Фан Клуб: Јувентус

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.756
Поени од реакции
17.654
И пак рандом седнува играчи на клупа. Го седна Јилдиз ама зато Коп секоја утакмица 90 минути на погрешна позиција. Луиз го игра на позицијата на Кооп а Кооп на позицијата на Јилдиз.

Играј го Јилдиз на 10ка или Луиз утре, ни гори под ноѕе ама не, чоекове изгубен тотално. Поважен е неговиот инает и филозофијата отколку доброто на тимот.

жизофреничар
Автоматски споено мислење:

Соопштение од Јувентус зошто му го раскинуваат договорот никогаш нема ни да добиеш брат. Очигледно од старт на Данило не му беше мило што седи на клупа, а кога по 3-4 утакмици влезе, и вистина покажа зошто седел на клупа. Значи формата годинава му беше катастрофална, и очигледно е дека не замина само поради тоа дека тука си има задкулисни игри и нешто плус што не го знаеме и којзнае дали ќе го дознаеме (можеби во мемоари ако пиши некогаш Данило или овие нашите).

Значи не заземам страна, само прашав што би би кад би би. Не реков дека управава се во право, ниту Данило дека е во право. Реков дека некои работи колку и да изгледаат на прв поглед така, на крајот може да изгледаат сосема поинаку. Како на примерот со Бонучи и Алегри, кога сите го обвинувавме Бонучи за се, а на крајот испадна дека Алегри пред цел ростер на Бонучи му пцуел сестра и овај шест души го држеле да не го истепа Алегри. Верувам дека 99% од играчите сите би постапиле како Бонучи, а ние овде до 18 колено го пцуевме. Затоа викам, многу работи не знајме тука и можиме само да нагаѓаме што е како е...
Имаше и приказна дека Бонучи го накриво пред сите Дивала дека многу промашувал и Квадрадо дека се глупирал па за малку ќе имало физичка пресметка меѓу него и пола тим вклучувајќи го и Бразаљи.

(само се надоврзувам за приказната во соблекувалната која патем мислам дека и Дибала и Квадрадо не ја демантираа)

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.247
Поени од реакции
5.874
Е сега, клубот го брка Камбијасо или газо му е зркнат за пари од арапите?

Имаше и приказна дека Бонучи го накриво пред сите Дивала дека многу промашувал и Квадрадо дека се глупирал па за малку ќе имало физичка пресметка меѓу него и пола тим вклучувајќи го и Бразаљи.

(само се надоврзувам за приказната во соблекувалната која патем мислам дека и Дибала и Квадрадо не ја демантираа)
Брат, има милион такви дешавки во соблекувалните, што никогаш не излегуваат на виделина, и тоа можам да речам е нормална работа, кога во тимот има компетитивен дух и кога на сите им пука егото. Работата е после да не останува зла крв и да се продолжи како ништо да не било. Ама ти сестра да му пцуеш пред цел тим на капитенот на тимот, мислам дека е испод части, кога се работи за сеоски тренер од Канатларци, а камоли тренер на Јуве.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.756
Поени од реакции
17.654
Е сега, клубот го брка Камбијасо или газо му е зркнат за пари од арапите?
Only being linked with a club like Real Madrid feels like something bigger than me. I am proud of the admirers I may have; it’s motivating to know that somebody appreciates you, but I haven’t received any proposal. In any case, Juventus are my Real Madrid,”

Ќе видиме :) јавна тајна е дека на Камбиасо идол му е Кансело и го обожава Пеп.

Договор има уште 4 години, ако е толкав мангуп Џунтоли сега ќе го му речи или 100мил или 4 год ќе си играш тука и крај.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.788
Поени од реакции
3.858
Соопштение од Јувентус зошто му го раскинуваат договорот никогаш нема ни да добиеш брат. Очигледно од старт на Данило не му беше мило што седи на клупа, а кога по 3-4 утакмици влезе, и вистина покажа зошто седел на клупа. Значи формата годинава му беше катастрофална, и очигледно е дека не замина само поради тоа дека тука си има задкулисни игри и нешто плус што не го знаеме и којзнае дали ќе го дознаеме (можеби во мемоари ако пиши некогаш Данило или овие нашите).

Значи не заземам страна, само прашав што би би кад би би. Не реков дека управава се во право, ниту Данило дека е во право. Реков дека некои работи колку и да изгледаат на прв поглед така, на крајот може да изгледаат сосема поинаку. Како на примерот со Бонучи и Алегри, кога сите го обвинувавме Бонучи за се, а на крајот испадна дека Алегри пред цел ростер на Бонучи му пцуел сестра и овај шест души го држеле да не го истепа Алегри. Верувам дека 99% од играчите сите би постапиле како Бонучи, а ние овде до 18 колено го пцуевме. Затоа викам, многу работи не знајме тука и можиме само да нагаѓаме што е како е...
Какви задкулисни игри би праеле играчите? У која позиција се они да го саботираат клубот:icon_mrgr:
И Шчесни ли праеше задкулисни игри или мотта дошол у првата недела и во каубосјки стил му рекол, не си потребен?

Мота и џунто нешто многу мафијаши глумат откако се дојдени. Истото му го направија и на Киеза. Некако лесно се откажуваат од квалитетот што го имаме, колку толку, и носат анонимуси од играчи кои се доволно добри за клуб што се бори за 7ма - 8ма позиција.

