Војната на патиштата

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.281
Поени од реакции
5.936
Бадијала се расправате, едноставно е.

Од една страна имаме девојче кое поминува на зелено, законски не прави никакви прекршоци, а од друга страна имаме говедо кое со 130 вози во град.

Секој муабет треба да заврши тука.

Нема што ако слушнела, што ако види порано лево десно или гледа цело време, што ова што она.
Така и било пишано, да ја згази ко мува некоја гнаса на зелено, на пешачки, на сред ебано Скопје.

Штета шо нема инстант карма за копилето кое е криво за настанот и шо уште диши воздух, тоа имам да кажам.
Се сложувам, освен последната реченица. Треба да диши воздух, ама затворски, по можност во самица, следни 65 години..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088
Бадијала се расправате, едноставно е.

Од една страна имаме девојче кое поминува на зелено, законски не прави никакви прекршоци, а од друга страна имаме говедо кое со 130 вози во град.

Секој муабет треба да заврши тука.

Нема што ако слушнела, што ако види порано лево десно или гледа цело време, што ова што она.
Така и било пишано, да ја згази ко мува некоја гнаса на зелено, на пешачки, на сред ебано Скопје.

Штета шо нема инстант карма за копилето кое е криво за настанот и шо уште диши воздух, тоа имам да кажам.
E ok de, ete vo pravo bila, nikoj toa ne go spori. Se zakonski i po propis si vrvela ulica.
I sto fajde od toa sega, ke ja vrati nekoj ?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.281
Поени од реакции
5.936
E ok de, ete vo pravo bila, nikoj toa ne go spori. Se zakonski i po propis si vrvela ulica.
Nema da ja vrati nikoj, ama ako go aknat toj abdalot vzatvor dozivoten bez pravo na pomiluvanje, i da pocnat da kaznuvaat za brzo vozenje bez pardon MVR, da se vovedi ako te fatat pijan nad 1,5 promil trajno odzemanje na vozacka, cel zivot da akas peshki ili so avtobus, bez pravo na zalba, pod 1,5 promili, 3 godini bez pravo na pomiluvanje, ke vidis kako se sreduva odma i ke se namalat i soobrakajki i zrtvi na ulicite.

A ne gledas ekipa zastanva nekoj, ovaj odma vadi mobilen bara chare....

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.153
Поени од реакции
11.832
Се сложувам, освен последната реченица. Треба да диши воздух, ама затворски, по можност во самица, следни 65 години..
Не бе брат, радо би го палел на сред плоштад, за пример.

Многу не им се свиѓа кога читаат вакви бљувотини од мене ама таков карактер сум јбг. Дотаму е забегана работата што само вакви екстремни одговори на екстремни случувања може да променат нешто. Светот неповратно оди во мајчина му.

Никој Владе, тешко на домашните.

Не се праев со постот паметен, нити пак некој шо не прави сообраќајни прекршоци (без разлика дали како пешак или како возач) АМА и тоа АМА со големи букви пошто има разлика, не возам во град со 130 и тоа се фактите во случајот.

Како последица на возење со 130 (ваљда и нашмркан пошто инаку зошто би возел толку на сред град) имаме чупе кое го покри црната земја.

То дали можела подобро да слушни, да види, да пази... не, дотаму и било пишано, некој кретен да ја згазни ко лебарка (на зелено).
Нејзина вина нема ни промил.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
412
Poentata na cel muabet bese podobro da se spreci otkolku da se leci. Znaci nikoj ne go opravduva likot koj ne da vozel brzo niz grad tuku nisko letal, ali ne mislis deka sluckata bi imala mnogu posrekjen kraj ako devojkata, sega pocinatata uspeala da go izbegne i ovoj 100 metri potamu se zalepel vo nekoja bandera ili taka nesto. I site srekni i veseli.
Znaci pazenje treba, to e.
Џабе се објаснуваш ни 2 грама мозок нема

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.281
Поени од реакции
5.936
Не бе брат, радо би го палел на сред плоштад, за пример.
Не се бљувотини, тоа е одбранбен механизам на сторена неправда на секој нормален човек. Некои чекори во животот сами си ги прајме. Јас искрено во животот 2 пати имам возено пијан, и тоа еднаш 1 километар возев, 3 по полноќ, по споредни улици кај што движењето е нула, возев 10 на час, со страв да не лупнам некој, по улици коли ми свиреа зад мене, и еднаш пијан препаркирвав кола оти еден не можеше да излези. Инаку, си имам принцип, 1 пиво да имам испиено, кола не фаќам, па не знам што да е.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088
Nema da ja vrati nikoj, ama ako go aknat toj abdalot vzatvor dozivoten bez pravo na pomiluvanje, i da pocnat da kaznuvaat za brzo vozenje bez pardon MVR, da se vovedi ako te fatat pijan nad 1,5 promil trajno odzemanje na vozacka, cel zivot da akas peshki ili so avtobus, bez pravo na zalba, pod 1,5 promili, 3 godini bez pravo na pomiluvanje, ke vidis kako se sreduva odma i ke se namalat i soobrakajki i zrtvi na ulicite.

A ne gledas ekipa zastanva nekoj, ovaj odma vadi mobilen bara chare....
Oti, sega ne kaznuvat ? So 0.5 nastrana kaznata leta i vozackata 3 meseci. So vozenje nad 20 nad dozvolenoto vo naseleno mesto leta vozackata 3 meseci.
Mali vi se kaznite, uste pogolemi treba ?
Ne e problemot do kaznite, vekje i se premnogu golemi i rigorozni, a citam tuka nekoj se zalagaat za uste pogolemi. Do sproveduvanjeto na istite e problemot. Na toj sto mu e gajle i ne se zamara, i trajno zemi mu ja, bez vozacka ke vozi, kako likot na primer. Kolku sto procitav nemal ni vozacka.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.653
Поени од реакции
4.538
130 km/h на 200 метра дава солиден звук и да сватиш дека нешто не е во ред. Не е ова електрична кола па да не ја чуеш.

Баш кога минуваш на пешачки зеленото не треба да ти дава сигурност!
Bratce i na 500 metri da go slusnes, sto mislis kolku sekundi mu se potrebni so taa brzina da go premine rastojanieto do tebe, pritoa eve tebe ti e ukluceno zeleno i bi trebalo za 5-6 sekundi da pomines na pesackiot? Izracunaj..

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
8.877
Bratce i na 500 metri da go slusnes, sto mislis kolku sekundi mu se potrebni so taa brzina da go premine rastojanieto do tebe, pritoa eve tebe ti e ukluceno zeleno i bi trebalo za 5-6 sekundi da pomines na pesackiot? Izracunaj..
130 km/h = 36 m во секунда

500 метри се поминуваат за 13,8 секунди.

100 метри имаш околу 3 секунди да направиш 3 метри за да избегнеш ако нормално ти се отворени очите 40.

Ако имаш noise canceling слушалки, тешко.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
80
Поени од реакции
173
Вчера имаше доста народ. Ама молчењето ме убива.. ме убива. Многу тажно. И покрај Силбо кога проаѓам се ежам. И треба сите да се ежиме. Може ќе се свести народов

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.281
Поени од реакции
5.936
Oti, sega ne kaznuvat ? So 0.5 nastrana kaznata leta i vozackata 3 meseci. So vozenje nad 20 nad dozvolenoto vo naseleno mesto leta vozackata 3 meseci.
Mali vi se kaznite, uste pogolemi treba ?
Ne e problemot do kaznite, vekje i se premnogu golemi i rigorozni, a citam tuka nekoj se zalagaat za uste pogolemi. Do sproveduvanjeto na istite e problemot. Na toj sto mu e gajle i ne se zamara, i trajno zemi mu ja, bez vozacka ke vozi, kako likot na primer. Kolku sto procitav nemal ni vozacka.
Затоа Владе пишав, МВР БЕЗ ПАРДОН да пишува на сите, неселективно и ригорозно. Епа чим уште се продолжува по старо, веројатно не се големи. Тој што решил да пија и да вози со 1.5 промил алкохол во крвта не е повеќе за да вози, трајно одземање, па нека пија колку сака. И да, за пијан возење и за брзо возење казните треба да бидат НЕМИЛОСРДНО високи, зошто ние како народ сме учени само така за жал...

Имав еден комшија, беше полицаец во времето на минатиот режим починат е сега. Син му си дошол од училиште а овој тогаш одел на работа, и му рекол „Немој да те лажи нешто да ја земиш колата и да ја возиш“..Син му бил матурант, за 5 месеци ќе полнел 18 за да земи возачка. Татко му заминал на работа, овај тап, колата ја запалил за да отиди да се напрај џек пред чупиња, и таткому со палката оооп, со палката: „Абе тато јас сум“ „Кој си ти? Јас дома имам син, овде не..:“ И му пишал пропишаната казна тоа време. И колегите го прашале абе оти му пишваш казна ти ќе ја плаќаш..„ А не, ќе го пуштам во една фабрика да работи таман лето иди, да си заработи сам да си ја плати“....

Е така се учи бато и воспитува дете. Денеска, син му е фамилијарен човек, работник, поштен препоштен, фер комшија...

Значи сепак многу работи се и од дома....

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
8.877
Ја мислам да им дадеме крилја на пешациве, да леткаат на пешачки, за да можат напалениве куртони да се силат по улициве! М?
Можеш и во Арачиново да бидеш инкасатор за струја и да наплаќаш. Евн барат кадри. Закон си е закон.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.281
Поени од реакции
5.936
Ја мислам да им дадеме крилја на пешациве, да леткаат на пешачки, за да можат напалениве куртони да се силат по улициве! М?
Јас мислам на следниот Васо што ќе напрај вака народна правда да го стигни, правда каква што им сервирале на „вештерките“ од средниот век..Клади да има во секоја населба...

Kajgana Shop

На врв Bottom