Војната на патиштата

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.136
Поени од реакции
8.888
Па гледаш, првата кола стои ти проаѓаш.
Стигаш до 2 лента и таму има кола што стои, и таа лента ја проаѓаш.
Последната лента е празна, и ти тргнуваш во рок од секунда мења лента и се појавува на празната.

Плус ако е слеп некој, како да гледа?
Го слуша сигналот за зелено и тргнува
За слепите е јасно. Има луѓе кои со сила или умствено се прават слепци.

Член од
12 март 2024
Мислења
312
Поени од реакции
566
многу глумите некако правичност и пример, а не сте биле у таа ситуација како родителите. Дете кога имаш твое е, и сеа освен ако не си опериран од чувства и го исфрлиш на клоци, ќе правиш све да му помогнеш.
Ова е реалноста. Скоро сите родители што ги знам чии деца влегле во гомна во криминал, се прават да им помогнат да ги извадат. Само еден случај знам кај што имаат речено - нека оди да полежи затвор зашто инаку не му иде памет.

Знам пример каде мајка му го има пријавено синот во полиција дека дила трева. Беше човекот во затвор, па еве го денес работи, женет, семејство сака да оформи, благодарен на мајка му дека го оставила да си ја научи лекцијата.

Другиве си останаа криминалци по кариера и џандарски тастери.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.600
Ова е реалноста. Скоро сите родители што ги знам чии деца влегле во гомна во криминал, се прават да им помогнат да ги извадат. Само еден случај знам кај што имаат речено - нека оди да полежи затвор зашто инаку не му иде памет.

Знам пример каде мајка му го има пријавено синот во полиција дека дила трева. Беше човекот во затвор, па еве го денес работи, женет, семејство сака да оформи, благодарен на мајка му дека го оставила да си ја научи лекцијата.

Другиве си останаа криминалци по кариера и џандарски тастери.
Реално и треба да се вадат од затвор. Што има да лежат, и онака нема да се вратат жртвите.

Член од
21 април 2024
Мислења
73
Поени од реакции
109
Девојче почина на пешачки заради наркоман што лета 130 во сред град а вие ретардирани математики ми правете, требало ова да направи, вака да погледне, онака да погледне, АМЕБИ МАЛОУМНИ !

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.655
Поени од реакции
88.462
Мојата работа е поврзана со вештачења, меѓу кои и сообраќајните... и од искуство тврдам дека 100% вината е кај копиљов, девојчево не сноси ни ронка некаква вина при несреќата.

Копиљов
- Возел во пијана состојба
- Над дозволената брзина
- Ја прегазил на пешачки

Нема шанси да испадне некоја вина 90%-10% или 80%-20%. Чист случај, 100%-0% вина за наркоманов.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.600
Мојата работа е поврзана со вештачења, меѓу кои и сообраќајните... и од искуство тврдам дека 100% вината е кај копиљов, девојчево не сноси ни ронка некаква вина при несреќата.

Копиљов
- Над дозволената брзина
- Ја прегазил на пешачки

Нема шанси да испадне некоја вина 90%-10% или 80%-20%. Чист случај, 100%-0% вина за наркоманов.
Не пазела и тоа е...

Член од
13 април 2021
Мислења
3.503
Поени од реакции
11.441
За да стават до знаење дека нема да молчат, и дека ке бидат гласни во барање правда.
Се мислам дека е исклучиво од гнев.

И некако повикаа да не се политизираат протестиве, ама некогаш добивам впечаток како да се исполитизирани.

Не знам, тоа е само мој впечаток. Само они си знаат како им е, да не си им во кожа. :(

Член од
21 април 2024
Мислења
73
Поени од реакции
109

Копиљов
- Над дозволената брзина
- Ја прегазил на пешачки

Не е наменето ова за тебе да не ме разбереш грешка но не треба да се занимаваш со тоа ни па треба да си најпаметен и слично за да ти биде јасно кој е прав а кој е крив, за ова уопште не треба ни да се разговара.

