Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748
Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.534
Поени од реакции
2.417
Дојде тој момент конечно некој да го спушти Зеленски на земја! Многу се крена на небо чиниш крал на Европа беше. Ќе оди во Брисел, ќе држи говори „ние сме штитот на ЕУ, без нас Европа паѓа за 10 минути“, и после Руте пичкицата дома му пушта 50-тина билиони. Истото го правеше и со Бајден – ќе отиде, ќе се пожали малку, ќе каже дека Русите ќе го нападнат Нато сојузот ако не е тој да ги брани и оп, уште милијарди.

Сега мислеше дека ќе ја игра истата игра со Трамп. Дојде во Овалната соба и му фрли демек суптилна закана – „дајте ни пари или ќе зажалите“. Ненормална работа, еј! Да му се занесуваш во лице на претседателот на најмоќната држава...

Иронијата е што пред два дена Макрон и овој новиов британски премиер си предеа со Трампчо ко маченца, ама Зеленски решил баш пред него да се курчи.. Ха ха ха

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.816
Поени од реакции
8.643
Сега гледам една епизода од муабетов!
Венс му држи предавање на Зеленски и не зема воздух, сипува умни срања :cenzura:
Зеленко го прашува: а вие сте биле во Украина?
Овој се мешколеше 3-4 секунди и му одговара: гледав сторија!
Зеленко не издржа: Сука бљат (fu**ing bitch)
Ова би било комедија, да не е трагично, ццц

Член од
12 март 2009
Мислења
20.831
Поени од реакции
17.059
Ништо чудно, во блиска иднина Трампчо да напраи со Путин договор за титаниум и другиѕе ретки метали , за поефтино од украинските а да им ги одмрзне парите

Член од
14 април 2012
Мислења
32.992
Поени од реакции
67.832
Oд секогаш сум имал огромна почит кон луѓе кои не се плашат од никој и ништо, ама овој има death wish. Ke му скинат глава пред да ја напушти Америка.

И како што се очекуваше. Веднаш следи реакција.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.734
Поени од реакции
9.320
Сега гледам една епизода од муабетов!
Венс му држи предавање на Зеленски и не зема воздух, сипува умни срања :cenzura:
Зеленко го прашува: а вие сте биле во Украина?
Овој се мешколеше 3-4 секунди и му одговара: гледав сторија!
Зеленко не издржа: Сука бљат (fu**ing bitch)
Ова би било комедија, да не е трагично, ццц
A замисли да постапеше како Генден?

1740781185042.png

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.816
Поени од реакции
8.643
Како се води државата е огледало на самиот народ.Кога самиот народ е во најголем дел ист како и политичарите такви и политичари ќе имаме.Немање општа култура и кршење закони се секојдневност кај 90% од народот во квазидржавава.
А народот во МК кој што навива за ова ќе сфати колку ја сакал државава кога Шкуп ќе го припојат на Албанија.До тогаш ќе се смејат и навиваат на туѓите несреќи
Пароли од дома лесно се викаат! А за огледалото, погледни се, кој ти смета?
Автоматски споено мислење:

Ништо чудно, во блиска иднина Трампчо да напраи со Путин договор за титаниум и другиѕе ретки метали , за поефтино од украинските а да им ги одмрзне парите
Па тие имаа пристап до руди во Русија, посредно или непосредно! Сега и они ќе треба да одат да го пушат во Кремљ, за таа чест! Ќе ги одмрзнат само за пристап до рускиот пазар, за титаниум друг пазар. Иако јас мислам дека тие пари треба да се пренаменат за обнова на Донбас и дел од Украина!

