Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
20 јануари 2023
Мислења
390
Поени од реакции
533
Е сега ќе ја искористам репликата од друг член погоре

како бе огин сам да ја симнам ама е ефтино некој друг да ја купи довлечка до МКД да ги плати сите давачки и на се тоа ќар да извади

што он со попуст ли ми ја дава
Toj што носи коли за плац ќе плати нешто помалку давачки од тебе затоа што го знае начинот, постапката и луѓето. Но затоа пак тој носи она што е со подпросечна цена таму, што поефтино да му излезе, или со каросериско/моторно оштетување кое поефтино ќе го санира во МК (ако воошшто го санира). За разлика од тебе кој си бара за своја душа, не оди на најефтините варијанти и непот5врдени продавачи и живее таму па има време да си гледа и одбира, па иако ќе плати за увоз нешто повеќе од плацот. се исплати. Значи тебе ти се исплати да донесеш кола, но на купувач кој купува една кола, да оди од МК во странство и да бара за 1-2 дена што ќе најде, па патни трошоци и престој, па немање искуство околу увозот, ова секако не се исплати.
Автоматски споено мислење:

Инаку, и тука може да се најде добра кола ама трба да се има:(1)добро познавање на колата/моделот кој се бара(или носење добар мастор со себе), (2)многу време (3)многу трпение при изборот, проба на барем 5-6 коли од бараниот модел и (4)барем малку среќа :)

Последно уредено:
Член од
11 февруари 2025
Мислења
5
Поени од реакции
0
Е сега ќе ја искористам репликата од друг член погоре

како бе огин сам да ја симнам ама е ефтино некој друг да ја купи довлечка до МКД да ги плати сите давачки и на се тоа ќар да извади

што он со попуст ли ми ја дава
Yeste deka ima kjar ima slep nosi povekje vozila i mu se isplaka a da odis sam i da stedis se e duplo poskapo, eve gledam u francija so nosat lugje koli renault megane 2018 e okolku 5000€ , carina da ja doneses sig 1500€ za transport 700-800 € a kaj tis
Se dr raboti
Toj што носи коли за плац ќе плати нешто помалку давачки од тебе затоа што го знае начинот, постапката и луѓето. Но затоа пак тој носи она што е со подпросечна цена таму, што поефтино да му излезе, или со каросериско/моторно оштетување кое поефтино ќе го санира во МК (ако воошшто го санира). За разлика од тебе кој си бара за своја душа, не оди на најефтините варијанти и непот5врдени продавачи и живее таму па има време да си гледа и одбира, па иако ќе плати за увоз нешто повеќе од плацот. се исплати. Значи тебе ти се исплати да донесеш кола, но на купувач кој купува една кола, да оди од МК во странство и да бара за 1-2 дена што ќе најде, па патни трошоци и престој, па немање искуство околу увозот, ова секако не се исплати.
Автоматски споено мислење:

Инаку, и тука може да се најде добра кола ама трба да се има:(1)добро познавање на колата/моделот кој се бара(или носење добар мастор со себе), (2)многу време (3)многу трпение при изборот, проба на барем 5-6 коли од бараниот модел и (4)барем малку среќа :)
Bash taka rabotev na plac na koli znam kako se funkcionira , za povekje koli da se isplaka a za edna u nitu eden slucaj

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Пасат 1.9 тди 1997.
Почна да губи сила, сменав МАФ сензор, потоа губеше цело време па сменав грана.
Сега прима добро, ама почна да сецка како да трокира, најмногу кога не е загреана почнува пред 2000 обртаи и малку после 2000 на нормална туража.
Ако стегам повеќе не прави така.

Некој совет што може да биде?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.397
Поени од реакции
1.258
Пасат 1.9 тди 1997.
Почна да губи сила, сменав МАФ сензор, потоа губеше цело време па сменав грана.
Сега прима добро, ама почна да сецка како да трокира, најмногу кога не е загреана почнува пред 2000 обртаи и малку после 2000 на нормална туража.
Ако стегам повеќе не прави така.

Некој совет што може да биде?
Филтер за воздух, гориво, ама поскапи смени.
Црево некое напукнато, чади ли?

