NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    49
Член од
16 април 2014
Мислења
7.351
Поени од реакции
11.801
Нејсе, не се обидувај да ми докажуваш дека Леброн е подобар играч од Коби зашо нема да успееш, едноставно не е подобар и сите што играле кошарка ме разбираат што зборувам.
Оние што ги прават листите за Ол тајм бест играчи кога имаше наредено топ 100 или слично, да не немаат кошарка гледано и играно?
Ти кажав и погоре, нема некој што го мрази коњов повеќе, ама да бидеме реални малку не е на одмет.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
348
Поени од реакции
636
Коби и Шек најпреценти играчи. Култ изграден врз база и на многу добар ПР маркетинг. Нешто што и Роналдо перфектно го прави во фудбалот.

Кога играше Далас против Лејкерси дечково ги мачкаше како павлака на леб.

DirkNowitzki.jpg

Член од
19 март 2013
Мислења
3.261
Поени од реакции
4.902
Вечер Јокич ако биде потесна утакмица, ќе има надреална партија. Примаат Санс по 150 милијарда коша.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.450
Поени од реакции
35.147
Автоматски споено мислење:

Коби и Шек најпреценти играчи. Култ изграден врз база и на многу добар ПР маркетинг. Нешто што и Роналдо перфектно го прави во фудбалот.

Кога играше Далас против Лејкерси дечково ги мачкаше како павлака на леб.

Прегледај го приврзокот 442754
Еј па ти и кошарка следиш! ... Само за жал уште помалку ја разбираш отколку геополитика. :unsure:

Член од
16 октомври 2021
Мислења
698
Поени од реакции
1.585
Да не знај некој зошто не прат веќе подкаст дечките “од клупа” баш беа интересни за гледање , гледам последен подкаст му бил во Ноември…
Nema pari od toa. Gubenje vreme i nisto povekje, baska toj Stefan od Heat Check si go vodi negoviot kanal nema mn vreme za da tepaat muabet pred koperacija so 0 ishod za vozvrat.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.450
Поени од реакции
35.147
Теза на сите НБА фанови освен хард кор Коби фанови што одбиваат да бидат објективни. Дури некој Коби фанови и се имаат помирено. Џордан тоа што го постигнал за 13 сезони, никој не смее да зуцне , али нормално освен Коби хардкор имаме и Бронсексуалци. Едино многу јак аргумент за Леброн е тоа што едноставно не старее и тоа е многу цврста работа во негова полза.
И дај доста со тоа све во своја ера , тогаш тури му кур на Џордан на сите времиња, нека пишат најдобар играч во 90тите. Ќе ги делиме на играчи на деценијата,пошо светот се менува и со него и кошарката.
Мора едноставно статистички параметри и индивидуални награди да се земаат во обзир , на крај краева сите се борат за победа каде што има бројки. Убаво што играл некој со срце, што кур кога му било помалку успешно од некој што едноставно го направил тоа подобро?
И во врска со дефанзивата , нели приметувате на натпревари каде што шутираат 30тина тројки иако тоа сега е во изумирање дека резултатите изгледаат понормални. Сите вежбаат шут за три сега и нормално дека е тешко да се брани, па башка и што погодуваат од лого се почесто.
МЏ е број еден, тоа никој не го спори... Се разбира освен навијачите на Леброн.
Јас пак ќе ти кажам дека статистика не е сѐ а ти ако МЏ и Коби си ги гледал само на клипови - наместо на утакмици, посебно плејоф (и тоа во ниедно време навечер)... Тогаш изгледа џабе зборуваме, од таа перспектива Леброн е број еден и тоа е тоа. И ништо не постои пред него.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
698
Поени од реакции
1.585
Mn mi se idiotski ovie muabeti koj bil bolje bla bla bla. Site igraci si imale svoja dekada kaj sto igrale i bile najdobri vo istata. Nikoj ne bi znael sto ke se slucuvalo ako jordan igral u ova vreme ili lebron u toa vreme ili dvajcata ako bi igrale u vremeto na kobi. Se e splet na okolnosti, Jordan se ima penzionirano i pak vrateno i pak ima iskinato u ligata so najdobri brojki. Lebron konetantno igra i konstantno isto gazi so brojki, Kobi koga igrase istoto...

Ova uvek ke bidat top 3 igraci u kosarkata, ako ne da go zeeme bill walton so 11 osvoeni tituli i da zatvarame deka bil goat. Ne e nikakov goat on poso ne ostavil beleg u kosarkata kako sto ostavile jordan lebron i kobe.

