Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
882
Поени од реакции
1.347
За мене од тие три, од Аудито нема поубаво авто ама плаќаш премиум биди спремен и за премиум одржување, сервиси, дефекти. Иначе најдоброто од Германија мислам.
Баш се лични А5ките и има потенцијал за да си ја модифицирам, скептик сум за Мерцедесиве поновиве дека се добри како старите, незнам искрено. Возам А5 2011 и сум презадоволен од комфорт, брзина и линијата ми е пресекси, сакам да надоградам за некое време.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
38
Поени од реакции
89
Баш се лични А5ките и има потенцијал за да си ја модифицирам, скептик сум за Мерцедесиве поновиве дека се добри како старите, незнам искрено. Возам А5 2011 и сум презадоволен од комфорт, брзина и линијата ми е пресекси, сакам да надоградам за некое време.
Исто и за мене, немам возено ниту едно ама за таков Мерцедес имам другар што зема нов од продавница, мислам дека плус и АМГ беше со спортска опрема и се, два пати му се еба менувачот и после не знам што направи, му вратија дел од парите, зема друго и тоа продаде и сеа вози нова Корса електрична. :ROFLMAO:
Можам да се распрашам детално ако сакаш ама мислам дека од трите марки Мерцедесот највеќе изгуби на квалитет. Сега ќе дојде војагер и ќе ми се наебе мило маме. :cenzura:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.517
Поени од реакции
8.278
Можам да се распрашам детално ако сакаш ама мислам дека од трите марки Мерцедесот највеќе изгуби на квалитет. Сега ќе дојде војагер и ќе ми се наебе мило маме. :cenzura:
Abe sto ve trkalam :pos: sobirajte si svoe iskustvo.
Ako imate jajca ce si kazhite po godina dve kako si vrvite so vashiot izbor.

Inache Audi e edinsteniot proizvoditel koj prodava Paket rezervni delovi za servis na 100000Km.
A bogami salam tezhok e paketot.Vnatre ima od se i seshto!:shook:

i ushte neshto shto ce vi pomogni vo vashiot izbor!
10g star S-Klasse Mercedes vs. Nov Audi A8

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.236
Поени од реакции
8.988
Исто и за мене, немам возено ниту едно ама за таков Мерцедес имам другар што зема нов од продавница, мислам дека плус и АМГ беше со спортска опрема и се, два пати му се еба менувачот и после не знам што направи, му вратија дел од парите, зема друго и тоа продаде и сеа вози нова Корса електрична. :ROFLMAO:
Купувањето кола ти е секогаш мачка во вреќа, дури и нова да ја купуваш. Среќно.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.774
Поени од реакции
5.530
А како се на краш тестови? :icon_mrgr:
Само да прашам пак ќе ја тераме дискусијата како ти знаеш се за сите гаранции низ цел свет и кој сервис во светот како работи а ние не знаеме?

Викаш доктор си, не видов еден од темава да ти објаснува како се става инекција или преврска на рана како се прави.

Квалитетот на возила пшостојано се менува едни стануваат подобри други полоши и така во круг, едина константа е дека си најупатен во се и сешто и знаеш повеќе од оние што тоа им е работа.
Пробав суптилно да ти доловам дека работа ми е тоа и работам за компанијата така што знам што зборам за нив барем, али или толку ти е лимитот или знаеш повеќе од нас што тоа ни е работа. ПС не возам нивно возило не зашто не е безбедно туку зашто сметам дека е преценето, а и реално немаат тоа што ги исполнува моите потреби

Ако имаш нешто корисно да допринесеш за дискусијата слободно, ама ако се убедуваме со глупости и споредуваме 2000 со 2025 тогаш џабе си губиме време

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.236
Поени од реакции
8.988
Само да прашам пак ќе ја тераме дискусијата како ти знаеш се за сите гаранции низ цел свет и кој сервис во светот како работи а ние не знаеме?

Викаш доктор си, не видов еден од темава да ти објаснува како се става инекција или преврска на рана како се прави.

Квалитетот на возила пшостојано се менува едни стануваат подобри други полоши и така во круг, едина константа е дека си најупатен во се и сешто и знаеш повеќе од оние што тоа им е работа.

Ако имаш нешто корисно да допринесеш за дискусијата слободно, ама ако се убедуваме со глупости и споредуваме 2000 со 2025 тогаш џабе си губиме време
Јас убаво те правав, нели дискутураме, а ти беше стручњакот на таа тема? Па си викам чекај од прва рака да добијам информација.

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
882
Поени од реакции
1.347

Пробав суптилно да ти доловам дека работа ми е тоа и работам за компанијата така што знам што зборам за нив барем, али или толку ти е лимитот или знаеш повеќе од нас што тоа ни е работа. ПС не возам нивно возило не зашто не е безбедно туку зашто сметам дека е преценето, а и реално немаат тоа што ги исполнува моите потреби

Не знаев дека работиш за компанија поврзано со трговија со автомобили, или грешам? Имам прашање за тебе и би го ценел твојот одговор како поискусен со автомобили. Значи специфично за седан автомобил, која марка и модел би ги препорачал за овие години 2016-2020? Битно ми е да е комфортна, спортска и да речиме брза, да не биде сега 100ks а тонипол да тежи. Поздрав и секое најдобро :D

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.517
Поени од реакции
8.278
Не знаев дека работиш за компанија поврзано со трговија со автомобили, или грешам? Имам прашање за тебе и би го ценел твојот одговор како поискусен со автомобили. Значи специфично за седан автомобил, која марка и модел би ги препорачал за овие години 2016-2020? Битно ми е да е комфортна, спортска и да речиме брза, да не биде сега 100ks а тонипол да тежи. Поздрав и секое најдобро :D
Ne raboti vo kompanija za trgovija so Avtomobili!

