Европска Унија

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.240
Поени од реакции
13.721
Врие во Франција ова попладне.
Немам вака слушнато еден министер да зборува за промена на законот за депортација на опасните криминалци/терористи/и слични гомна.

Министерот за внатрешни работи е моментално најпопуларен политичар во Франција од пред некој месец, баш заради овие постојани остри изјави во оваа млитава политичка клима.

Десничарите постојано зборат вакви работи, но ова е прв министер од кога сум овде да збори вака директно.

Имаше атентат во Mulhouse денес, во кој еден Алжирец уби една жртва, а рани 2 други. Извикал и Алаху на пи*ката му ма*ерина при терористичкиот акт.

Нека му даде тој неговиот 10 кози таму горе.

Ма џабе све тоа. Главниот проблем не е во тие што викаат Алаху Акбар. Моменталниот проблем на Франција е Макрон.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.240
Поени од реакции
13.721

Мене ми изгледа дека без АФД нема да има влада..

ЦДУ-СПД-Левица. А зошто да не и зелените. Иако излезе Содер со некоја си изјава дека никако Зелените. Со сите само не со АФД, така им е политиката.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
985
Поени од реакции
1.512
ЦДУ-СПД-Левица. А зошто да не и зелените. Иако излезе Содер со некоја си изјава дека никако Зелените. Со сите само не со АФД, така им е политиката.
ЦДУ и левиот блок не се согласуваат околу миграција , а тоа е најактуелно во политиката во Германија.

Содер ми изгледа дека ич не ги сака зелените а он има исто големо влијание во ЦДУ

Ако ја изгубат Баварија , може да се поздрават следни избори.

Секако стои дека они тераат медиумски "со било кој , само не со АФД"

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.240
Поени од реакции
13.721
ЦДУ и левиот блок не се согласуваат околу миграција , а тоа е најактуелно во политиката во Германија.

Содер ми изгледа дека ич не ги сака зелените а он има исто големо влијание во ЦДУ

Ќе видиме. Прашање е кој од ФДП или партијата на Сара премине преку 5%, може нив да ги соберат. Не предвидувам нешто значајно од Мерц. Пред тв ќе кажува едно, а миграција ќе има. Старее Германија. 49 години просек. Една од најстарите во светот е. Мене само енгимата е зошто и чоро и сакато пуштија. Неможе нација што системски уништи неколку милиони во втора, и е позната по ефективноста. Да нема систем за миграција кој ќе биде ефективен.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.380

АфД од разни причини нема да е дел од власта. ЦДУ е за построго со миграцијата Меркелистите пополека губат влијание посебно ЦСУ е потврда и во Баварија веќе постегнато делува. ЦСУ нема да ја изгуби Баварија, од кого? Сега сите директни мандати ќе ги освојат пак. Иначе промена на политики на државно ниво не зависи само од власта туку и од вториот дом Бундесрат а тука удел имаат и покраинските влади.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.875
Поени од реакции
10.400
АфД освои над 30% во некои покраини и пак не владее никаде. Сите можни демократски и недемократски средства и маневри ќе ги прават, малцински влади итн ама АфД нема да биде власт. Утре очекувам ~20% за нив и последна шанса за останатите да ја извлечат Германија од бездната. Знаејќи какви ментални пациенти се сите, не очекувам никакви промени туку докрајчување на државата и обиди да се банира и забрани АфД пред 2029 наместо да се адресираат проблемите. Тоа им е омиленото решение - забрани, бирократија, рации за постирање мемиња.

Од една страна ми е жал за Германија пошто пола живот ми помина овде и сеуште сум тука и покрај сите негативности сепак има дадено огромен допринос кон цивилизацијата, од друга страна е фасцинантна опсервација - што се случува со народ со длабоко испрани мозоци и апсолутно нула инстинкт за преживување.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
985
Поени од реакции
1.512
Мене само енгимата е зошто и чоро и сакато пуштија. Неможе нација што системски уништи неколку милиони во втора, и е позната по ефективноста. Да нема систем за миграција кој ќе биде ефективен.
Незнам друже како наједноставно да ти објаснам,долга тема е ова.
....