Site trojca se vrvni kosarkari i nema nekoj podobar od edniov ili drugiov ili tretiot, site vlijaele na nekakov nacin u kosarkata. Ovie sto go pravat toa prepukuvanje se novinarive skapani uste od 2000ta godina koga Kobe pocna da osvojuva pa pocnaa da go praat noviot mali jordan. Im ebam krvta nivna

Член од
19 март 2013
Мислења
3.261
Поени од реакции
4.902
МЏ е број еден, тоа никој не го спори... Се разбира освен навијачите на Леброн.
Јас пак ќе ти кажам дека статистика не е сѐ а ти ако МЏ и Коби си ги гледал само на клипови - наместо на утакмици, посебно плејоф (и тоа во ниедно време навечер)... Тогаш изгледа џабе зборуваме, од таа перспектива Леброн е број еден и тоа е тоа. И ништо не постои пред него.
Ако ги игнорираш најбитните достигнувања индивидуално како МВП и МВП на финале и пак ме убедуваш дека Коби бил боље пошо ја играл кошарката на свој начин, ја ќе кажам Ирвинг е еден од најдобрите на сите времиња. Субјективност на максимум...

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.834
Поени од реакции
9.825
Што кур се расправате за вакви работи, секоја генерација си носи добри играчи, уживајте во партиите што ги пружаат Јокич, Лука, Јанис и слични и одморете малце.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.930
Поени од реакции
23.053
Титулите се мерило за големината на еден играч но не секогаш, Робер Хори има 7 титули па никој не го ни спомнува.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.672
Поени од реакции
8.290
Од тоа што имам гледано: Меџик, Џордан, Леплачко, Бирд, Коби....лично мислење. Пристапот на Коби и ЛеБрон никад не ми се допаѓал, ама ај едниот е починат и се’ најдобро за починатите, другиов вади партии на 40 како да е 30! Расел, Вилт... тоа не сум гледал и не сакам да коментирам!

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.158
Поени од реакции
11.859
Ova uvek ke bidat top 3 igraci u kosarkata, ako ne da go zeeme bill walton so 11 osvoeni tituli
Срчот изгледа не ти работел. ;)

Thank me later.

Инаку, кога го спомнав со 11 титули погоре РАСЕЛ - го спомнав иронично, иако имам пишувано и за него тука на долго и на широко ама да не ја тупам, имате документарец на Нетфликс за тој што не знае што бил точно, кој бил точно и колку бил способен (настрана статистиките) има кај да се види - барем Нетфликс имате ако ве мрзи да гледате клипови, кои и онака ги нема од тоа време т.е. се премалку.

За тоа дека нема подобар од едниот или другиот или третиот (Леброн, Коби, Џордан) - да прашам дома!

6 од 6 во финалиња.
Никогаш во финале не се играл 7-ми натпревар.
10 кратен all nba offensive & defensive играч.

Играл против екипи со 60+ победи во сезона (еквивалент на оние 73 е тоа на ГСВ, чисто по тежина да знаете колку јаки беа тоа екипи) во името на:
Сиетел Суперсоникс на Шон Кемп и Гери Пејтон - ја дрмаа лигата со години. Шон Кемп е Јанис пред Јанис да биди и измислен, Кемп е пандан на еден Данкан и Кевин Гарнет (да не го уништеа повредите и потоа дрогите - гуглајте малце)
Индијана на Реџи Милер и Рик Смитс + пропратен оркестар
Орландо на Пени и Шек - Шек за кој појма немате шо праел во тие години во Орландо и која сила на играч беше па за да не ја доминира лигата менуваа правила подоцна.
Њујорк на Јуинг и бандата Мејсон, Окли, Старкс.
За тој Њујорк во 99 шо играше уште едно финале да не ни прам муабет пошто уште појак беше тимот.
Јута на Стоктон и Мелоун
Пистонси на Ајзеа, Думарс и Родман.

Со Рокетите немаа окршаи пошто кога Џордан играше безбол заради смртта на татко му чика Хаким д Дрим Олајџувон го пикна вџеб Јуинг и зеде титула. Taa година го тепа Њујорк 4-3, а следната го тепа Орландо и Шек 4-2 во финалето, до толку беше добар Хаким шо сите поголеми имиња во баскетот ги има тренирано во однос на игра под кош (меѓу кои особено Коби и Леброн).

Така да ... и Хјустон се на списокот на тимови кои од тоа време едноставно беа ПРЕсилни за било кој денешен противник од НБА.
*honorable mention, Сан Антонио на Данкан и Робинсон. Адмиралот беше ѕверка, а екипата напакирана. Булси се растурија '98 година, иначе во '99 тоа ќе беше следното финале пошто Булси ќе излезеа од истокот наместо моите Никси кои играа финале со Сан Антонио и изгубија заради тоа што Јуинг им беше повреден (го издадоа колената на стари години).

Ако некој од вас мисли дека било која од овие екипи да игра според денешни правила нема да ја издоминира сегашнава лига (камоли според тогашни правила), тогаш извинете (без да бидам надмен и воопшто без да се трудам да ве навредам) ама благе везе немате од баскет.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.910
Поени од реакции
30.884
За мене Ајверсон беше најдобар, once in a lifetime играч, дечкото ја спаси цела НБА со неговата харизма и стил и неговиот начин на игра. Милиони деца низ цел свет носеа "ракави" и правеа кросовери.

Kajgana Shop

На врв Bottom