Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
7 јули 2019
Мислења
43
Поени од реакции
5
За да извади сообраќајна на негово име МОРА претходниот газда да го одјави моторот во МВР, да ја поништи таа сообраќајна и ти со таа сообраќајна поништена одиш во АМСМ или Здружение и си вадиш нова + нови таблички.
По ново мислам може и купувачот тоа да го направи сам, ама МОРА да има сообраќајна.
Чудно ми е што има само договор врз договор без сообраќајна. Нз дали последниот договор може да направе нешто да изваде сообраќајна. Дали он ако пријаве дека е изгубена ке видат дека не гласе на негово име. А кој предходен газда на сообраќајната или на договорот.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.259
Поени од реакции
7.961
Чудно ми е што има само договор врз договор без сообраќајна. Нз дали последниот договор може да направе нешто да изваде сообраќајна. Дали он ако пријаве дека е изгубена ке видат дека не гласе на негово име. А кој предходен газда на сообраќајната или на договорот.
Abe dosta treskajte,
Sekoj dogovor e validen i polnovazhen.
Odish kaj Notar i v policija dobivash soobrajchanja.
Voziloto si ima VIN Nr i toj e dovolen.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.259
Поени од реакции
7.961
Neveruvam deka e bas taka ama neka ode vo policija prvo neka pite. Od kajgana eksperti fajde nema. Toa se odi na tehnicki ili direk mvr i se pituva.
Eve mu najtochen odgovor!
Neka si chita

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОМЕНА НА СОПСТВЕНОСТ НА ВОЗИЛО ОД ИСТО РЕГИСТРАЦИОНО ПОДРАЧЈЕ
  • Сообраќајна дозвола од возилото
  • Купопродажен договор заверен на нотар
  • Лично присуство на новиот сопственик а за правни лица лично присуство на овластено лице

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИЈАВА НА ВОЗИЛО ОД ДРУГО РЕГИСТРАЦИОНО ПОДРАЧЈЕ
  • Сообраќајна дозвола од возилото со заверка од МВР дека возилото е одјавено во општината од каде доаѓа
  • Лично присуство на сопственикот а за правни лица лично присуство на овластено лице
I vo sluchajov pokraj Soobrajchanjata mu trebaat i tie 2-3 dogovori ZAVERENI od Notar

Член од
2 ноември 2019
Мислења
22
Поени од реакции
5
problem ima gorivo pola rezervar a mi pokazuva 340 km deka mozam da vozam nekoj so slicen problem dal plovak ili instrument tabla poz IMG_8810.jpeg
IMG_8810.jpeg
Автоматски споено мислење:

problem ima gorivo pola rezervar a mi pokazuva 340 km deka mozam da vozam nekoj so slicen problem dal plovak ili instrument tabla poz IMG_8810.jpeg
IMG_8810.jpeg

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.373
Поени од реакции
1.241
Eve mu najtochen odgovor!
Neka si chita

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОМЕНА НА СОПСТВЕНОСТ НА ВОЗИЛО ОД ИСТО РЕГИСТРАЦИОНО ПОДРАЧЈЕ
  • Сообраќајна дозвола од возилото
  • Лично присуство на новиот сопственик а за правни лица лично присуство на овластено лице

ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРИЈАВА НА ВОЗИЛО ОД ДРУГО РЕГИСТРАЦИОНО ПОДРАЧЈЕ
  • Сообраќајна дозвола од возилото со заверка од МВР дека возилото е одјавено во општината од каде доаѓа
  • Лично присуство на сопственикот а за правни лица лично присуство на овластено лице
I vo sluchajov pokraj Soobrajchanjata mu trebaat i tie 2-3 dogovori ZAVERENI od Notar
Ти читаш ли дека он НЕМА сообраќајна дозвола, значи првиот и најважен документ тој го нема, и од 2017-та моторот не е префрлен.

problem ima gorivo pola rezervar a mi pokazuva 340 km deka mozam da vozam nekoj so slicen problem dal plovak ili instrument tabla pozПрегледај го приврзокот 440890
Прегледај го приврзокот 440890

problem ima gorivo pola rezervar a mi pokazuva 340 km deka mozam da vozam nekoj so slicen problem dal plovak ili instrument tabla pozПрегледај го приврзокот 440890
Бидејќи колата работи во место на ниски обртаи заради тоа така кажува, стисни ја на 3000 обртаи ќе видиш уште колку км ќе можеш да поминеш.
Таа ти е моментална потрошувачка, околу 2л на саат.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.019
Поени од реакции
8.699

Не знам што е проблемот со тебе. Колата е во ред.

Тие 340 километри ги рачуна колата врз основа на потрошеното гориво во писледно време.

Ако си ја возел градска вожња ништо чудно да биде за цел резервоар 650 км. Ако ја возиш на отворено ќе покаже борд компјутерот и 900 километри.

Член од
2 ноември 2019
Мислења
22
Поени од реакции
5
Не знам што е проблемот со тебе. Колата е во ред.

Тие 340 километри ги рачуна колата врз основа на потрошеното гориво во писледно време.

Ако си ја возел градска вожња ништо чудно да биде за цел резервоар 650 км. Ако ја возиш на отворено ќе покаже борд компјутерот и 900 километри.
i na otvoreno isto

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.082
Поени од реакции
42.790
ова се безвеза бројки, единствена бројка што треба да те интересира е просечната потрошувачка што ја имаш и сказалката за гориво.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.259
Поени од реакции
7.961
Ти читаш ли дека он НЕМА сообраќајна дозвола, значи првиот и најважен документ тој го нема, и од 2017-та моторот не е префрлен.
Da Lektore!
Znam prilichno dobro da chitam ama dali ti prochita dobro?

Здраво сакам да купам чопер но лицето кое го продава немал на негово име сообраќајна
Za mene ova znachi deka ima nekava Soobrajchanja AMA ne e na Ime od Aktuelniov prodavach!!!

Vo sluchaj da nema nikakva Soobrajchanja komplicirano e ama ne i neizvodluvo.
So VIN Nr. i prviot kupoprodazhen dogovor mozhi da ja oglasi za izgubena i da mu izdadat nova ama vo takov sluchaj sepak najdobro e da si prasha v Policija , se menuvaat zakoni sekoj den...

Kajgana Shop

На врв Bottom