1.) Пијан
2.) 130км/ч
3.) Пешачки, ЗЕЛЕНО

И најглуп да си пак ќе ти биде јасно, не му е јасно само на неколку пациенти овде што се бројат на една рака и ја загадуваат темата..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.380
Поени од реакции
24.089
Не е наменето ова за тебе да не ме разбереш грешка но не треба да се занимаваш со тоа ни па треба да си најпаметен и слично за да ти биде јасно кој е прав а кој е крив, за ова уопште не треба ни да се разговара.

1.) Пијан
2.) 130км/ч
3.) Пешачки, ЗЕЛЕНО

И најглуп да си пак ќе ти биде јасно, не му е јасно само на неколку пациенти овде што се бројат на една рака и ја загадуваат темата..
Dobro be druze glup si ili so e rabotata ?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.934
Поени од реакции
50.746
Има некои пешачки премини низ Скопје, пример, на бул. Кочо Рацин и Јане Сандански на кои украсните дрвца што се поставени на жардињерите се преблиску до самиот пешачки со што го кријат пешакот што треба да помине и тука може да настане беља.
Васил Ѓоргов е начичкана со лежечки, доаѓаш до Јордан Мијалков и почнува Хунгароринг што трае до Тобако Томи во Кисела Вода, зашто на Огњан Прица/Димо Хаџи Димов нема ниеден , па ете и тука може да се интервенира. Искрено, не знам како некој не погина кај Дајмонд до сега.
Ние сме ајвани и во догледно време за нас спас нема, единствено чаре е државава преку правење возењето да нѝ е максимално нелагодно и неисплатливо да проба да не спаси од самите себе.

Иначе, корисно нешто што јас се трудам да го правам на пешачки, ми е гледање на шоферот во лице и препознавање дали е присутен со паметот. Научив ова откако еднаш едно женче за малце не ме испрати нсса оној свет.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.380
Поени од реакции
24.089
Една амеба се пронајде.
Zatoa te citirav, oti kolku si glup nema ni da sfatis deka tebe ti se obrakjam pa moram vaka.
I so ispadna, glup si ili imas nekoj drug izgovor oti se ponasas ko teska gluperda. Jas pretpostavuvam deka si enormno glup, ona krajno glup, na sama granica na retardiranost, ali ete da ne gresam dusa pa da te prasam.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.424
Поени од реакции
8.138
Abe mislam deka e dosta kako portarki na Cheshma toj, ovaj kriv.
Eve denes si kazhalo JO jasno i glasno!!!

ЈО: Васил Јованов ќе одговара за тешко кривично дело со умисла

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.388
Поени од реакции
3.595

Dobro ovoj trolov pod most tolku misli deka narodot pie nafta?
Odbranata mnogu pouspesno moze da dokaze pred sud deka nema umisla otkolku da dokaze deka nema nebreznost. Fakticki mu pustaat penal za celosno osloboduvanje na kopileto sto ja zgazi Frosina.
Mora pak na ulica!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.380
Поени од реакции
24.089
Abe mislam deka e dosta kako portarki na Cheshma toj, ovaj kriv.
Eve denes si kazhalo JO jasno i glasno!!!

ЈО: Васил Јованов ќе одговара за тешко кривично дело со умисла

Najdi eden post, eden kade nekoj go opravduva soferot vo konkretniot slucaj. I ti i onoj zakrzlaveniot vo mozokot i slicni na nego.
Dva dena so ne znam kolku postovi detalno vi se crta deka mozebi da vnimavala sto e odgovornost na sekoj ucesnik vo soobrakjaj mozi ke se izbegnela nesrekjata i devojceto ke bese zivo. Nikoj, niti eden ne ni spomna deka e taa kriva, deka delat odgovornost ili mu ja namaluva odgovornosta na vozacot koj ja izgazi.

Kajgana Shop

На врв Bottom