McLovin
Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
- Член од
- 11 август 2016
- Мислења
- 3.567
- Поени од реакции
- 13.997
А од бездомници?па нема корист никаква. Каква корист имаш од скитници.
А од бездомници?па нема корист никаква. Каква корист имаш од скитници.
па бездомниците се луѓе а не скитници. Ти израмнуваш живот на куче со живот на човек. Имате ли нешто у главите ваши празни?А од бездомници?
Јас тебе те прашувам, ја ако се прашувам ни кучиња ни бездомници би убивал и би ги сместил во стационари. Уствари немам намера да се објаснувам со тебе, лесно е да си експерт помсите теми а од дома немаш излезено.па бездомниците се луѓе а не скитници. Ти израмнуваш живот на куче со живот на човек. Имате ли нешто у главите ваши празни?
Дома земи си ги ако ги сакаш.Не се криви што се на улица. Најмалку што може да се направи за нив е да се кастрираат и стационари. Ја тоа зборам. Владо кажува немаме корист од нив зашо да ги чуваме во стационари.
Ti trcaat tebe lavovi, tigri, zirafi po ulica onaka slobodno?По таа логика, што корист имаш од лавови, тигари, антилопи, жирафи, врапчиња, панди, итн..
Од се што немаме корист да убиеме и тоа е.
Ni divite svinji ne se krivi sto se nakotile pa ne se steriliziraat i cuvaat vo stacionari tuku lokalnoto lovdjisko drustvo go resava problemot so ostrel. Ili i niv da gi cuvame oti ne se krivi i greoticka se.Не се криви што се на улица. Најмалку што може да се направи за нив е да се кастрираат и стационари. Ја тоа зборам. Владо кажува немаме корист од нив зашо да ги чуваме во стационари.
Па така е затоа што никој не се замара со нив и се по улици, каде виде дека одобрувам такво нешто? Само кажувам дека решението е да ги соберат во стационари а не да ги убиваат.Дома земи си ги ако ги сакаш.
Па немаме корист и цела законска регулатива ја копираме од ЕУ ама ова не! Не се работи тука за дека на некој му е гајле за џукелите, туку неможе пари од тендери да се соберат па нема мотивација да се превземе нешто конкретно.
Џукелска држава, каде на прво место се џукели, а не деца и животот на џукелата вреди повеќе од животот на детето на улица.
И после да не примеле во ЕУ. Кај се видело во ЕУ таква нечистотија по улиците и заболени чопори џукели на секој чекор. Бангладеш не ни е рамен.
Ти сега Германија си или не си? Или и од таму те нападија?@McLovin Зошто не си остана у џукелската држава туку побегна да кажеш на чисто кај шо немаш по улици чопори да те нападнат.
Од каде ова?не бил ни овде па се меша у нашите работи и животи
Локалното ловџиско друштво ги убиваат свињите и другиот дивеч за месо. Ништо друго. Дури самите тие, при лоши услови, им оставаат храна во шумите за да опстојат и подоцна да можат да ги убијат.Ni divite svinji ne se krivi sto se nakotile pa ne se steriliziraat i cuvaat vo stacionari tuku lokalnoto lovdjisko drustvo go resava problemot so ostrel. Ili i niv da gi cuvame oti ne se krivi i greoticka se.
Sarplaninecot e agresivna rasa?1. Прво, тотална забрана за чување на 10-тина агресивни раси. Ова постои во многу држави, не е нешто ново...
-За другите раси, пасош, и да се знае сопственикот. За било каков напад, да одговара кривично сопственикот.
2. За бездомните...Шинтерска служба, собирање од улиците, чување во стационар одредено време, пример 2 недели... Во тој рок секој може да си удоми, да си го земе (ако по грешка му е уловено од шинтери)
-После рокот, правење договор со зоолошка, еутаназија и носење месо на лавови, тигри и остали...