I do tvoeto prashanje, ako e komforna ne e sportska. Mozhi da bidi brza ama na deneshniava site se brzi a se nadevam deka 6 ili 8 sec. od 0-100km/h ne ti menvaat nishto.
A i ne zaboravi deka dozvoleni se max. 130km/h :D :D :D :D

Taka da sekoja kola shto e pobrza od Fico ce ti brka rabota ;)

Ili ne te razbrav dobro? :)

Член од
11 април 2012
Мислења
4.774
Поени од реакции
5.530
Јас убаво те правав, нели дискутураме, а ти беше стручњакот на таа тема? Па си викам чекај од прва рака да добијам информација.
Секако можеш да прашаш за начин на тестирање и како тие тестови се одвиваат во одредена компанија, која според тебе не е безбедна и не вложува ништо повеќе од веројатно Застава. Не работам како тебе за секоја компанија, сервис, продавничка за делови па дури и бензинска во светот за да ги знам сите нив.
Да не се враќаме како на гаранциите зашто и таму само дискутираше и бараше информација од прва рака
Не знаев дека работиш за компанија поврзано со трговија со автомобили, или грешам? Имам прашање за тебе и би го ценел твојот одговор како поискусен со автомобили.
Не работам ништо поврзано со трговија, работам како програмер (DevSecOps) во компанија која произведува софтвер за автономно возење, една од задачите ми е интеграција на комплетен софтвер кој се вградува во возилото (особено оние возила кои одат на тестови, внатре во компанијата, press release и EuroNCAP). Така што барем за делот на тестирање кои тестови се потребни и каква е состојбата на истите барем за одреден производител можам да ти дадам мислење, се поврзано со механика избегавај, можам да ти дадам и мислење на што возам/сум возел и како сум задоволен од тоа (имај во предвид дека
Неколку пати имам пишано од механика знам да најдам шипката штоја држи хаубата отворена, да видам дали има уле, антифриз и средство за ветробранско

За да не прашаш за која компанија работам еве ти хинт
Не сум баш сигурен дека во ладната Шведска
Постов е сечен лепен ...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.236
Поени од реакции
8.988
Секако можеш да прашаш за начин на тестирање и како тие тестови се одвиваат во одредена компанија, која според тебе не е безбедна и не вложува ништо повеќе од веројатно Застава. Не работам како тебе за секоја компанија, сервис, продавничка за делови па дури и бензинска во светот за да ги знам сите нив.
Да не се враќаме како на гаранциите зашто и таму само дискутираше и бараше информација од прва рака

Не работам ништо поврзано со трговија, работам како програмер (DevSecOps) во компанија која произведува софтвер за автономно возење, една од задачите ми е интеграција на комплетен софтвер кој се вградува во возилото (особено оние возила кои одат на тестови, внатре во компанијата, press release и EuroNCAP). Така што барем за делот на тестирање кои тестови се потребни и каква е состојбата на истите барем за одреден производител можам да ти дадам мислење, се поврзано со механика избегавај, можам да ти дадам и мислење на што возам/сум возел и како сум задоволен од тоа (имај во предвид дека
Неколку пати имам пишано од механика знам да најдам шипката штоја држи хаубата отворена, да видам дали има уле, антифриз и средство за ветробранско

За да не прашаш за која компанија работам еве ти хинт

Постов е сечен лепен ...
Пак не одговори :icon_mrgr:

Како ќе се справи колата со автономното возење и сите тие сензори кога ќе фрлат во ШвеЦка сол и сензорите ќе имаат значителен слој на прашина и сол врз нив? :cautious:

Член од
11 април 2012
Мислења
4.774
Поени од реакции
5.530
Значи специфично за седан автомобил, која марка и модел би ги препорачал за овие години 2016-2020? Битно ми е да е комфортна, спортска и да речиме брза, да не биде сега 100ks а тонипол да тежи. Поздрав и секое најдобро :D
Прво избегнувам седан (ми треба багажен простор за кучињата)
спортска и мојот стил на возење не идат во иста реченица
брза? како што праша @vouager што подразбираш под брза, пример електричните обично имаат најголем ефект на забрзување е сега што тоа притискање на педалата значи де ќе гураш колата накај дома тоа е друго

Надвор од работа генерално имам интерес кон електричниве, па ако сакаш дискусија за нив супер.
Од моја гледна точка се одлични ама само за низ град посебно во градски услови како скопје каде сообраќајот е катастрофа. Значи ги гледам како одлична опција или за второ возилоили како возило кое би го користел во урбана средина
Автоматски споено мислење:

Пак не одговори :icon_mrgr:
Не одговорив на?

Член од
20 јануари 2023
Мислења
390
Поени од реакции
533
BMW 3.

Kajgana Shop

На врв Bottom