- Член од
- 18 февруари 2022
- Мислења
- 32
- Поени од реакции
- 23
imas PPpozdrav drugari , zna li neko kontakt za reddevil listu vlasnika , reselera bilo ko ..hvala
imas PPpozdrav drugari , zna li neko kontakt za reddevil listu vlasnika , reselera bilo ko ..hvala
Ti si neka nervozna osoba izgleda da ti hemeroidi stvaraju konfuziju.Tehnički da te educiram jer si očigledno pobrkao lončiće. 4K Blu-ray i streamovani 4K su dva potpuno različita svijeta. 4K Blu-ray remux koristi HEVC (H.265) kodek s bitrateom od 80 Mbps pa naviše, često prelazi i 100 Mbps, a neki naslovi idu i do 128 Mbps ili više. Ovdje je kompresija minimalna, što znači da detalji u slici ostaju gotovo netaknuti, bez vidljivih artefakata, macroblockinga i gubitka boja. HDR standardi poput HDR10, HDR10+ i Dolby Vision se čuvaju u punoj kvaliteti, a zvuk je u nekompresovanom formatu poput Dolby TrueHD Atmos ili DTS:X, što znači da dobijaš maksimalan audio-vizuelni doživljaj.
S druge strane, Netflix i drugi streaming servisi koriste agresivnu kompresiju da bi smanjili bandwidth potrošnju. Njihov 4K HDR stream obično ima bitrate između 12 i 16 Mbps, a u najboljem slučaju 20 Mbps. Koristi se Adaptive Bitrate Streaming (ABR), što znači da se kvalitet slike dinamički prilagođava u zavisnosti od brzine interneta. Audio se isto tako reže – Dolby Digital Plus (DD+) na maksimalno 768 kbps, što je daleko od Blu-ray kvaliteta.
Još jedna ključna razlika je color subsampling. Blu-ray koristi 4:2:2 ili čak 4:4:4, dok Netflix i slični servisi idu na 4:2:0, što znači da se gube preciznost boja i detalji u tamnim scenama. Na običnom TV-u to možda nećeš primijetiti, ali na OLED ili mini-LED ekranu razlika je očigledna – više bandinga, manje detalja u sjenama i smanjen dinamički raspon.
Tako da, da, Blu-ray remux nije samo bolji – to je druga dimenzija u odnosu na streamovani 4K. Ali ti to ionako ne razumiješ, jer tvoj posao je da preprodaješ liste i gledaš da uvališ IPTV nekome ko ne zna bolje. Drži se TV Viet-a i preprodaje dok još možeš, a ostavi bitrate i kvalitet slike onima koji stvarno znaju o čemu pričaju.
Ako treba dodatnih objasnjnja formule ferari tu sam, do tada ne palamudi i ne glumi ono sto zaista nisi, da ti se gazda javio pa on pisao o tome vjerujem da bih bilo bolje, jer luc luc je dugo o ovome, a ti kao preprodavac podguzija i oni koji cekaju ko da im sta kaze nasao o tome pricati zaista izgleda smjesno.
I ti bi bio nervozan da si morao dat petama gas i zatvorit forum.Sta mu nisu prijetili na telegramuTi si neka nervozna osoba izgleda da ti hemeroidi stvaraju konfuziju.
Ma takve zaobidi.Vidis da svi pametni odose odavde.Sta se upustas sa takvima koji dolaze lijecit traume.Ti si neka nervozna osoba izgleda da ti hemeroidi stvaraju konfuziju.
Jebiga kad sam budala u pravu si.Ma takve zaobidi.Vidis da svi pametni odose odavde.Sta se upustas sa takvima koji dolaze lijecit traume.
