Zdravo na site, da prasam iskustvo so ovaa strana ili plac za koli, kje ve molam za iskreno iskustvo ako imal nekoj sakam kola da zemam od tamu
DL AUTO LUX MK
Ne mislev so kvalitet kakvi se da ne znae nekoj
Само проверка на лице место. Друго нема!
Abe odi begaj!Ne mislev so kvalitet kakvi se da ne znae nekoj
Jas imam kupeno Audi A3, mi se pogodi. Koga pojdov gledav Audi A4 i A3.Zdravo na site, da prasam iskustvo so ovaa strana ili plac za koli, kje ve molam za iskreno iskustvo ako imal nekoj sakam kola da zemam od tamu
DL AUTO LUX MK
Гледај да не дува моторот и добар си.Ne mislev so kvalitet kakvi se da ne znae nekoj
Jas imam kupeno Audi A3, mi se pogodi. Koga pojdov gledav Audi A4 i A3.Zdravo na site, da prasam iskustvo so ovaa strana ili plac za koli, kje ve molam za iskreno iskustvo ako imal nekoj sakam kola da zemam od tamu
DL AUTO LUX MK
Се е тоа супер ама која е процедурата за да увезеш сам?Jas imam kupeno Audi A3, mi se pogodi. Koga pojdov gledav Audi A4 i A3.
A4-kata sto ja povoziv imase problem, kolata tresese kornese koga ja zapaliv i koga se zagrea (svrtiv nekoj krug), problem imase so radilica ili so mejnacot, nemozam tocno da pogodam ama imase seriozen problem (2010/09 Audi A4).
A3-kata ja proverivme isto taka, mejnacot okej bese, motorot rabotese paralelno isto celo vreme i nemase cudni zvuci, karoseriski izgledase OK. Se iscenkav za cenata i ja kupiv.
Za ponovi koli sto prodavaat neznam, ama moe mislejne e licno da si uvezis kola od Italija, Germanija ili so coek da si pojdis do Bugarija sto se razbira poveke. Bugarija gi vrakaat mislam i tamu km, a vo Italija i Germanija ne.
Abe koj cirkuz od narod ste!Jas imam kupeno Audi A3, mi se pogodi. Koga pojdov gledav Audi A4 i A3.
A4-kata sto ja povoziv imase problem, kolata tresese kornese koga ja zapaliv i koga se zagrea (svrtiv nekoj krug), problem imase so radilica ili so mejnacot, nemozam tocno da pogodam ama imase seriozen problem (2010/09 Audi A4).
A3-kata ja proverivme isto taka, mejnacot okej bese, motorot rabotese paralelno isto celo vreme i nemase cudni zvuci, karoseriski izgledase OK. Se iscenkav za cenata i ja kupiv.
Za ponovi koli sto prodavaat neznam, ama moe mislejne e licno da si uvezis kola od Italija, Germanija ili so coek da si pojdis do Bugarija sto se razbira poveke. Bugarija gi vrakaat mislam i tamu km, a vo Italija i Germanija ne.
Најважно тука е царината, најскапа давачка е тоа,по број на шасија 90% ќе ти кажат колку ќе платиш за царина. Сам да ја носиш мора пробни табли да извадиш, хомологација, проверка од Интерпол, колата што ќе лежи на терминал и тоа се плаќа, значи чим овие ситните прекупци носат коли, значи се исплати.Се е тоа супер ама која е процедурата за да увезеш сам?
Кои се давачките знае некој од прилика барем?
И пред некоја странав прашав еве на пример тука гледам доста Рено Меган СпортТуринг (или како и да е ознаката за караван), има неколку што ги продаваат за 10500€ (цена за извоз со одземен тукашен данок), 1.5 мотор дизел, 2019г, автоматик со околу 80-90к поминати (средно ниво на опрема не е највисоко ама не е ни најниско) со сервисна историја (која можеш да ја потврдиш на локална страна како карвертикал или како и да беше). Можам да ти гарантирам дека не им се враќани километрите, имаа и гаранција од 6месеци или 1 година ако не се лажам
Е сега доаша и прашањето колку би искочила истата после сите давачки во мкд? Дали реално ти се исплати сам да ја носиш?
Не е дека оваа нема да има кварови ама бар се надеваш на помалку споредено со тоа што некој друг препродавач го донел во мкд со цел да извлече што е можно повеќе пари
Од Бугарија шунка да ти е шубе да земеш а не кола, најголемите гомна се од таму, и од Италија.Abe koj cirkuz od narod ste!
Da pojdel od Bugaria Kola da kupel!
Abe kako dojde do ovaa glupost?
Pobrzo od Pakistan bi zel odkolku od Bugarija.
A i taa A4 shto tresela, radilicata ili menjachot imal maka. A ti teknalo deka mozhebi e drzhachot od motorot zaeban i so 20€ se poprava?
Ama zatoa imash prilika ubavo da se ispazarish!
Pa i ovaj zhalnoov shto prashuva za Plac, tragedija vo boja!
Abe zemi si tvoj mehanichar i odi pazari si kola a ne ovde po forumi kakvi se.
E ubaj se de! Sportski oblikuvani, ne pushat ama imaat mala mana, ebavaat kako crnci ako im naleta nekoj smotan.
Jas uveziv Audi A5 2011 170hp quattro od Bugarija pred godina dena i sum generalno zadovolen.Се е тоа супер ама која е процедурата за да увезеш сам?
И пред некоја странав прашав еве на пример тука гледам доста Рено Меган СпортТуринг (или како и да е ознаката за караван), има неколку што ги продаваат за 10500€ (цена за извоз со одземен тукашен данок), 1.5 мотор дизел, 2019г, автоматик со околу 80-90к поминати (средно ниво на опрема не е највисоко ама не е ни најниско) со сервисна историја (која можеш да ја потврдиш на локална страна како карвертикал или како и да беше). Можам да ти гарантирам дека не им се враќани километрите, имаа и гаранција од 6месеци или 1 година ако не се лажам
Е сега доаша и прашањето колку би искочила истата после сите давачки во мкд? Дали реално ти се исплати сам да ја носиш?
Не е дека оваа нема да има кварови ама бар се надеваш на помалку споредено со тоа што некој друг препродавач го донел во мкд со цел да извлече што е можно повеќе пари
Pisav deka gi vrakaat km vo Bugarija i ima dosta prevaranti, toa da. Zatoa ako ne se razbiras ne se odi tamu sam, jas dosta sum zapoznaen so Audi koli i si pojdov sam si kupiv kola i do sega me sluzi vo red, a ako ne razbiras i sam da ides e golem rizik od Bugarija, zatoa podobro ke trknis gore do Germanija ili ke si najdes nekoj sto vrsi uvoz na koli od Germanija ke si platis 500-700 evra i ke ti ja smetne do MK.Abe koj cirkuz od narod ste!
A i taa A4 shto tresela, radilicata ili menjachot imal maka. A ti teknalo deka mozhebi e drzhachot od motorot zaeban i so 20€ se poprava?
E ubaj se de! Sportski oblikuvani, ne pushat ama imaat mala mana, ebavaat kako crnci ako im naleta nekoj smotan.
A kako che beshe da si prochitash i prashash na carina ,?Се е тоа супер ама која е процедурата за да увезеш сам?
jas ziveam tamu, i kompanijata mozam da речам дека е од доверба, еден од најголемите салони во Скандинавија, ние од работа имаме преку 300 возила преку нив на лизинг во моментовНајважно тука е царината, најскапа давачка е тоа,по број на шасија 90% ќе ти кажат колку ќе платиш за царина. Сам да ја носиш мора пробни табли да извадиш, хомологација, проверка од Интерпол, колата што ќе лежи на терминал и тоа се плаќа, значи чим овие ситните прекупци носат коли, значи се исплати.
Цените на колите на интернет што ги гледаме и таму на лице место не се исти, на интернет се поскапи секако.
Само мора да имаш некој човек што ќе те шета по плацеви, и да разбира јазик, иначе не е ништо страшно.
Za razlika od tebe koi ocigledno gi prati site raboti za mkd jas vrska nemav deka carina ima nesto online (kako i poveketo drzavni institucii, u moe vreme nemaa i ne ocekuvav nesto da se smenilo)A kako che beshe da si prochitash i prashash na carina ,?
Abe koj cirkuz od narod ste!
Е сега ќе ја искористам репликата од друг член погореSakam renault megane da zemam, rabotev u plac znam sho motor imaat , a sam da si simnes gjavol ipol e ne probuvajte ogin e