- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 17.055
- Поени од реакции
- 19.436
Видовќе треба Заев да чекаш да дојде, оваа влада не дава лажни обеќања.
Видовќе треба Заев да чекаш да дојде, оваа влада не дава лажни обеќања.
А дали ти очекуваше нешто друго?Денеска не се влегуваше во Кам. Сите 5-6 каси турбо работеа.
Јбт бојкот.
I da znaes deka si vo pravo.И ќе дојде тој ден и што, само јас и ти нема веќе да гласаме? Само јас и ти ќе бојкотораме? Мислиш само нас ни е пукнат филмот? На сите им е, ама на пола само ноџињата им вират од газовите на партиите и што да прават, ќе гласа, ќе слика ливче, ќе пазари, ќе слика фискална, за во партија да видат да не ја изгуби работата. Да земам и нив некако да ги сфатам. Зошто и еден да се побуни, ни еден од таквите нема да застане зад него. И никогаш никаде додека се на власт тие од кои се спасил нема да се вработи ни тој, ни жена, ни деца.
Се можам да разберам, освен оние не знам бе што ме интересира не ме замарај со политики.
И спасот е бојкот за не идење веќе во државава. Масовно иселување и нека продаваат на пензионерите поскапен леб и млеко зошто повеќе од тоа нема да им купат.
Сегде работат турбо.Денеска не се влегуваше во Кам. Сите 5-6 каси турбо работеа.
Јбт бојкот.
Чекај, тоа пред избори ...... оваа влада не дава лажни обеќања.
Ти никако да разбереш дека не се само парите во прашање. И најмалку се и битни. Ете преживуваме, дури и интернет имаме замисли и тоа можеме да си го дозволиме.ЕУ за тебе, бесплатно здравство низ цела европска унија. Само на такви работи паѓате.
Реалноста јако ве мава некако. Као да власта ги мести цените. Да ви речеа цените се високи ама бесплатно здравство у ЕУ за 5 години, ништо немаше да ви смета.
РАБОТА ИМАИ ќе дојде тој ден и што, само јас и ти нема веќе да гласаме? Само јас и ти ќе бојкотораме? Мислиш само нас ни е пукнат филмот? На сите им е, ама на пола само ноџињата им вират од газовите на партиите и што да прават, ќе гласа, ќе слика ливче, ќе пазари, ќе слика фискална, за во партија да видат да не ја изгуби работата. Да земам и нив некако да ги сфатам. Зошто и еден да се побуни, ни еден од таквите нема да застане зад него. И никогаш никаде додека се на власт тие од кои се спасил нема да се вработи ни тој, ни жена, ни деца.
Се можам да разберам, освен оние не знам бе што ме интересира не ме замарај со политики.
И спасот е бојкот за не идење веќе во државава. Масовно иселување и нека продаваат на пензионерите поскапен леб и млеко зошто повеќе од тоа нема да им купат.
која вреќа пари плаќаш овде, имате ли појма колку се поскапи стварите на запад? Еве ме замисли малце што кукаш не ти чини и разгледав на нет. 50% персоналец плаќаш таму, здравствено било Германија било 14% од приход. Значи ако имаш приход од 1,000 евра плаќаш 140 евра за здравствено, и 500 евра данок, за трошење ќе ти останат 360 евра за да преживееш. Споредувате западна европа со овде, али за да има таму такви ствари, народот го ебат у гз со порези.Ти никако да разбереш дека не се само парите во прашање. И најмалку се и битни. Ете преживуваме, дури и интернет имаме замисли и тоа можеме да си го дозволиме.
Не сме дегени да мислиме дека таму на дрво растат пари и ние само ќе си седиме и ќе си береме пари. Ќе црнчиш, ќе се мачиш, ќе умреш од работа, ама ќе имаш мир. Разбираш?
Го немаш Заев на врат, вмро, лекари што ти бараат пари да те лечат а плаќаш вреќа пари за здравствено, нема детето да ти го враќаат од градинка измрсулавено и со гомна до врат, нема да идеш на работа и ако немаш врски да ги работиш работните задачи на сите, нема поретардирана држава од оваа, сто пати за ова имам пишувано ме мрзи веќе.
Таму плаќаш порез ама гледаш кај одат парите, тука плаќаш порез за швалерките на функционерите да возат џипој од 100.000 евра и да одат на викенд Дубаи, додека ти и фамилијата мизервате со леб и маргарин и еден одмор максимум годишно до Дојранкоја вреќа пари плаќаш овде, имате ли појма колку се поскапи стварите на запад? Еве ме замисли малце што кукаш не ти чини и разгледав на нет. 50% персоналец плаќаш таму, здравствено било Германија било 14% од приход. Значи ако имаш приход од 1,000 евра плаќаш 140 евра за здравствено, и 500 евра данок, за трошење ќе ти останат 360 евра за да преживееш. Споредувате западна европа со овде, али за да има таму такви ствари, народот го ебат у гз со порези.
Конкретно храната поскапува и овде и таму. Проблемите ги створија со војната со Украина и нивните санкции. И тие нема да се решат додека не протече ефтина енергија од Русија. Затоа подобро навикнете се на ситуацијава доколку тоа не се деси. Трамп ако им стави тарифи на западна Европа исто така може да се влошат уште повеќе работите.
Која глупост напиша овој од Темукоја вреќа пари плаќаш овде, имате ли појма колку се поскапи стварите на запад? Еве ме замисли малце што кукаш не ти чини и разгледав на нет. 50% персоналец плаќаш таму, здравствено било Германија било 14% од приход. Значи ако имаш приход од 1,000 евра плаќаш 140 евра за здравствено, и 500 евра данок, за трошење ќе ти останат 360 евра за да преживееш. Споредувате западна европа со овде, али за да има таму такви ствари, народот го ебат у гз со порези.
Конкретно храната поскапува и овде и таму. Проблемите ги створија со војната со Украина и нивните санкции. И тие нема да се решат додека не протече ефтина енергија од Русија. Затоа подобро навикнете се на ситуацијава доколку тоа не се деси. Трамп ако им стави тарифи на западна Европа исто така може да се влошат уште повеќе работите.
така ќе ти останат значи 70тина евра повеќе.Која глупост напиша овој од Тему
Ниту приход е 1000 евра, ниту тие 14% ги плаќаш туку само 7%, другите 7% ги плаќа работодателот.
Ај кој ќе ти објаснуе, многу си затуцан ко пакетче од Тему