Во официјалното проштално писмо на Данило вчера, го цитираше Ањели и го спомна имагинарниот проект на Џунто и Мота. Сите гледаме дека нема баш и некој проект и имаме право да го ставиме под знак прашалник нивното работење.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.756
Поени од реакции
17.654
IMG_0736.jpeg
IMG_0735.jpeg
IMG_0737.jpeg
the captains departure now has disappointed the fans and surprised, even upset some of his teammates who were struck by the poor treatment their “leader” was given.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.770
Поени од реакции
8.034
Влахович не е дел од плановите на Мота, последна сезона за него годинава.

Фала курцу нешто паметно од Мота.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.756
Поени од реакции
17.654
N O T I Z I A B O M B A
#Brambati a #RadioSportiva: "Thiago #Motta ha presentato le dimissioni dopo #Napoli. Si è lamentato del mercato ed ha rinfacciato a #Giuntoli un incontro con #Tudor di cui è venuto a conoscenza. Decisivo l'intervento di #Scanavino a riportare la pace fra i due."
Ricapitoliamo:
• #Danilo messo fuori rosa e rescisso il contratto.
• #Cambiaso in rampa di lancio verso il #ManCity.
• #Vlahovic pronto a decollare lontano da Torino.
• #Fagioli pronto a fare le valigie.
===
Иначе и ова е од овај Брамбати колку е вистина не знам.

brambati was the one who said that some players complained about motta's tactics. those were:

- danilo: out
- gatti: started the season as captain, then got benched, then never got the armband back and playing shit once again
- cambiaso: all but out
- vlahovic: benched by nico or kolo, looks like out in the summer
- luiz: out injured ("injured"?) for long, linked to a move to some pl clubs, definitely not enjoying the full support of motta

Член од
16 август 2018
Мислења
415
Поени од реакции
525
Све што вреди у клубов се шитка. Има ли бре навивачи клубов таму да дигнат све на клоци нанче им..

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.756
Поени од реакции
17.654
Изгледа вистина е ова веста за кавгата и оставка на Мота. Наводно Мота си дал оставка после мечот со Наполи и се искарал со Џунтоли поради не исполнети ветувања за време на меркатото и поради тоа што тајно се состанал со Тудор. Калво ја смирил работата и смирил тензиите.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.633
Поени од реакции
88.261
Кои играчи не му биле донесени на Мота? Копмајнерс, Луиз, Консисао, Гонзалес, Аџиќ, Ди Грегорио, Турам, Кабал, Калулу, Мбангула... Ете му ги засилувањата од летоска, со овие играчи извади 273527 нерешени резултати, и притоа еднаш не ја промени неговата ебена тактика.

Реално доста му е на Мота, ајде давај го таму Тудор, барем тој човек знае како се гине за овој дрес

А на тој Калво мамицата у сред пичка да му ја ебам што ми изиграва Бан Ки Мун, Кофи Анан и Патријархот Кирил први пробувајќи да ја смири ситуацијата.

Последно уредено:
Член од
6 март 2019
Мислења
419
Поени од реакции
617
Кои играчи не му биле донесени на Мота? Копмајнерс, Луиз, Консисао, Гонзалес, Аџиќ, Ди Грегорио, Турам, Кабал, Калулу, Мбангула...
Нас ни треба некој hardcore тренер моментално, или да направи тим од баграва или све лигаменти да им испоскине на тренинг, крв да плукаат за парите што ги заработуваат....
Премногу се комфорни, затоа толку нерешени. Треба да срже копилево, 3 месеца слободен ден да не видат, карантин додека не научат да победат. Да се плашат од нерешенo...ама не знае овој така, премногу е фин и коректен. Не е до ростерот, до менталитетот е...

Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.139
Поени од реакции
2.247
Заебава и Мота, одма паѓа под притисок, не е ова Болоња па да е толку лабаво.

Таму играше поризичен фудбал, овде све на сигурно оди.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.756
Поени од реакции
17.654
Кои играчи не му биле донесени на Мота? Копмајнерс, Луиз, Консисао, Гонзалес, Аџиќ, Ди Грегорио, Турам, Кабал, Калулу, Мбангула... Ете му ги засилувањата од летоска, со овие играчи извади 273527 нерешени резултати, и притоа еднаш не ја промени неговата ебена тактика.

Реално доста му е на Мота, ајде давај го таму Тудор, барем тој човек знае како се гине за овој дрес

А на тој Калво мамицата у сред пичка да му ја ебам што ми изиграва Бан Ки Мун, Кофи Анан и Патријархот Кирил први пробувајќи да ја смири ситуацијата.
Можи побарал други како Калафиори и Зиркзе. Алегри на пример го сакаше Самарџиќ шо игра одлична сезона, кошташе на пола а е поефикасен и подобар фудбалер од Коп на за позиција каде што го играме.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.633
Поени од реакции
88.261
Можи побарал други како Калафиори и Зиркзе
Ај за Калафиори да сфатам, ама му го донесоа Калулу кој истотака покажа дека е солиден играч...а за Зиркзе искрено кур ме боли, и онака дно пробива во Јунајтед. Куртон 10 играчи му доведоа, еве го фаќа Февруари, уште не знае да ги избалансира на терен

Kajgana Shop

На врв Bottom