Невкусно е да му кажуваш на некој каков бил тој, кога исто гомно си и ти. Што е сменето дека сум 'Швајцарец'?? Иста коса, иста крв, исти ум, исто се во мене. Место да посакаат да се оправат новите генерации тие - сите фаци намуртени биле. Оф не се враќам, какви треба да бидат? Да бликаат од среќа?
Јас си дојдов за 11ти Октомври, прилепчанец. Бев да гледам огномет. Видов ПРЕУБАВ младеж. Ме потсети на моето детство и моите другари, уште во основно школо ко че одевме после часој да гледаме огномет со дечките. Јас знам дека мојот народ че се опрај. Рано е.
И никогаш не заборавајте - не се што свети е злато. У пичку матер од прокуравање од некој маргинални општества што немаат да понудат ништо подобро од нашите. Една журка ко во Белград незнат да напрат - и тоа хомосексуалци кеј - овие треба да се животот на забавата. Досадни. Знам дека не секој ми е равен по идеи за забава, знам дека не секој е толку кул, ама едноставно се проклето досадни. Една седенка со другар од МКД од детството имала појче душа и забава во себе, од ова денес. Не е ни чудо шо само на балкански журки одат. И само на работа. Термини букирно до бесвест - време за себе? Никош. Ајт, мрш.
Еве народ, еве убавина. Срби, Црно Горци, Македонци. Толку.
За кој тоа ебано се потценувате? ЗА КОЈ ТОА ЕБАНО СЕ ПОТЦЕНУВАТЕ?