Војната на патиштата

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.429
Поени од реакции
7.129
Го пуштив пресов на адвокатов да го слушнам. Ипак го пуштил видеото на крај, бар така спомна на почеток, дека ќе го пушти. Една работа ми запара уши, па после тоа го изгасив. Демек се ширеле страшни лаги. Кажа дека овој излегол од споредна уличка 80 метри од пешачкиот, така да нема теоретски шанси колата да развиела толкава брзина. Која е таа споредна улица бе? На кој пешачки ја убил, од страна на Силбо или на Пласет? Како и да е ни од едната, нити од другата страна има споредна улица на тоа растојание. Од страната на Силбо, прва споредна улица е тек Ленинова, едно 500 метри подалеку, од другата страна на Пласет, прва споредна улица е Рузвелтова, од прилика исто 400-500 метри подалеку.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
165
Поени од реакции
140
Pa kako inache bi mu go spasuvale gazot osven ako ne so vakvi prodadeni novinari!
Shto ne gi zapukaja so prashanja???
Ili novinarive se beter od toa shto gi zamisluvav(Stoka nevidena) do sega ili se nivni sorabotnici. Treto nema.
Demek eve se izvinuvame, kromid pod ochi i glumime plachenje!

More mrsh u tri lepe.
Pa ushte da ostaele na Veshtakot da kazhel so koja brzina! Se prashuvam kolku 1000ki che bidi toj veshatkot platen.
Na krajot i ce ispadni so 30Km/h vozel i Frosina skoknala pred nego i naprajla samoubistvo.

Iskreni lujge inaku se izvinuvaat! Ne vaka teatralno
tokmu zatoa treba da se objavi videoto od kamerite, realno predaleku e, noke e, likot nema sansa da i se vidi samo silueta i tocno bi se videlo sto i kako bilo, da ne se glupirame so pretpostavki, a sekoj ima izbor dal ke pusti da go vidi ili ne, no stom ne vi smetaat drugi slicni slucki, eden kup videa ima nazad objaveni ,i zs bi ova?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.938
Поени од реакции
50.764
Луѓево се очигледно се уште во шок и ситуацијава ја немаат упиено како што треба. Бркање на некакви поволни околности во случајов, што би скратиле година до две на неминовно огромна казна е едноставно залудно.
За некој на таа возраст, што е од фамилија и што очигледно не е правен од штоф за криминалец , туку криминалец станал од досада и мода, еден викенд во Шутка е доволен за животот да му е завршен. Барем тој тип на живот на кој секој родител се надева.
Достоинство и прифаќање се единствени разумни чекори тука, и кај и да е ќе сфатат.

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.949
Поени од реакции
23.796
Затоа се тепа додека е мало.
Ја уште на 4 години син ми го запознав со шамарите. Да си знае што го чека кога ќе претерува.
Татко ми па и сите други татковци убија бога во мене, брат ми и другарите додека бевме мали. И тоа за работи како враќање 15 минути после предвиденото време - осум часот навечер. Некој се дрогираа, некој пиеја кога пораснаа ама ниту еден не забега. Нормално е да правиш одредени глупости како мал, ама ако го немаш тој страв за кога ќе се вратиш дома што те чека, најверојатно ќе ја заебеш еднаш во животот. Некој заебува и проаѓа лесно, некој ќе го јаде за цел живот.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.438
Поени од реакции
8.156
tokmu zatoa treba da se objavi videoto od kamerite, realno predaleku e, noke e, likot nema sansa da i se vidi samo silueta i tocno bi se videlo sto i kako bilo, da ne se glupirame so pretpostavki, a sekoj ima izbor dal ke pusti da go vidi ili ne, no stom ne vi smetaat drugi slicni slucki, eden kup videa ima nazad objaveni ,i zs bi ova?
Toj shto trebalo da go vidi go videl.
Nie kako publika ne morame da gledame! Dovolno e kazhanoto i objasnetoto!
Ili mozhish posle pola ludiov forum da go sprechish da ne go prezemat videoto?
Dali mozhish da si zamislish kakva bolka duri togash che im nanesish na Familijata?

