Abe ,,ovaka,, t.e. ,,onaka,,. Vo odnos na ,,dodatocite vo ishrana,, da kazam i jas nekoj zbor.
Prvo ,,sum gostuval,, vo mnogu TV emisii i nikogas ne sum prifatil ,,da reklamiram,, nekakov dodatok //ponudi imalo//.
No da se ,,potcenuvaat,, i toa ne e dobro. Imam ,,dokazani,, klinicki slucai so poteski Dg. //kancer// koj bea ,,na noze,, do kraj blagodarenie na edna ,,tecnost,, t.e. gel.
Izminati se ,,poveke godini,, //10-15god// koga za prv pat, ,,ne mi se veruvase,, deka pacientot doagja kaj mene vo ambulanta ,,na noze so boja vo lice,, a toj vo posleden stadium. Barase stomata ,,da mu ja izvadam,,. Ete do tolku bese ,,energicen,,. Pocina podocna, bidejki ,,lekot go nema,, , kancer e kancer i toa e toa.
Kolega od ortopedija ,,isto kako mene,, so ,,prstot vo usta,,. Pacient negov so fraktura, izvrsena prva repozicija //neuspesna//, pacientot vo meguvreme do vtora repozicija ,,piel nesto,,. Se javuva na pregled kaj kolegata, na rtg sto da se vidi. Koskata ,,beton,, nema sansa za da se izvrsi vtora repozicija, pa se preminalo na OP lekuvanje. Taa ,,magicna tecnost,, pomognala koskata da zarasne ,,idealno jako,, prebrgu od ocekuvanoto.
Ne se za potcenuvanje dodatocite ,,shega na strana,,.
Za ,,sekakvi maki,, ima po nesto koe sum gledal deka pomaga. Ne lekuva no pomaga.
Pa jas i soprugata //dodeka taa ordinirase, sega penzija//, eden virus ne ne fanal, prehlada ke dojde i ke mine za mnogu kratko. Imunitet ,,beton,,. Ma kakvi vakcini ,,protiv grip,, toa ne sme primile nikogas, za covid ,,vakcini,, pa da ne pravam muabet.
Se blagodarenie na ,,edna tecnost od edno magicno rastenie,, normalno vo ,,preporacanata dnevna doza, //od esen do prolet, leto nema potreba//,.
Mrsna cena, pa za zal ,,ne sekoj,, moze da si go dozvoli.
Studii ako gledame ,,toxicno,, vo dozi ,,nad dozvolenoto,, t.e. preporacaniot vnes. No nekoj sto ,,se toxiciral,, ili kade dalo ,,losa labaratorija,, ne sum sretnal.
Nikogas vo mojata kariera ne sum ,,reklamiral,, , nema ni sega. Samo kazuvam sto sum sretnal vo mojata rabotna kariera, kako i ,,na svoja koza,,.
Dovolno opisuvanje, ,,da rezimiram,,.
Ne se potsmevajte dragi kolegi i site ostanati na ,,dodatocite vo ishrana,, dokolku nivnata primena e balansirana i labaratorijata ,,go dokazuva istoto,,.
Sekoe dobro.