Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.421
Поени од реакции
7.800
И каква врска има ова со муабетот и темава? Не е работата да се буниме за производи и добра кои се лично задоволство на поединец, туку за ОСНОВНИ ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ. Може не јадеш леб и шеќер, ама јадеш краставица и зелка кои се исто така отидени у курац со цените, затоа реков цигарите не се репер, исто ко јас да се бунам дека ми поскапело вискито пошо секој ден си пијам виски, а не морам нели? Едноставни работи не може да разберете.
Епа те прашаа според тебе што треба да влезе во основен продукт и зашто.
Ти велиш цигари не се, ама според многу пушачи и те како им се потребни. Зашто леб и шеќер, а не јајца, путер, сол па и телешко да не се основни производи. Кој тоа ќе одлучува и врз основа на што?

Ај ако не државата нека направи маркети, со маржа доволна да покрие платите на вработените. Логистика, набавка, наплата и све пропратно државата ќе е одговорна и сигурно ќе биде како што треба.
Ова досега не е пробано на Балканов и светот.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.115
Ги „смалуваат“ маржите.
Какви маржи бе друже? Кам, Стокомак, Зур, Дим и слични харддисконти имаат маржа од 5 до преку сила 15/18% (најмногу е 18 и е ретка, за некој егзотични и курч производи). Реално, просек на харддисконт му е 10/12% маржа (бидејќи за прехрабена индустрија имаш смешни 4/5/6/7%, а таа категорија е 90% најпродавана во еден маркет).

За колку да работат, еве, според тебе? Колку е за тебе прифатливо? Или за било кој друг, чисто ме интересира, да не испадне те напаѓам лично.

Имаме огромна маса на ПРОСТ народ. Ама апла прост. За ништо не се трудиме сами да размислиме, туку гледаме што е шема и како овци се редиме.

Имаш монопол од увозници/дистрибутери со минимално (да не кажан никакво) домашно производство (застапено кај нас, дома) а ние тука се караме дали маркетите ќе сме ги бојкотирале или не. Еден да излезе, вистински да истражи каде е проблемот, ќе видиш дали владиве и политичариве толку лесно ќе излезат на прес и да кажат дека го подрживуваат бојкотот.

Мицковски па уште најавил РИГОРОЗНИ КОНТРОЛИ.
Што ќе контролира? Ќе му каже на некој стај го лебот 20 денари а го набавува 28? Следиме трендови кои немаат допирна точка со реалноста. Хрватска ја зимаме за репер човече каде со години имаат 30/40 па дури и 50% маржи. Со нив ли се мериме?

пс: И извини, ако верувате у сликана што излезе со маржите, алал да ви е. Како излезе Кипер со 12% па дури и најмал од сите. Баш, БАШ реално :tapp:
ако денот продаде 100 000 парчиња да има ЕДЕН ДЕНАР заработка на него тоа се 100 000 денари ќар,процентот не ви игра улога во овој бизнис затоа што се продава многу и се прави голем обрт дневно

болно е како го изигруваат законот и одат со дури 40-45% маржа маркетите веро и тинекс,како што кажаа вчера на тв

Член од
30 август 2024
Мислења
133
Поени од реакции
613
ако денот продаде 100 000 парчиња да има ЕДЕН ДЕНАР заработка на него тоа се 100 000 денари ќар,процентот не ви игра улога во овој бизнис затоа што се продава многу и се прави голем обрт дневно

болно е како го изигруваат законот и одат со дури 40-45% маржа маркетите веро и тинекс,како што кажаа вчера на тв
Хахаххахахахахаа :tapp: :tapp: :tapp: :tapp:

Ти си класичен пример зошто партија може да собере 200 автобуси на митинг.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.734
Поени од реакции
7.965
Неможам да го разберам револтот према приватна компанија. Никој со стап не те тера да пазариш таму. Можда и тие што пазарат го Веро сакаат поголема комоција и избор и за тоа се спремни да платат поскапо. Сакаш до гз да ти е маркетот? Да шеташ комотно со количка? Да имаш поголем избор него во други маркети? Да не биде со кал и картонски кутии на влез? Да има добра месара? Да имаш паркинг? Ќе платиш бе. Нејќеш да платиш? Во Златна Книга имаш 300 дисконт маркети во приградски населби. Ајт. Него увек има некој желба за граѓански активизам, тоа е проблемот.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.115
Хахаххахахахахаа :tapp: :tapp: :tapp: :tapp:

