Мене мајка ѝ ми смрди од прв момент. Ама од прв! Таа нешто лаже и тоа опасно, сеа од кога е породена може на полиграф. Пошто и за тоа се направи паметна, демек не смеам, многу сус. А жени поготово, ја утепаа од бранење. Шо ако е трудна. Кој носи деца у онаква шупа распадната. Она прво ко трудна не треба да иде таму. И да ,,остава дете за да даде на др вода од другата страна”. Неам деца уште, ама и ја знам дека не смеам 2 год дете само да го оставам, поготово на непозната територија за детето.
Овие, букв еден го утепаа од мавање ( скроз бев за ќутек до признание), не сфаќам како на толку ќутек, и тормозење не признаа, нели тој едниот умре, па после знам и мајка му, и уште некој.
Па и овие на Вања и Панче.. не се тепани доволно, или се толку болни шо не признаваат?
У двата случаја многу работи не ми се јасни. Кај Вања се разјаснува нешто од нешто, ама за Данка ништо… многу ми е жал. Тогаш се скапав од плачење, обично не плачам за непознати, ама за 2 годишно дете, убавинче, душата ми се искина.. греота е бе.
За мене сите што повредуваат деца се стоки ненаранети, и само лошо со нив, и сѐ најлошо. Кој може сила на дете да покаже, го множиш со 0. Го газиш.