Последно уредено:
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.447
Поени од реакции
5.966
Минувајќи низ дневна ги фатив вестите и ја покажуваа ,,караницата" надреална ми беше глетката, не поради самата караница туку до каде е дојден светот веќе.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.075
им направија услуга на САД и ја вратија руската армија 80 години во минатото
Срамота за најјакиот, најбогатиот,најбројниот и најмоќниот воен сојуз во светот да изгубат војна со 99% уништена техника , 500 милијарди долари донации од 80 години стара армија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.513
Поени од реакции
24.291
Значи кој и да е ден да го чекаме Зеленски случајно најден во некој ендек во Курск, направен Аца Лукас со бел нос.
У реду е отишол, у ред е дека се различни страни ама колку арогантно пристапува и се однесува, да фак. :confused:
Rabotata ak je bal, nek he maskenbal :toe:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.075
Moe gledishte:
1. Vance ja sabotirashe diskusijata bez nikakva diplomatska pricina.
2. Tramp ja vlosi situacijata koaga gi spomna ukrainskite regruteri
3. Tramp i Vance go prekrshija mirovniot dogovor.
4. Stom si go pokanil Zelenski vo belata kukja ne smeeshe da si dozvolat da dojde do vzesteno karanje pred kamera. Vaka I Trump i Vance ispadnaa priprosti duri i pokraj toa sto argumentite im bea na mesto
5. Donald Trump vekje go prekrsi vetuvanjeto deka ke stavi kraj na vojnata vo Ukraina

Sto e sledno? Vakov ton i na Samitot G7?
Значи заклучок, со личности во ПМС не треба да им се обраќаме со груб и жесток тон затоа што покрај тоа што ќе заплачат може и на ни се налутат и да не ни зборат.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
415
Поени од реакции
738
После доаѓањето на власт на Трамп престана некако да се зборува за БРИКС, мулти-поларен свет, дедоларизација. Отиде целиот проект во заборав. Толку беше од друштвото? :D

Путин во разговорот со Трамп барал укинување на санкциите на Русија. Нели сега се самостојни и самоодржлива економија?

Дали и кога Русија ќе удри нож на Иран и Кина во замена за некакви бенефиции во Украина и укинување на санкциите?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.075
Го истренирале другарчињата од ЕУ , ама си удри он сам шамар со ова :pos:
Се фати на јадицата и денес му заврши кариерата.
Супер, само нека продужи да го слуша бабоебачот француски дека треба да биде поупорен и да се курчи пред САД.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.530
Поени од реакции
18.454
После доаѓањето на власт на Трамп престана некако да се зборува за БРИКС, мулти-поларен свет, дедоларизација. Отиде целиот проект во заборав. Толку беше од друштвото? :D

Путин во разговорот со Трамп барал укинување на санкциите на Русија. Нели сега се самостојни и самоодржлива економија?

Дали и кога Русија ќе удри нож на Иран и Кина во замена за некакви бенефиции во Украина и укинување на санкциите?
Aj napisi nesto okolu toa kako Rusija gubi od ukrainskite dronovi, odamna ne si pisal.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.836
Поени од реакции
12.299
Сеуште постојат преголем број на либерали и дебили со испран мозок кој го поддржуваат Зеленски. Овие сите треба пуштање на фронт и да се исчисти планетата од нив.

Ваквите суштества се нешто што најмногу го мразам. Три чисти немаат, а ќе гласаат или ќе добиваат функции и ќе го носат светот во курац.
Се додека едната страна комплетно не надвладее и не ги почисти до последен, светот нема да е подобро место за живеење.

Или ако ништо друго битни одлуки да се носат на јавен референдум со име и презиме и транспарентно. Сакаш војна? Гласај за и после пушката и на фронт. Не други да се борат за тебе. Сакаш НАТО? Последиците се тие и тие.
Кој не е надарен да сноси последици за изборот, не треба ни да гласа.
Политичарите и нивните фамилии треба да се први на фронт.
Така најдобро ќе се учат лекции.

Многу е сјебан светот и целиот овој систем на владеење. Страшна неинформираност, перење мозок, глупавост, злоба, дебилизам насекаде.

Kajgana Shop

На врв Bottom