Ти си класичен пример зошто партија може да собере 200 автобуси на митинг.
од вакви ботовски мислења не може да се развие квалитетна дискусија....ако имаш некоја забелешка или доказ искажи се,ако не попаметен си ко ќе молчиш

Член од
23 август 2010
Мислења
39.789
Поени од реакции
115.733
Епа те прашаа според тебе што треба да влезе во основен продукт и зашто.
Ти велиш цигари не се, ама според многу пушачи и те како им се потребни. Зашто леб и шеќер, а не јајца, путер, сол па и телешко да не се основни производи. Кој тоа ќе одлучува и врз основа на што?

Ај ако не државата нека направи маркети, со маржа доволна да покрие платите на вработените. Логистика, набавка, наплата и све пропратно државата ќе е одговорна и сигурно ќе биде како што треба.
Ова досега не е пробано на Балканов и светот.
Како бе леб и шеќер не се основни производи? Од инат нешо збориш или? Масло, брашно, леб, шеќер итн, се основни намирници и производи за прехрана. Не ми навлегувај што е здраво што не е, праиме муабет за јадење друже, не за задоволства. Цигари се лично задоволство, виски исто, кока кола исто, без тие се живее, без другиве тешко.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.230
Поени од реакции
13.152
Ги „смалуваат“ маржите.
Какви маржи бе друже? Кам, Стокомак, Зур, Дим и слични харддисконти имаат маржа од 5 до преку сила 15/18% (најмногу е 18 и е ретка, за некој егзотични и курч производи). Реално, просек на харддисконт му е 10/12% маржа (бидејќи за прехрабена индустрија имаш смешни 4/5/6/7%, а таа категорија е 90% најпродавана во еден маркет).

За колку да работат, еве, според тебе? Колку е за тебе прифатливо? Или за било кој друг, чисто ме интересира, да не испадне те напаѓам лично.

Имаме огромна маса на ПРОСТ народ. Ама апла прост. За ништо не се трудиме сами да размислиме, туку гледаме што е шема и како овци се редиме.

Имаш монопол од увозници/дистрибутери со минимално (да не кажан никакво) домашно производство (застапено кај нас, дома) а ние тука се караме дали маркетите ќе сме ги бојкотирале или не. Еден да излезе, вистински да истражи каде е проблемот, ќе видиш дали владиве и политичариве толку лесно ќе излезат на прес и да кажат дека го подрживуваат бојкотот.

Мицковски па уште најавил РИГОРОЗНИ КОНТРОЛИ.
Што ќе контролира? Ќе му каже на некој стај го лебот 20 денари а го набавува 28? Следиме трендови кои немаат допирна точка со реалноста. Хрватска ја зимаме за репер човече каде со години имаат 30/40 па дури и 50% маржи. Со нив ли се мериме?

пс: И извини, ако верувате у сликана што излезе со маржите, алал да ви е. Како излезе Кипер со 12% па дури и најмал од сите. Баш, БАШ реално :tapp:
На крај искочи и дека маржи немале маркетиве :pos:
Ајде кршете глава,што кур сакате тоа прајте.
На крај на денот мене лично кур ме заболе и за маркети и за цени и за се.Пренесов само ок идеја што ја сретнав на фб коа веќе народецов решил нешто да бојотира.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.421
Поени од реакции
7.800
Како бе леб и шеќер не се основни производи? Од инат нешо збориш или? Масло, брашно, леб, шеќер итн, се основни намирници и производи за прехрана. Не ми навлегувај што е здраво што не е, праиме муабет за јадење друже, не за задоволства. Цигари се лично задоволство, виски исто, кока кола исто, без тие се живее, без другиве тешко.
Епа тоа те прашав, врз основа на што леб и шеќер ги ставаш во основни, а не јајцата, путер, месо. Или и тие влегуваат во задоволство.
Со леб и шеќер, не се живее, туку се преживува, како робовите да не цркнат одма.

