Увоз на авто делови

Член од
14 јануари 2025
Мислења
9
Поени од реакции
1
Здраво,
Дали некој има искуство со увоза на авто делови и кои земји имаат најдобар квалитет во однос на цена за увоз ?

Член од
30 јануари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
452
Јас на autodoc си наоѓам тоа што ми треба затоа што цените овде се малку солуди како пример дел кај нас 300евра а идентичниот дел/производител на аутодок 100 евра па сега види ти што ти одговара.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.750
Поени од реакции
4.518
Јас на autodoc си наоѓам тоа што ми треба затоа што цените овде се малку солуди како пример дел кај нас 300евра а идентичниот дел/производител на аутодок 100 евра па сега види ти што ти одговара.
Колку доаѓа плус со царина и други трошоци?

Член од
30 јануари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
452
Член од
14 јануари 2025
Мислења
9
Поени од реакции
1
Poleka be bato ... se tresesh nekako .... mi treba nesh sho e ok a da ne e kinesko.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.628
Поени од реакции
14.128
Shto kvalitet povrzan so nekoja zemja barash be??
Кој ти кур на тебе со понашањево бе? У сите теми вака одговараш, демек ти најпаметен си? Земи малку приземји се.

Член од
14 јануари 2025
Мислења
9
Поени од реакции
1
i ti si vo pravo ... nesho za nas pazar da ne mi se vrakjaat lugje so plachenje :D

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.248
Поени од реакции
7.954
Poleka be bato ... se tresesh nekako .... mi treba nesh sho e ok a da ne e kinesko.
Da be!
I shto ima toa vrska so nekoja zemja?
Автоматски споено мислење:

i ti si vo pravo ... nesho za nas pazar da ne mi se vrakjaat lugje so plachenje :D
Toa ne mozhi nikoj da ti odgovori! Istochna Evropa e preplavena so Falsifikati a i EU.
Kupuvam federi Sachs i posle 6 meseci se krshat. Karton, taa nalepnicata shto preliva vo 100000 boi, se falsifikat. I toa kupeni od Germanija za Germanski pazar.
Gi testiravme na mashina 40% poslabi od Starite original

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.006
Поени од реакции
8.685
Da be!
I shto ima toa vrska so nekoja zemja?
Автоматски споено мислење:

Toa ne mozhi nikoj da ti odgovori! Istochna Evropa e preplavena so Falsifikati a i EU.
Kupuvam federi Sachs i posle 6 meseci se krshat. Karton, taa nalepnicata shto preliva vo 100000 boi, se falsifikat. I toa kupeni od Germanija za Germanski pazar.
Gi testiravme na mashina 40% poslabi od Starite original
Сигурно се оригинал, само што од Закс најверојатно ги имаат порачано тие ефтините. После војната во Украина, веќе ништо не е исто.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.056
Поени од реакции
42.771
Сигурно се оригинал, само што од Закс најверојатно ги имаат порачано тие ефтините. После војната во Украина, веќе ништо не е исто.
многу станавте скапи за да бидете исплатливи, и нормално е да се увезуваат делови од Кина, Полска или друга земја. Не работите во сабота и неделаа, имате ниска продуктивност, а сакате да вртите јака економија. Германија стана мрзлива и германскиот квалитет остана една мантра за продавање само.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.006
Поени од реакции
8.685
многу станавте скапи за да бидете исплатливи, и нормално е да се увезуваат делови од Кина, Полска или друга земја. Не работите во сабота и неделаа, имате ниска продуктивност, а сакате да вртите јака економија. Германија стана мрзлива и германскиот квалитет остана една мантра за продавање само.
Ти купи си патики од ваикики и немај гајле

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.056
Поени од реакции
42.771
Ти купи си патики од ваикики и немај гајле
тоа сигурно, али Кина наскоро ќе ви ги купи сите фабрики на Фолцваген у Дојчланд. Видиш како на кинезите им се исплати да ги работат.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.006
Поени од реакции
8.685

Kajgana Shop

На врв Bottom