Mesoto e sporedna rabota, a i pogolem del se frla. Ako se nakotat mnogu pravat belja. Zborni so nekoj lovdija, ke ti objasni kako stojat rabotite. Ednostavno divata svinja ako se nakoti mnogu e stetnik i zatoa taka im se regulira brojot. I volkot sit i ovcite na broj rabotata.Локалното ловџиско друштво ги убиваат свињите и другиот дивеч за месо. Ништо друго. Дури самите тие, при лоши услови, им оставаат храна во шумите за да опстојат и подоцна да можат да ги убијат.
Не е глупо, јас зборам општо за било која држава. Ти зошто коментираш тогаш кога и ти не си во мк?@McLovin зар не мислиш дека е глупо да се мешаш во внатрешните политики на една држава од која си побегнал и не планираш да се враќаш повторно?
Не зборам напамет, имам зборено и имам блиски ловџии.Mesoto e sporedna rabota, a i pogolem del se frla. Ako se nakotat mnogu pravat belja. Zborni so nekoj lovdija, ke ti objasni kako stojat rabotite. Ednostavno divata svinja ako se nakoti mnogu e stetnik i zatoa taka im se regulira brojot. I volkot sit i ovcite na broj rabotata.
Не си овде и квичиш. А таму убаво ти е некој кога ти ги собира лингурите од улиците и ги носи у непознат правец. А нас овде да не јадат. Семката лицемерна.Не е глупо, јас зборам општо за било која држава. Ти зошто коментираш тогаш кога и ти не си во мк?
Не зборам напамет, имам зборено и имам блиски ловџии.
Vo kina da, vo indija soznam, ali ne e to ni bitno tolku vo cel mubet. Treba nekoj balans da ima, a ne od krajnosti do krajnosti. Niti site da se izretcat, niti pak da se pustat slobodno kako sega. Sakam zivotni, imam i sam kuce no sto ne e vo red, ne e da gledas copori i copori od poludivi kucinja. Na nisto ne lici toa i brojot treba da im se regulira do nivo da ne pretstavuvaat problem ili zakana. Taman dovolno da se odrzuva kakov takov priroden balans, oti sepak kako i vo divinata i vo gradovite si ima nekoja hierarhija. Ako gi sotris site macku ke dobies naezda od gluvci, zmii, gusteri taka da tuk i tamu po nekoja kantarka ne e na odmet. I tuk i tamu po nekoj djukela da gi drzi mackite na broj i taka.@McLovin зар не мислиш дека е глупо да се мешаш во внатрешните политики на една држава од која си побегнал и не планираш да се враќаш повторно?
Тоа е како сега јас да му кажувам на @мкд владе да го извади теписонот од дневна оти му сметал и да не користи завеси. Негов дом негова работа зар не?
Шо е битно јас кај сум, сум во држава каде нема кучиња по улици, чисто е да лижеш ,и тоа мене ми е милина да го шетам син ми, кога се шетаме уживам, а не да се тресам од страв, како во Македонија што се тресев од страв, да не случајно ми скокне некој чопор глутница гладни премрзнати кучишта од некој ќош па да ме искаса, а може и да ме задави ако скокне за грло да ме зграби, куче е тоа животно на кое инстиктот за преживување му е активиран, а кога е гладно животното не се суздржува, напаѓа.
Да дивите свињи ги јадат ловџиите а во Кина и Индија јадат кучиња. Значи може месото да се употребува за ете да се нахранат животните во Зоолошката на пример, нема да биде узалуд, и сега немој да ми свртиш некои вегетаријански прикаски, дволични луѓе ко тебе се бунат за џукелите, а од друга страна јадат месо од мртви животни, таква е природата, поголемите животни ги убиваат помалите, во џунглата е така, кај се видело Лав да јаде трева зашто му е жал за некоја Зебра, или антилопата му е другарка им иде муабет па ете ќе ја поштеди од смрт.