Војната на патиштата

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.393
Поени од реакции
30.842
Tuka se trudite da objasnite deka ako ste na pesacki i vi sveti zeleno top ne ve bie i ako ve kreni nekoj na hauba po avtomatizam toj ke bidi kriv
Да бидејќи законот е таков. Не објаснуваме, така е едноставно. Вие објаснувате хипотетички сценарија.
Дополнително возел над 100 што е исто против законски. Значи и да поминел на црвено со 50, немало да има ваква трагедија.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Vo drugite slucai MVR trebalo da go kazni, megjutoa ako aludiras na soobrakjajkata kade sto ima povredena žena, pak ke kažam deka pravilno e sankcioniran so parična kazna. Povtorno procitaj go komentarot kako obrazlozuvam kako se postapuva so soobrakjajkite.
Го листам законот и го гледам Член 288: Предизвикување општа опасност.
(1)Тој што со пожар, поплава, експлозија, отров или отровен гас, јонизирачко зрачење, моторна сила, електрична или друга енергија или со друго општоопасно дејствие или средство ќе предизвика значителна опасност за животот или телото на луѓето или за имот од големи размери, ќе се казни со затвор од шест месеци до пет години.
(3)Ако делото од ставовите 1 и 2 е сторено на место каде што се собрани поголем број луѓе, сторителот ќе се казни со затвор од една до пет години.

Буквално никаде не пишува дека може да има нагодување со жртвата, и непочнување на постапка од обвинителството.

Настрана повредувањето на трудната жена. Кога копилето вози без дозвола тој ги загрозува сите во сообраќајот, и пешаци и возачи/патници. Значи предеизвикал општа опасност, и тоа го повторувал многу пати - нешто што го знаеме затоа што бил застануван од полиција. Но ниеднаш против него не е почната постапка... Ајде помогни ми да разберам.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.393
Поени од реакции
24.116
Да бидејќи законот е таков. Не објаснуваме, така е едноставно. Вие објаснувате хипотетички сценарија.
I nikoj ne go negira toa, istoto i jas go napisav ali od ne znam koja pricina resi toj del da go skratis.
Tuka se trudite da objasnite deka ako ste na pesacki i vi sveti zeleno top ne ve bie i ako ve kreni nekoj na hauba po avtomatizam toj ke bidi kriv, i vo osnova ste vo pravo, nema zbor tuka,
Taka da stvarno ne znam sto ve buni ili sto ne e jasno vo napisanoto? Ne docitvate, treba da vi se crta, stvarno ne znam. Toa hipoteticko scenario e povekje nameneto za vo idnina, pripazvajte malce koga vrvite ulica oti zelenoto svetlo ne vi dava imunitet, nema nekoj magicen stit , energetsko pole koe ke ve zastiti. Djabe ke bidite vo pravo, i devojkata bila vo pravo, si vrvela na pesacki na zeleno, nikoj ne go spori toa, deckoto e kriv , vozel so nepropisna brzina i udril pesak na pesacki na zeleno nejzino, i i za toa nikoj ne spori. Razlikata e sto toj e ziv, a taa ne. Toj ke izlezi od zatvor porano ili pokasno, taa ne, od tamu nikoj ne se vratil. Koj del od ova ne go sfakjate?
Дополнително возел над 100 што е исто против законски. Значи и да поминел на црвено со 50, немало да има ваква трагедија.
Najubavo bi bilo da zastanel i voopsto nemase da ima tragedija, ali ete ne zastanal. Kako sto mozis da zaklucis, zelenoto svetlo i pesackiot i ne nudat bas nekoja zastita osven sto ete ke recat deka ste bile vo pravo, ako vi e toa nekoja uteha . E za toa se raboti tuka, za toa hipoteticko scenario zboruvame jas i uste dva trojca celo vreme. Aj ovie imbecilite sto se palat ko mladi majmuni, a niti procitale, a i ako procitale ne sfatile posto tolku im e kapacitetot, opravdano za niv posto imbecili jbg, ali tebe te smetam za edna od pointeligentnite tuka i stvarno ne mi e jasno kako uspea toa da ne go sfatis.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
I sega im tekna da go sudat

Апелација го осуди Васил Јованов со 3 години и 10 месеци затвор за претходно дело

Кој кажа дека судовите биле неефикасни... Ете само требало повеќе на тапет да се ставаат, и да има собирање пред судовите.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.040
Ајде на адвокатот ќе кажеш тоа му е работа, али патетичните видеа од родителите на идиотот?

Подобра глума има во Ц категорија филмовите со Ван Дам од 80тите. Кринџ ме удри кога ја слушав мајката, "емоции" и читање од скрипта не идат заедно.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.213
Поени од реакции
9.782
Голем дел од оваа калакурница е дел на медиумите и нивната потреба да бидат слушнати, не мотаат цела јавност и ние како село без кучиња не знаеме кај тераме. Сите се жртви на овој феномен на овој или оној начин.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.205
Кој кажа дека судовите биле неефикасни... Ете само требало повеќе на тапет да се ставаат, и да има собирање пред судовите.
Mislish nekoj sudija se pronajde kako nareden i ajt brzo brzo....
"на нејавна седница"

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Mislish nekoj sudija se pronajde kako nareden i ajt brzo brzo....
"на нејавна седница"
Мислиш ова за дрогата ќе го пресудеа вака „брзо“? Без овој притисок што се дешва??
Копилето со години уште ќе чекаше за жалбата по пресудата за едукација во поправен дом, којзнае можеби и застарува. А и да не застарува, ќе го пратеа после со дваесет и неколку години во поправен дом??

Смешни се судовиве, и државава општо. Никој од надлежните не си ја работи работата како што треба, ама кога ќе загусти тогаш наеднаш циркузи се дешаваат чисто онака за пред рајата. Ќе слегне прашината, и после пак по старо (или полошо).

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.205
Мислиш ова за дрогата ќе го пресудеа вака „брзо“? Без овој притисок што се дешва??
Копилето со години уште ќе чекаше за жалбата по пресудата за едукација во поправен дом, којзнае можеби и застарува. А и да не застарува, ќе го пратеа после со дваесет и неколку години во поправен дом??

Смешни се судовиве, и државава општо. Никој од надлежните не си ја работи работата како што треба, ама кога ќе загусти тогаш наеднаш циркузи се дешаваат чисто онака за пред рајата. Ќе слегне прашината, и после пак по старо (или полошо).
Ne se smeshini sudovite tuku korumpirani do koska. Od portir do pretsedatel na sud , se ama bukvalno se.

I kako shto pishav, nabrzina presudija zatoa shto nekoj (poparen od sudijkana shto javno ja linchuvaa ) se pochustvuva zagrozen i brzo brzo da zatashkaat.
A ne zaradi pritisokot od javnosta!

Член од
14 октомври 2021
Мислења
91
Поени од реакции
183
Ја само не знам као на ниеден судија, не само у случајов на Васил, сите шо пуштаат кримоси на улица, као не им е страв/ не им текнува дека истиот тој може да повреди/утепа некој нивен близок. И случајно да е. Првиот пат ете таа Васил шо го пуштила ради сообраќајка, не размислила дека некад рандом може нејзе да ја фукне, и дека е небезбеден за останатите? Или само парите у џеб и к ме боли..Морони едни скапани. У гз да си ги стаите тоа парите прљави. Господ глеа. Немој некој да помислил дека е над некој.
Смрдлиња едни.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.895
Поени од реакции
67.549
Ја само не знам као на ниеден судија, не само у случајов на Васил, сите шо пуштаат кримоси на улица, као не им е страв/ не им текнува дека истиот тој може да повреди/утепа некој нивен близок. И случајно да е. Првиот пат ете таа Васил шо го пуштила ради сообраќајка, не размислила дека некад рандом може нејзе да ја фукне, и дека е небезбеден за останатите? Или само парите у џеб и к ме боли..Морони едни скапани. У гз да си ги стаите тоа парите прљави. Господ глеа. Немој некој да помислил дека е над некој.
Смрдлиња едни.
Ех, камо среќа кармата да работи така брзо и ефикасно.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Интересен тајминг... Кој имаше тука предност?

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.833
Ајде на адвокатот ќе кажеш тоа му е работа, али патетичните видеа од родителите на идиотот?

Подобра глума има во Ц категорија филмовите со Ван Дам од 80тите. Кринџ ме удри кога ја слушав мајката, "емоции" и читање од скрипта не идат заедно.
Не мислам дека глумат родителите. Сепак, и они изгубија дете. Не е лесно во нивна ситуација со оглед на тоа што им е единец.
И јас не се сложувам со ваквите излегувања по телевизии и плачење пред камери ама сигурен сум дека е многу болно да знаеш дека син ти ќе заглави у затвор.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.473
Поени од реакции
4.628
Не мислам дека глумат родителите. Сепак, и они изгубија дете. Не е лесно во нивна ситуација со оглед на тоа што им е единец.
И јас не се сложувам со ваквите излегувања по телевизии и плачење пред камери ама сигурен сум дека е многу болно да знаеш дека син ти ќе заглави у затвор.
Болно е кога е изненадно, од нигде никаде. Како изненадна смрт кај млад човек без сериозни заболувања.

Овој бил прашање на време кога ќе направи пиздарија, која патем била чистена од истите тие што искочија на прес да плачат вчера.

Замисли да возиш 2-3 години константно без возачка, да пиеш, да се дрогираш, да дилаш дрога и да те фаќа полиција, каде се очекува да завршиш? Или под земја или во затвор, сигурно не на Харвард.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.895
Поени од реакции
67.549
Знам дека не е човечки, ама дебилот ке излезе од затвор. Фросина нема да стане од гроб. Немам трошка симпатија за родителиве, тие се директно виновни за ова што се има случено. Не му го давале возилото, сам го зимал. Не пиел претходни 7-8 месеци? Важи. :pos:

Криво ми е само што никој од новинарите не стана и не ги праша, како ви успеаа до толку да ви избега воспитувањето на детето, што направивте лик кој не размислува за последиците на своите дела?

Kajgana Shop

На врв Bottom