Германија пополека станува "клати врата-зимај плата."

По општините во западен дел е хаос за документи.

Јас мислам дека они свесно ја доведоа Германија до ова дереџе..
АфД од разни причини нема да е дел од власта. ЦДУ е за построго со миграцијата Меркелистите пополека губат влијание посебно ЦСУ е потврда и во Баварија веќе постегнато делува. ЦСУ нема да ја изгуби Баварија, од кого? Сега сите директни мандати ќе ги освојат пак. Иначе промена на политики на државно ниво не зависи само од власта туку и од вториот дом Бундесрат а тука удел имаат и покраинските влади.
Погрешно си ме сватил.
Содер не ги сака зелените со причина , нивната политика ја уништува автоиндустријата.
Таквите потези може да доведат до конфликти во ЦДУ.
ЦСУ може лесно да не биде веќе сестринска партија.
Не дека ЦСУ ќе ја изгуби Баварија..

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955

Самите поддржувачи на ЦДУ многу повеќе ја преферираат СПД како коалиционен партнер него ли АФД. Нема шанси да коалицираат со нив засега, во иднина ќе видиме.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.380
Самите поддржувачи на ЦДУ многу повеќе ја преферираат СПД како коалиционен партнер него ли АФД. Нема шанси да коалицираат со нив засега, во иднина ќе видиме.
Не знам искрено. Повеќето би оделе со ФДП ама од немање избор СПД е логичен партнер, без Шолц. Двете големи партии имаат сепак и заеднички теми каде компромис е полесен него на пример со зелените. Исто така големите коалиции функционираа доста добро. Рационален пристап.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.240
Поени од реакции
13.721
Незнам друже како наједноставно да ти објаснам,долга тема е ова.
....

Германија пополека станува "клати врата-зимај плата."

По општините во западен дел е хаос за документи.

Јас мислам дека они свесно ја доведоа Германија до ова дереџе..

Погрешно си ме сватил.
Содер не ги сака зелените со причина , нивната политика ја уништува автоиндустријата.
Таквите потези може да доведат до конфликти во ЦДУ.
ЦСУ може лесно да не биде веќе сестринска партија.
Не дека ЦСУ ќе ја изгуби Баварија..
Јасно ми е. Администрацијата им е полоша и од таа во Македонија.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.378
Поени од реакции
43.190
Не знам искрено. Повеќето би оделе со ФДП ама од немање избор СПД е логичен партнер, без Шолц. Двете големи партии имаат сепак и заеднички теми каде компромис е полесен него на пример со зелените. Исто така големите коалиции функционираа доста добро. Рационален пристап.
знаеме дека ти ќе ги гласаш и најутепаните дури и да ти доделат мигрант да чуваш дома, само да не се АФД.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
ФДП им се природен партнер, ама прашање е дали ќе го поминат прагот од 5%.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.240
Поени од реакции
13.721
Да им го скрши напола Афд треба да биде над 25%, што е нереално. Е тек тогаш ќе има квичење.

Само критика до Афд е што изборната програма не е нешто брилјатна. Ама па и другите не брилијаат овој пар. Суштинските проблеми за нив нема решение.

Али заеби и тоа. ФДП и Зелените посебно имаа програма да те седне на гз минатите избоеи, затоа и толку ги гласаа. Ама од тоа само празни зборови им остана. И сеуште се над 10 проценти.

Афд требаше да излезе им да продава дека ќе почнат автомобили на воздушно согорување да користат и дека емисијата на гасови ќе биде -10% и толку. Уште утре ќе ги изгласаа. Народ едноставно сака така едноставни решенија, колку и да се ирационални.

Kajgana Shop

На врв Bottom