Каде може да најдам? (Општи прашања)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.648
Поени од реакции
791
Да имаат ко салон на истата локација не ме држи за збор јас ја правев пред 5 години мислам ме фати околу 10000 ден и тоа затоа што беше бела , за боја се доплаќа плус.
Сега тешко дека ќе најдеш дрвена врата за 10000 денари сега од шпертплоча со картонско саќе е некаде 170 евра

Член од
31 октомври 2023
Мислења
38
Поени од реакции
87
Да имаат ко салон на истата локација не ме држи за збор јас ја правев пред 5 години мислам ме фати околу 10000 ден и тоа затоа што беше бела , за боја се доплаќа плус.
Ако си ја платил 10.000 ден свака част, мада и за пред 5 години тоа е многу ефтино. Сигурен си дека не е медијапан/иверка? Денес фурнирана дрвена врата и тоа од чамово дрво ти е минимум 500 евра. Е сега во зависност на димензии висина, ширина, ширина на каса, первази и сл. цената може да варира.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.858
Поени од реакции
1.610
Ако си ја платил 10.000 ден свака част, мада и за пред 5 години тоа е многу ефтино. Сигурен си дека не е медијапан/иверка? Денес фурнирана дрвена врата и тоа од чамово дрво ти е минимум 500 евра. Е сега во зависност на димензии висина, ширина, ширина на каса, первази и сл. цената може да варира.
Не ме држи за збор не ми текнува што дрво е стварно ама стварно се квалитет околу 1,5 м на 2,1 м мислам е димензијата ме мрзи да премерам ако сакаѓ ќе ти сликам

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.218
Поени од реакции
2.278
Македонска врата со дрвен фурнир, значи, не масивно дрво пред 6 месеци не чинеше околу 1000€, а додека баравме не најдовме некој што изработува од масивно дрво.
Побарај понуда од lesna.mk нудат врати од словенско производство мислам дека имаше и од масивно дрво. цените почнуваа од 2500€ нагоре ко што памтам

Член од
31 октомври 2023
Мислења
38
Поени од реакции
87
Македонска врата со дрвен фурнир, значи, не масивно дрво пред 6 месеци не чинеше околу 1000€, а додека баравме не најдовме некој што изработува од масивно дрво.
Побарај понуда од lesna.mk нудат врати од словенско производство мислам дека имаше и од масивно дрво. цените почнуваа од 2500€ нагоре ко што памтам
Дрвена врата се обложува со фурнир, тоа е поскапата варијанта, друга поевтина варијанта ти е cpl фолија, али тоа е имитација на дрво и не е тоа тоа.

Ти да не правеше влезна/надворешна врата? Какво дрво и кој ти ја правеше? Во лесна не носат веќе врати од масивно дрво, само медијапан полн или саќе.

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.218
Поени од реакции
2.278
Ок ние коа прашувавме имаше опција и за целосно од масивно дрва ама ни дојде некако прескапо и земавме од дрвен фурнир од Нипром, македонска фирма ама мислам дека вратата е произведена во Грција. А каков тип на фурнир не се сеќавам.

Член од
31 октомври 2023
Мислења
38
Поени од реакции
87
Ок ние коа прашувавме имаше опција и за целосно од масивно дрва ама ни дојде некако прескапо и земавме од дрвен фурнир од Нипром, македонска фирма ама мислам дека вратата е произведена во Грција. А каков тип на фурнир не се сеќавам.
:)

Еве што вика нипром (ова е од нивниот сајт)

НИПРОМ е компанија која се занимава со производство на столарија изработена од високо квалитетно дрво. Нашата основна дејност е производство и трговија со високо квалитетни собни врати од медијапан обложен со природен фурнир и таблени врати од масивно дрво, како и надворешна масивна столарија – врати и прозорци.

Значи имаш медијапанска врата, фурнирана, односно обложена со дрвена хартија.

Многу скапо, среќа што кога ги барав по втор пат не ми кренаа. :)

Ја мислев у проспера им се сакпи медијапанскине врати од 19.000, овој изгор бил. Иначе они се фалат дека по мерка ги прават, не знаев дека во Грција ги правеле.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.454
Некој да знае каде можам да најдам инфо и фотографии од протестите во 1995, студентски/средношколски.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.454
Пиши му на Филип на фб, радо ќе сподели информации.
Пробувам да најдам слика, ја имаа ставено во студентски збор, кај што држам парола не успеав да најдам копија од истиот.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
526
Поени од реакции
911
Пробувам да најдам слика, ја имаа ставено во студентски збор, кај што држам парола не успеав да најдам копија од истиот.
Пиши му порака бе, архивар е човекот ќе ти ја најде.

Kajgana Shop

На врв Bottom