Ili najbitno e radoznalosta da se zadovoli?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.697
trebase da objavat videoto od kamerite, na tie semafori ima kameri, pa togas ne bi ni pretpostavuvale sto i kako bilo, ne mi e bas jasno zosto nejzinite ne dozvoluvaat a i narodot se buni, ne treba da ima pristrasnost , ete i pogore od videoto sto e objaveno i toj zaginal, zar toj ne e ist ko frosina, zar negovite ne zalat za nego? nazad ima uste objaveni duri i dete, i smetam deka ne e vo red od nivna strana, ne moze da baras poddrska a ne dozvoluvas javno da se vidi sto i kako bilo
pr dal mozel da ja izbegne,
i dr nesto ne mi e jasno koga toj zaminal od mestoto na nesrekata, neli tatkoto izjavi avtomobilot parkiral 200 m podolu pred nivnata zgrada, zar ne treba da cekal policijata da dojde ?
Видеото не е од тоа како ја згазил, туку некој од присутните отпосле снимал како Васил вриска клечејќи над нејзиното тело. Се вртеше неколку денови на твитер, пред да го тргнат.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.143
Поени од реакции
1.691
Затоа се тепа додека е мало.
Ја уште на 4 години син ми го запознав со шамарите. Да си знае што го чека кога ќе претерува.
Татко ми па и сите други татковци убија бога во мене, брат ми и другарите додека бевме мали. И тоа за работи како враќање 15 минути после предвиденото време - осум часот навечер. Некој се дрогираа, некој пиеја кога пораснаа ама ниту еден не забега. Нормално е да правиш одредени глупости како мал, ама ако го немаш тој страв за кога ќе се вратиш дома што те чека, најверојатно ќе ја заебеш еднаш во животот. Некој заебува и проаѓа лесно, некој ќе го јаде за цел живот.
Апсолутно неточно. Има еден куп примери на деца што буквално ги кршеле од ќотек па си продолжиле по патот што замислиле.

Зборот ми е нема правило тука

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.949
Поени од реакции
23.796
Апсолутно неточно. Има еден куп примери на деца што буквално ги кршеле од ќотек па си продолжиле по патот што замислиле.

Зборот ми е нема правило тука

Sent from my iPhone using Tapatalk
Јас кажувам од лично искуство. :D
Нормално дека ќе има и вакви и такви случаи. Ама деца кои се потемпераментни едноставно мора да си го добијат за да разберат. А обично тие кои се единци се малце попроблематични во тој сегмент. Односно, знаат дека еден од родителите ќе ги подржи без разлика на тоа што направил.
Ми текнува кога дувавме во средно и факултет, иако веќе полнолетен ако ме прашаше дали да ме фатат алфи или татко ми со трева, секогаш одговорот ќе беше - алфите. Страв и трепет од стариот дома.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
165
Поени од реакции
140
Toj shto trebalo da go vidi go videl.
Nie kako publika ne morame da gledame! Dovolno e kazhanoto i objasnetoto!
Ili mozhish posle pola ludiov forum da go sprechish da ne go prezemat videoto?
Dali mozhish da si zamislish kakva bolka duri togash che im nanesish na Familijata?

Ili najbitno e radoznalosta da se zadovoli?
tie veke se vo bolka koja e neizdrzliva i trajna deteto im zagina od videoto steta ne bi imale tuku moze uste pogolema poddrska i masovna izlezenost po ulicite..
ne e toa radoznalost,zar ne gledas sto se gluposti ovde iznapisavme, onaka si pisuvame ko sto pretpostavuvame deka bilo, gledas toj negoviot advokat sto izjavuva? vletal od sporedna ulica od 80m a takva nema? nemalo sansa da kaci taa brzina so toa avtomobilce a devojkata letala 10 na m, i ogradata preletala i udrila u stubot na semaforot koj se prepolovil a i taa prepolovena.. za toa brzina treba?
dal voopsto probla da zakoci, ? da ja izbegne? , kako toa odma posle kratko vreme toj parkira avtomobilot na 200m podalu , koga stignal tatko i (toj taka izjavi) za kratko vreme, nego go nemalo,, ako go nemalo toa e veke begstvo
i se toa go ima na tie snimki
a zsnaes deka veke pocnaa megusebe da zboruvaat, bar denes sto onaka niz muabet poveketo vaka mi velat.. abe aj so se zamaras udril pogresno dete, dete na politicki povrzan so vmro , zatoa i tolku e masovno, vmmro stoi zad tie protesti i organizacija, zatoa i ke go kaznat so kazna sto ne zasluzil, za site ke lezi, taa mozela da izbegne ova, vanja , dete koe namerno go ubija nemase protest, za soobrakjajka i nenamerna smrt iljadnici, kade imase imase protest za drugi mladi sto zaginaa i sl muabeti, sto e krajno bezobrazno, tie muabeti ke donesat pogolema bolka od edno video koe e realno
e zatoa treba da se objavi video ko pogore od toj deckoto, zivot zgasna
moze gresam no taka bar jas mislam