Како да не навлегувам во што е здраво, кога ако се храниш нездраво нели ќе си поболен, па оптоварен здравствениот систем, она што го верглате за цигарите.

Цигарите за мене и тебе се личен избор, ама за многу се неопходни. Знам луѓе можат цел ден да не јадат, ама без цигари и 5 кафиња, ќе убијат некого, ќе се швркнат.

Затоа место да го тупиш, пробај солидарност и сите ќе сме добитни.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.013
Druze poentata ja promasvas, ama ona seriozno ja promasvas :(

Член од
30 август 2024
Мислења
133
Поени од реакции
613
од вакви ботовски мислења не може да се развие квалитетна дискусија....ако имаш некоја забелешка или доказ искажи се,ако не попаметен си ко ќе молчиш
Како јас станав бот, кога твоите коментари немаат допирна точка со реалноста? Буквално рекла казала муабети си правите. Читате нешто кај рандом фаца на Твитер/Инстаграм стори и тука го пренесувате.

Како може да веруваш дека некој маркет има 50% маржа? Па макар бил и тоа Тинекс или Веро. Дали си свесен колку е тоа многу?

На крај искочи и дека маржи немале маркетиве :pos:
Ајде кршете глава,што кур сакате тоа прајте.
На крај на денот мене лично кур ме заболе и за маркети и за цени и за се.Пренесов само ок идеја што ја сретнав на фб коа веќе народецов решил нешто да бојотира.
На крај искочи дека многу пишуваш а малце кажуваш. Ако ти е за паламудење, ок е, у право си.

Пренесуваш идеја која нема да промени ништо. Сите сакаме пониски цени ама не го гледаме проблемот. Цела нација сме такви, поинтересно ни е да сме шема на социјални мрежи и да си куцкаме, отколку реално да посочиме кој е кривец за нештата.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.421
Поени од реакции
7.800
Како може да веруваш дека некој маркет има 50% маржа? Па макар бил и тоа Тинекс или Веро. Дали си свесен колку е тоа многу?
Абе и да имаат, што има врска тоа? Нека не иде таму, нека иде во Кам, Стокомак, Кипер, Гиго или што ти ја знам. Зашто мора во грчкото Веро народ да иде, кога и така профитот си го носат во Грција!

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.029
Поени од реакции
6.949
И така во оваа наша чудесна земја македончето не може да има единство за ама баш ништо ....
Ова е зашто е битен бојкотот, али убаво си кажал Гоце на времето, ништо не се сменило од тогаш врежано ни е у семето ваљда, не постои народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди.

Член од
30 август 2024
Мислења
133
Поени од реакции
613
И така во оваа наша чудесна земја македончето не може да има единство за ама баш ништо ....
Со бакљи ќе излезам пред влада ако излезе еден да каже т.е да не викне за протест против вештачка инфлација (од 2те влади) и безобразно поскапување на комплетен животен стандард.

Ова со бојкотирање на маркети у јебени петок, на 31 Јануари е тотална куротресина.

--

Аееее, овој па и Гоце го замеша у ова. Алал.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.115
Како јас станав бот, кога твоите коментари немаат допирна точка со реалноста? Буквално рекла казала муабети си правите. Читате нешто кај рандом фаца на Твитер/Инстаграм стори и тука го пренесувате.

На крај искочи дека многу пишуваш а малце кажуваш. Ако ти е за паламудење, ок е, у право си.

Пренесуваш идеја која нема да промени ништо. Сите сакаме пониски цени ама не го гледаме проблемот. Цела нација сме такви, поинтересно ни е да сме шема на социјални мрежи и да си куцкаме, отколку реално да посочиме кој е кривец за нештата.
не паламуди,ова е разговор меѓу премиерот и новинар од вчера ,не од рандом лик како ти што кажуваш.....најавена инспекција во веро и тинекс после ова

Kajgana Shop

На врв Bottom