „МАКСИМ ГОРКИ” № 6
№ на сметката 70810000-240008000100055
IBAN-MK07-240008000100055
SWIFT: UIBMMK22
Лицата ненав'ршили 18 години представјат освен собствена автобиографија в два екземплјара и автобиографија и на двамата родители отново в два екземплјара
- Автобиографија – 2 екземплјара.
- В'просник – провежда се интервју от дл'жностното лице приемашто документите.
I normalno treba da si nosite 50 eur za intervjuto, i barem 15 eur za zaverka na prevodot. I imajte plus nekoja rezerva da ne treba zaverka na drug dokument.
- Копие от лични документи на родителја, којто е б'лгарски гражданин по 2 бр. (lichna karta i pasosh bugarski)
DireknoDali direktno te stavi od polozitelno na ovoj status? Nemase moznost da zakazis vo sofija?
Dve godini da cekas na ukas je nevideno. Ti sam si znaes dali imas poteklo ili ne, a ako nemas moze i da ne ti dadat zato sto dvajca korumporani koi zemale mito za drzavjanstvo se otpusteni od rabota i mnogu ako ne i site nivni predmeti se prerazgleduvaat. A ako imas poteklo togas ima nadez…Nema ništa...ja i brat mi čekamo od 2022 godine...tuga do neba![]()