Дали јадете путер од кикирики?

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Закон работа. Знам дека има протеини но не знаев за калориите.

Да го одбегнувам значи навечер.

Sent from my C5303 using Tapatalk

image_thumb22_thumb.png

Еве во една лажица што содржи.

Прво, го пробав тој од Меџик, охридскиот со чоколадо што е и онака, не беше лош.. Денес купив од Пами чоече како може да го јадете она бе :sick:

image_thumb22_thumb.png

Еве во една лажица што содржи.
Си ибело векот. Ја на седнуење покрај две кришки намачкани си кркам уше по некоја лажица. И онда скалата ми е расипана. :lolzz:

Сам си правам путер од кикирики.
Купувам непечени кикирики од КАМ, ги печам, ги лупам, ги ставам во блендер/сечко за храна, ги сомелувам додека не пуштат масло, после додавам минимално маслиново масло за да не е многу суво и путерот е готов. Без сол, без шеќер :)

Можеби сум оф топик (најверојатно) но оваа тема е најсоодветна.
Дали сум единствен или путерот од кикири особено во кам го имаат ептен расипано...знам дека имаше благ вкус и се лепеше на заби...а сега некако има многу масло,не се лепи како порано кога ке го јадеш.
Исто има некој чуден вкус малце горчлив и воопшто не е благ дури имам чувство дека и кикиритките ги имаат прегорено.....
А слично е и со другите путери што сум ги купил...без разлика на цена...
Па дали е до мене или е до путерот.

Последно уредено:
Еднаш одамна купив во Кам и пробав на лажиче некако не ми се допадна, премногу јак ми беше вкусот горчлив имногу маслен и никогаш веќе не пробав. Седеше подолго време никој не го јадеше се додека не му помина рокот и не хо фрливме.
Можеби требаше да пробам намачкано на кришка леб.

Еднаш одамна купив во Кам и пробав на лажиче некако не ми се допадна, премногу јак ми беше вкусот горчлив имногу маслен и никогаш веќе не пробав. Седеше подолго време никој не го јадеше се додека не му помина рокот и не хо фрливме.
Можеби требаше да пробам намачкано на кришка леб.
Пробај од стокомак е многу добар.
Тој од кам в уста не се реди горчи мириса на стопена боја.
Маслото е исто многу чудно...можеби го чуваат во просторија со висока температура цело оксидира дека е без додатоци..и брзо се расипува.
Чекај...пробај на лето да видиш каков е...
А убедлино најдобар беше...друга забалешка многу е потемен..најверојатно и кикириките ги препекуваат...
Едноставно кога ке го изедеш осеќаш како нешто најгорчливо да си изел како ептен да дразни во желудник...
Јас го пробав секако и со леб и со банана, пак ништо.
За инфо јас тој од кам со лажица го сркав од што беше толку убав.

Ти кој би го препорачал?

Јас го ставам во чиа, во овес, или во смути. Превкусно. Некогаш ако не ставам, ми фали шмекот од кикириката. Како на човек што му требаат протеини, супер внес ми е.

вака на леб пример ми е многу тешко за јадење.

Исто знам да си направам и кето палачинка, и во тестото ставам или мачкам одозгора, ама полајт.

Едно од најгадните работи што сум ги пробал...

auu, ne, ednas probav i nikogas poveke... , nesto pogadno u zivot nemam probano

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom