Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Денеска не се влегуваше во Кам. Сите 5-6 каси турбо работеа.
Јбт бојкот.
А дали ти очекуваше нешто друго?
Профитот сега ќе им се дуплира, ќе надохнадат за вчера и плус ќе заработат.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
457
Поени од реакции
868
И ќе дојде тој ден и што, само јас и ти нема веќе да гласаме? Само јас и ти ќе бојкотораме? Мислиш само нас ни е пукнат филмот? На сите им е, ама на пола само ноџињата им вират од газовите на партиите и што да прават, ќе гласа, ќе слика ливче, ќе пазари, ќе слика фискална, за во партија да видат да не ја изгуби работата. Да земам и нив некако да ги сфатам. Зошто и еден да се побуни, ни еден од таквите нема да застане зад него. И никогаш никаде додека се на власт тие од кои се спасил нема да се вработи ни тој, ни жена, ни деца.
Се можам да разберам, освен оние не знам бе што ме интересира не ме замарај со политики.

И спасот е бојкот за не идење веќе во државава. Масовно иселување и нека продаваат на пензионерите поскапен леб и млеко зошто повеќе од тоа нема да им купат.
I da znaes deka si vo pravo.
Jas nikogas, nikogas ne sum bil ,,partiski poslusnik,,. Sum podlezel pod mnogu ,,pritisoci,, no nikogas ne sum bil ,,slep kon bilo koja partija,,.

Na izbori ne sum izlegol od 2017-ta godina. Samo ,,pratam sto se slucuva,, vo Makedonija, drzava vo koja ziveam.

2017 pobedija tie ,,koi ne unistija,, na site polinja. 2024 dojdoa tie koi ,,ne mrdnaat so prst,, za narodot //izglasani bea za da ,,mrdneme,, od onaa tocka//. Kade ni e krajot?

A deka na lokalni i drugi izbori ,,ke glasaat,, tie koi zavisat od partija ke glasaat.
Neopredeleni, realni i nezavisni od partija //kako mene//, nema da izlezat od doma.

Jas da sum ,,biznismen,, //bi dogovoril so site drugi// cenite za 200% na site proizvodi bi ,,gi krenal,,. Makedonce ke kjute ke trae, Vlasta ke poddrzi se sto ,,biznisot saka,,.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.670
Поени од реакции
7.313
Денеска не се влегуваше во Кам. Сите 5-6 каси турбо работеа.
Јбт бојкот.
Сегде работат турбо.
Секоја сабота сега ќе биде како нова година, војкот ќе има од пон до петок, прв е Тинекс.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.334
гладни прегладнети сироти. Да не рециклирав пластика, немаше ни да влегувам.

Инаку трети сме по поскапување на лебот во Европа.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.600
Поени од реакции
9.740
ЕУ за тебе, бесплатно здравство низ цела европска унија. Само на такви работи паѓате.

Реалноста јако ве мава некако. Као да власта ги мести цените. Да ви речеа цените се високи ама бесплатно здравство у ЕУ за 5 години, ништо немаше да ви смета.
Ти никако да разбереш дека не се само парите во прашање. И најмалку се и битни. Ете преживуваме, дури и интернет имаме замисли и тоа можеме да си го дозволиме.
Не сме дегени да мислиме дека таму на дрво растат пари и ние само ќе си седиме и ќе си береме пари. Ќе црнчиш, ќе се мачиш, ќе умреш од работа, ама ќе имаш мир. Разбираш?
Го немаш Заев на врат, вмро, лекари што ти бараат пари да те лечат а плаќаш вреќа пари за здравствено, нема детето да ти го враќаат од градинка измрсулавено и со гомна до врат, нема да идеш на работа и ако немаш врски да ги работиш работните задачи на сите, нема поретардирана држава од оваа, сто пати за ова имам пишувано ме мрзи веќе.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
70
Поени од реакции
159

Ова ми се свиѓа. Тоа што денес видов еве Кам, Рамстор. Се пазари ко да е последен ден. Така дечки протест НЕ СЕ ПРАИ. Не е поентата вчера парите шо не сте ги дале, да ги даете денес или утре. нели немате?
Ќе се научиме со помалце пазарење и без оверкозумирање.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.588
Поени од реакции
16.794
И ќе дојде тој ден и што, само јас и ти нема веќе да гласаме? Само јас и ти ќе бојкотораме? Мислиш само нас ни е пукнат филмот? На сите им е, ама на пола само ноџињата им вират од газовите на партиите и што да прават, ќе гласа, ќе слика ливче, ќе пазари, ќе слика фискална, за во партија да видат да не ја изгуби работата. Да земам и нив некако да ги сфатам. Зошто и еден да се побуни, ни еден од таквите нема да застане зад него. И никогаш никаде додека се на власт тие од кои се спасил нема да се вработи ни тој, ни жена, ни деца.
Се можам да разберам, освен оние не знам бе што ме интересира не ме замарај со политики.

И спасот е бојкот за не идење веќе во државава. Масовно иселување и нека продаваат на пензионерите поскапен леб и млеко зошто повеќе од тоа нема да им купат.
РАБОТА ИМА
Нема кој да работи, а партиски се само Пзаразитските работи....
Има луге кој со децении, со генерации само канцелариско Стаорски места ги сметаат за Работа !!!!!!
Само Општонароден Референдум за Укинување на Сите Партии !!

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.180
Поени од реакции
42.906
Ти никако да разбереш дека не се само парите во прашање. И најмалку се и битни. Ете преживуваме, дури и интернет имаме замисли и тоа можеме да си го дозволиме.
Не сме дегени да мислиме дека таму на дрво растат пари и ние само ќе си седиме и ќе си береме пари. Ќе црнчиш, ќе се мачиш, ќе умреш од работа, ама ќе имаш мир. Разбираш?
Го немаш Заев на врат, вмро, лекари што ти бараат пари да те лечат а плаќаш вреќа пари за здравствено, нема детето да ти го враќаат од градинка измрсулавено и со гомна до врат, нема да идеш на работа и ако немаш врски да ги работиш работните задачи на сите, нема поретардирана држава од оваа, сто пати за ова имам пишувано ме мрзи веќе.
која вреќа пари плаќаш овде, имате ли појма колку се поскапи стварите на запад? Еве ме замисли малце што кукаш не ти чини и разгледав на нет. 50% персоналец плаќаш таму, здравствено било Германија било 14% од приход. Значи ако имаш приход од 1,000 евра плаќаш 140 евра за здравствено, и 500 евра данок, за трошење ќе ти останат 360 евра за да преживееш. Споредувате западна европа со овде, али за да има таму такви ствари, народот го ебат у гз со порези.

Конкретно храната поскапува и овде и таму. Проблемите ги створија со војната со Украина и нивните санкции. И тие нема да се решат додека не протече ефтина енергија од Русија. Затоа подобро навикнете се на ситуацијава доколку тоа не се деси. Трамп ако им стави тарифи на западна Европа исто така може да се влошат уште повеќе работите.

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.055
Поени од реакции
19.436
која вреќа пари плаќаш овде, имате ли појма колку се поскапи стварите на запад? Еве ме замисли малце што кукаш не ти чини и разгледав на нет. 50% персоналец плаќаш таму, здравствено било Германија било 14% од приход. Значи ако имаш приход од 1,000 евра плаќаш 140 евра за здравствено, и 500 евра данок, за трошење ќе ти останат 360 евра за да преживееш. Споредувате западна европа со овде, али за да има таму такви ствари, народот го ебат у гз со порези.

Конкретно храната поскапува и овде и таму. Проблемите ги створија со војната со Украина и нивните санкции. И тие нема да се решат додека не протече ефтина енергија од Русија. Затоа подобро навикнете се на ситуацијава доколку тоа не се деси. Трамп ако им стави тарифи на западна Европа исто така може да се влошат уште повеќе работите.
Таму плаќаш порез ама гледаш кај одат парите, тука плаќаш порез за швалерките на функционерите да возат џипој од 100.000 евра и да одат на викенд Дубаи, додека ти и фамилијата мизервате со леб и маргарин и еден одмор максимум годишно до Дојран

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.068
Поени од реакции
8.821

Која глупост напиша овој од Тему :pos:

Ниту приход е 1000 евра, ниту тие 14% ги плаќаш туку само 7%, другите 7% ги плаќа работодателот.

Ај кој ќе ти објаснуе, многу си затуцан ко пакетче од Тему :pos:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.055
Поени од реакции
19.436
Еве ти линк од последниот леток на Кауфланд во Германија, спореди ги цените со тие на кам и врати се, земи ја во обзир и платата

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.180
Поени од реакции
42.906
Која глупост напиша овој од Тему :pos:

Ниту приход е 1000 евра, ниту тие 14% ги плаќаш туку само 7%, другите 7% ги плаќа работодателот.

Ај кој ќе ти објаснуе, многу си затуцан ко пакетче од Тему :pos:
така ќе ти останат значи 70тина евра повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom