NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    50

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.651
Поени од реакции
8.004
Се неам упалено долго време али после трејдов морав, станувам сабајле и мајка ми ми вика "абе Дончич во Лејкерси ќе играл а?"а женава и ден денес ми ги меша Јокич и Дончич и инфово е од вестине шо искачаат лево коа ќе скролнеш на андроид телефон .. небитно, аа не бе викам шо тие шпекулираат сеа свашта ќе пишуваат дур не помине периодов. Палам телефонов мој урла со инфово и секако у сеарч го пишувам новиот WOJ, Shams по наше Шемси и потврдено инфо.И секако на мојот колега што е фан на Дончич а не на Далас следува тролање пошто ќе мора да мења тим јер он е ко децана што коа ќе ги прашаш за кој навиваш? - за КРИСТИЈАНО РОНАЛДО .. небитно ликот има 50+ години.
Е сеа мое мислење за трејдов е огороммееен респект за Лејкерси, зошто - затоа што и да се усере сезонава а мое мислење дека од титула се доста далеку и доста му удоловивме на Лебронтије, време е една Ѕвездетина после Коби да улета у најдобрата франшиза (сори мај глориус кинг али у ЛА така не те доживеав).
Од страна на Далас незнам стварно што се десило али некои гомна се имаат случено, читам коментари нешто не држел диета.. да бе Пеликанс 5+ години го тераат Зајон да не крка бургери па јак кур.
Ќе видиме како ќе функционира тоа али претпоставувам иде Кајри-Клеј-Вашингтон на 3 ваљда-АД-Гефорд, солидна 5ка и WIN NOW петорка со солидна одбрана, клупата е доста дискутабилна али друг муабет е тоа.
Се надевам ќе искочи позадината трејдов, и зошто Далас трејдаа топ 5 - 10 играч у лига за Дејвис со стаклените нозе.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Многу ме интересира кој бил другиот тим и што барале Далас за возврат.
Ако одиме по логиката дека Далас барале голем човек што игра одбрана и напад можно е да го барале Вембанјама бидејќи само Спурси би ги одбиле сите понуди за Вемби.
Антето на пример. Јокара исто.
Автоматски споено мислење:

И секако на мојот колега што е фан на Дончич а не на Далас следува тролање пошто ќе мора да мења тим јер он е ко децана што коа ќе ги прашаш за кој навиваш? - за КРИСТИЈАНО РОНАЛДО .. небитно ликот има 50+ години.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.826
Поени од реакции
4.512
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.160
Поени од реакции
11.868
Хахаха... Навијачите на Далас се незгодни. :D

Ако го мани на его, а треба, има да се направи манекенка слаб и наредни X години кога и да се сретнат со Далас (првенство или плејоф) да ги враќа на фабрички подесувања.

Лебронтије, ако воопшто има мозок во глава, ќе си оди вгодина на ветерански минимум, да си најдат еден добар центар или крилен центар и не гледам кој ќе им застани на пат до полуфинале/финале на запад.

Таму со Лука во тимот, збораме здрав Лука и без повреди, со едно значително физичко ниво па не знам кој ќе ги надигра. Го имаш Леброн кој е кошаркарски мастермајнд, Лука и да успеат да довлечкаат тип на играч као Јанис, Ембиид, некое ѕвере под кош... па па па.

Како и да е, Лејкерс го доби следниот „Коби тип на играч“, според потенцијалот - никако според досега направеното или според опсесивно компулсивниот дисордер да тренира во сала како да нема утре.

На Лука е понатаму што ќе направи од својата кариера, титули или Зајон сценарио. Очигледно му ги дадоа клучевите од ферарито, како ќе го вози и дали ќе знае ќе видиме.

Член од
31 октомври 2023
Мислења
39
Поени од реакции
90
Мислам дека тежината на Лука и проблеми со кондиција се само изговор за да се отарасат од него пошто неќеле да му ги платат парите што требало да му ги платат. Односно новиот сопственик не верува дека Лука е тој играч кој што ќе им решава утакмици и ќе им носи титули, па без разлика колку и да е добар демек ги ијаме Каи и Клеј, ни треба добар rim protector само, а Лука не ни треба. Знам дека е се бизнис и секој си ги следи своите интереси, ама не постапуваш вака со човекот околу кој си го градел тимот последните 6 години. Дури и да стварно биле незадоволни од неговата килажа, не ја бркаш ѕвездата на тимот од задна врата, прво веројатно збориш со него: кои се очекувањата од него, на што треба да поработи, кои се плановите на франшизата за понатаму и ако не се исполнуваат очекувањата се збори во 4 очи и се кажуваат работите во лице. Не од новинари и од твитер да треба да дознава, многу низок потег, мислам дека ова е најлошиот третман на суперѕвезда во историја на спортот. Во исто време мислам дека е ова wake up call за Лука и ако ова не му даде мотив да покаже кој е и што е, не знам што друго би било.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.826
Поени од реакции
4.512
Да не испадне дека е алкохоличар Лука ако го гледам клипов па се решиле да го трејдаат.

Член од
17 јануари 2025
Мислења
5
Поени од реакции
15
Mozno e Dallas da odat po primerot na Minnesota od lanskata godina vo Playoff i da spremaat 3 golemi igraci (Lively, Gafford, AD - Gobert, KAT, Anderson, Garza) vo reket za da go soprat Jokic. Edinestveno na toj nacin trejdov mi ima nekoja smisla, sepak Luka za 31-32 godisen AD e krazba spored moe mislenje...

Член од
19 март 2013
Мислења
3.278
Поени од реакции
4.926
Ирвинг , Гафорд и Пи Џеј не играат денес.
Интересно...

Kajgana Shop

На врв Bottom