Da bas objasni na ovi ameteri da znat i da ne pricat gluposti po forumi.Pa kad hoce da gleda Netflix ,HBO Max, ili bilo sta da plati -samo tako ce bide miran .Tehnički da te educiram jer si očigledno pobrkao lončiće. 4K Blu-ray i streamovani 4K su dva potpuno različita svijeta. 4K Blu-ray remux koristi HEVC (H.265) kodek s bitrateom od 80 Mbps pa naviše, često prelazi i 100 Mbps, a neki naslovi idu i do 128 Mbps ili više. Ovdje je kompresija minimalna, što znači da detalji u slici ostaju gotovo netaknuti, bez vidljivih artefakata, macroblockinga i gubitka boja. HDR standardi poput HDR10, HDR10+ i Dolby Vision se čuvaju u punoj kvaliteti, a zvuk je u nekompresovanom formatu poput Dolby TrueHD Atmos ili DTS:X, što znači da dobijaš maksimalan audio-vizuelni doživljaj.
S druge strane, Netflix i drugi streaming servisi koriste agresivnu kompresiju da bi smanjili bandwidth potrošnju. Njihov 4K HDR stream obično ima bitrate između 12 i 16 Mbps, a u najboljem slučaju 20 Mbps. Koristi se Adaptive Bitrate Streaming (ABR), što znači da se kvalitet slike dinamički prilagođava u zavisnosti od brzine interneta. Audio se isto tako reže – Dolby Digital Plus (DD+) na maksimalno 768 kbps, što je daleko od Blu-ray kvaliteta.
Još jedna ključna razlika je color subsampling. Blu-ray koristi 4:2:2 ili čak 4:4:4, dok Netflix i slični servisi idu na 4:2:0, što znači da se gube preciznost boja i detalji u tamnim scenama. Na običnom TV-u to možda nećeš primijetiti, ali na OLED ili mini-LED ekranu razlika je očigledna – više bandinga, manje detalja u sjenama i smanjen dinamički raspon.
Tako da, da, Blu-ray remux nije samo bolji – to je druga dimenzija u odnosu na streamovani 4K. Ali ti to ionako ne razumiješ, jer tvoj posao je da preprodaješ liste i gledaš da uvališ IPTV nekome ko ne zna bolje. Drži se TV Viet-a i preprodaje dok još možeš, a ostavi bitrate i kvalitet slike onima koji stvarno znaju o čemu pričaju.
Ako treba dodatnih objasnjnja formule ferari tu sam, do tada ne palamudi i ne glumi ono sto zaista nisi, da ti se gazda javio pa on pisao o tome vjerujem da bih bilo bolje, jer luc luc je dugo o ovome, a ti kao preprodavac podguzija i oni koji cekaju ko da im sta kaze nasao o tome pricati zaista izgleda smjesno.
Palamudi taj samo.Da bas objasni na ovi ameteri da znat i da ne pricat gluposti po forumi.Pa kad hoce da gleda Netflix ,HBO Max, ili bilo sta da plati -samo tako ce bide miran .![]()
Zato i nema vise ni jednog pametnog ovdje od stare garde.Palamudi taj samo.
Imaju neke strane servere serije i filmove sa isti kvalitet kao da gledas direktno na netflix ili hbo. Znam jer imam i netflix i hbo. Inace ne znam sta toliku protiv @ssarih ,lijepo je objasnio sta, kako.Da bas objasni na ovi ameteri da znat i da ne pricat gluposti po forumi.Pa kad hoce da gleda Netflix ,HBO Max, ili bilo sta da plati -samo tako ce bide miran .![]()
Neki strani serveri imaju serije i filmove iste kvalitete kao da ih gledate izravno na Netflixu ili HBO-u. Znam jer imam i Netflix i HBO.
[/CITAT]
Mene u principu zanima serija the closer da li ima prijevod na hrvatski hbo max ili netflix.
Provericu kad budem kuci i pisacu ti.Mene u principu zanima serija the closer da li ima prijevod na hrvatski hbo max ili netflix.
Provjerit ću kad dođem kući i napisat ću ti.
[/CITAT]
Ok,hvala.