Член од
1 јануари 2025
Мислења
35
Поени од реакции
86
Се токмам на Пежо 508, се мислам помеѓу хибрид бензинец 1.8 и 1.5 дизел. Се работи за 2022 година, некој искуство, совети за моделов?
До сега возев 407, претходно 307 и 405, некако се навикнав на Пежо и не ми се менува, дали можам да очекувам сличен квалитет, издржливост и удобност во возење како 407?
407 не ја ни продавам, уште си ја возам МК - Германија неколку пати во година ама ќе морам да ја оставам долу, гледав и други марки, претежно Мерцедес Ц220, Ауди А4/А5 ама премногу се скапи во однос на години/опрема и некако не ми се зема германец.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.397
Поени од реакции
1.258
Се токмам на Пежо 508, се мислам помеѓу хибрид бензинец 1.8 и 1.5 дизел. Се работи за 2022 година, некој искуство, совети за моделов?
До сега возев 407, претходно 307 и 405, некако се навикнав на Пежо и не ми се менува, дали можам да очекувам сличен квалитет, издржливост и удобност во возење како 407?
407 не ја ни продавам, уште си ја возам МК - Германија неколку пати во година ама ќе морам да ја оставам долу, гледав и други марки, претежно Мерцедес Ц220, Ауди А4/А5 ама премногу се скапи во однос на години/опрема и некако не ми се зема германец.
Дизелот 1.5 е на ланче, и тој мотор не е многу фален, повеќето имаат негативни коментари.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
485
Поени од реакции
934
Problemot ,,so lanecot,, kaj 1.5hdi e eliminiran 2021-2022 godina //godisteto koe ,,go merkas,, treba da e so 8mm lanec//.
FB_IMG_1739358132187.jpg

Proveri ako ima 8mm lanec ,,mirna glava,,.
Ako e 7mm ,,begaj podaleku,, ili ,,investiraj,, da promenis komplet bregasta so 8mm lanec //ne e evtino, no mozes ,,da se iscenkas,, da ti spusti cena za da promenis ,,mozebi,,//.

Последно уредено:
Член од
11 февруари 2025
Мислења
5
Поени од реакции
0
Едно мислење ако може искрено да ми одговорите, гледав сабајле renault megane 2018 аутоматик 1.5 , се е супер колава само има вратено километража, ја проверив колава е на 210.000 км а е вратена на 120.000км, па сакам да знам дали би имал проблем на толку голема километража? Ве молам за искрен одговор

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.510
Поени од реакции
8.264
Едно мислење ако може искрено да ми одговорите, гледав сабајле renault megane 2018 аутоматик 1.5 , се е супер колава само има вратено километража, ја проверив колава е на 210.000 км а е вратена на 120.000км, па сакам да знам дали би имал проблем на толку голема километража? Ве молам за искрен одговор
Abe dobro choek kako ne ti e dosadno da treskash gluposti?
1. Kupuvash manipulieana kola.
Za mene toa e umrena kola.
2. Sakash nie preku internet da ti dademe mislenje!
Kako be?
Manipulirana,shto ne ni ja gledame!

Abe baraj si asolna kola so doverba i zemi si mehanicchar so sebe.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.230
Поени од реакции
8.984
Заобиџи то

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.397
Поени од реакции
1.258
Јас да сум како тебе би ја купил, ама за дупло поефтина цена.
Ако ја цени 8000Е пример, дај му 4000-4500Е:ROFLMAO::ROFLMAO:
Кај ја гледаше, во Скопје ли?
Гледав јас Клио кај едни во Сопиште горе, и тоа со вратени км, па да не е истиот.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.769
Поени од реакции
5.522
прашај колку се доплаќа да ти ја вратат на реалната километража, ако не бара многу зимај немој да се мислиш и бакшиш да му оставиш

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.510
Поени од реакции
8.264
Vidi go ova

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
743
Поени од реакции
684
Здраво,
Некој што ги разбира работиве да каже мислење за:
1. Citroen c3 aircross 1.6 hdi 2018
2. Citroen c4 Cactus 1.6 hdi 2018
Погоре прочитав дека 1.5 таа година не биле погодени, па затоа ги скокнав

Член од
1 јануари 2025
Мислења
35
Поени од реакции
86
Problemot ,,so lanecot,, kaj 1.5hdi e eliminiran 2021-2022 godina //godisteto koe ,,go merkas,, treba da e so 8mm lanec//.
Прегледај го приврзокот 443130

Proveri ako ima 8mm lanec ,,mirna glava,,.
Ako e 7mm ,,begaj podaleku,, ili ,,investiraj,, da promenis komplet bregasta so 8mm lanec //ne e evtino, no mozes ,,da se iscenkas,, da ti spusti cena za da promenis ,,mozebi,,//.
Одлична информација, баш ќе обратам внимание, планирам да земам од авто салон така да детална проверка не би требало да биде проблем.
Истиот проблем е претпоставувам и за бензинци? Баш штета ваков пропуст да дозволат.

Kajgana Shop

На врв Bottom