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.438
Поени од реакции
8.156
tie veke se vo bolka koja e neizdrzliva i trajna deteto im zagina od videoto steta ne bi imale tuku moze uste pogolema poddrska i masovna izlezenost po ulicite..
ne e toa radoznalost,zar ne gledas sto se gluposti ovde iznapisavme, onaka si pisuvame ko sto pretpostavuvame deka bilo, gledas toj negoviot advokat sto izjavuva? vletal od sporedna ulica od 80m a takva nema? nemalo sansa da kaci taa brzina so toa avtomobilce a devojkata letala 10 na m, i ogradata preletala i udrila u stubot na semaforot koj se prepolovil a i taa prepolovena.. za toa brzina treba?
dal voopsto probla da zakoci, ? da ja izbegne? , kako toa odma posle kratko vreme toj parkira avtomobilot na 200m podalu , koga stignal tatko i (toj taka izjavi) za kratko vreme, nego go nemalo,, ako go nemalo toa e veke begstvo
i se toa go ima na tie snimki
a zsnaes deka veke pocnaa megusebe da zboruvaat, bar denes sto onaka niz muabet poveketo vaka mi velat.. abe aj so se zamaras udril pogresno dete, dete na politicki povrzan so vmro , zatoa i tolku e masovno, vmmro stoi zad tie protesti i organizacija, zatoa i ke go kaznat so kazna sto ne zasluzil, za site ke lezi, taa mozela da izbegne ova, vanja , dete koe namerno go ubija nemase protest, za soobrakjajka i nenamerna smrt iljadnici, kade imase imase protest za drugi mladi sto zaginaa i sl muabeti, sto e krajno bezobrazno, tie muabeti ke donesat pogolema bolka od edno video koe e realno
e zatoa treba da se objavi video ko pogore od toj deckoto, zivot zgasna
moze gresam no taka bar jas mislam
Ti be chitash shto ti se pishuva ili kako nekoj rasipan gramofon?

Видеото не е од тоа како ја згазил, туку некој од присутните отпосле снимал како Васил вриска клечејќи над нејзиното тело. Се вртеше неколку денови на твитер, пред да го тргнат.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.513
Го пуштив пресов на адвокатов да го слушнам. Ипак го пуштил видеото на крај, бар така спомна на почеток, дека ќе го пушти. Една работа ми запара уши, па после тоа го изгасив. Демек се ширеле страшни лаги. Кажа дека овој излегол од споредна уличка 80 метри од пешачкиот, така да нема теоретски шанси колата да развиела толкава брзина. Која е таа споредна улица бе? На кој пешачки ја убил, од страна на Силбо или на Пласет? Како и да е ни од едната, нити од другата страна има споредна улица на тоа растојание. Од страната на Силбо, прва споредна улица е тек Ленинова, едно 500 метри подалеку, од другата страна на Пласет, прва споредна улица е Рузвелтова, од прилика исто 400-500 метри подалеку.
Edinstvenata sporedna pred toa mesto e karsi delicious, kaj pravda, taka da taa, i od tamu do silbo moze avion da sleta, ili poleta.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.153
Поени од реакции
8.898
Тука некои се трудиме да ви се објасни дека има ситуации кај што колку и да внимаваш зашто тоа е и дека има ситуации што нема да можеш да ги предвидиш ниту да ги избегнеш. Можеби и ова е таква ама оној што истреска дека требало да слушне пежо 207 на најбучниот булевар и најбучниот пешачки премин зашто на 15 метри се собираат секоја вечер едно 30-40 деца сега вели дека гледала во кучето пошто нели експертот знае се.

Види го видеото и објасни каде згреши пешакот?
Двете сообраќајки немаат ништо една со друга

Порака за Анима мунди:
Screenshot_20250206_224451_Chrome.jpg

Член од
14 октомври 2021
Мислења
83
Поени од реакции
174
Јас кажувам од лично искуство. :D
Нормално дека ќе има и вакви и такви случаи. Ама деца кои се потемпераментни едноставно мора да си го добијат за да разберат. А обично тие кои се единци се малце попроблематични во тој сегмент. Односно, знаат дека еден од родителите ќе ги подржи без разлика на тоа што направил.
Ми текнува кога дувавме во средно и факултет, иако веќе полнолетен ако ме прашаше дали да ме фатат алфи или татко ми со трева, секогаш одговорот ќе беше - алфите. Страв и трепет од стариот дома.
Се слагам скроз, и со муабетот погоре. Ама боље да имаат страв од нешто. Него од ништи, мн gentle parenting..

Kajgana Shop

На врв Bottom