- Член од
- 17 декември 2019
- Мислења
- 2.544
- Поени од реакции
- 4.342
Na kraj padna li barem sex?
Да направиме една битна разлика/пресек, што е "левица" и левичарење во рамки на западната култура (ЕУ и УСА),Левицата имаше сè во рака и сепак ја изгуби културолошката војна
Не мораа да бидат владеачки партии но успеваа да ја наметнат својата агенда на сите политички играчи. Родова идеологија, ковид, миграција, диверзификација... секој свој наратив го претворија во догма која не дозволува преиспитување. Како можеа да помислат дека тоа ќе мине туку така? Дека народот...off.net.mk
Левицата имаше сè во рака и сепак ја изгуби културолошката војна
Не мораа да бидат владеачки партии но успеваа да ја наметнат својата агенда на сите политички играчи. Родова идеологија, ковид, миграција, диверзификација... секој свој наратив го претворија во догма која не дозволува преиспитување. Како можеа да помислат дека тоа ќе мине туку така? Дека народот ќе каже, стварно, слободата е страшна, ни треба цензура?
OK, Брус Ли.Какви закани сум добивала овде на форумов, а во живо пределе како мачиња.
Нека продолжат да чутат и да трпат Англичаните, Мухамед и Ахмед од Пакистан едвај чекаат да ја наполнат ќерка му Рејчл од 12 години во тројка.
Смешки. Која левица? Знаеш дека и национал-социјалистичката партија на нацистите има левичарски делови во неа? Од крајно лево до десно има разлика ко мало влакно од коса. Ама голема е, и тоа многу. Вистинска левица нема откако јас сум роден општо во геополитичкиот свет. Барем откако следам. Сѐ е или десница, или средно-десно, и скоро сите левичарски движења што се автентични се заќутуваат на некој или друг начин, а многу ко нашата буквална партија Левица што се вика се уствари во реалност глупи популистички националисти.Левицата имаше сè во рака и сепак ја изгуби културолошката војна
Не мораа да бидат владеачки партии но успеваа да ја наметнат својата агенда на сите политички играчи. Родова идеологија, ковид, миграција, диверзификација... секој свој наратив го претворија во догма која не дозволува преиспитување. Како можеа да помислат дека тоа ќе мине туку така? Дека народот...off.net.mk
Левицата имаше сè во рака и сепак ја изгуби културолошката војна
Не мораа да бидат владеачки партии но успеваа да ја наметнат својата агенда на сите политички играчи. Родова идеологија, ковид, миграција, диверзификација... секој свој наратив го претворија во догма која не дозволува преиспитување. Како можеа да помислат дека тоа ќе мине туку така? Дека народот ќе каже, стварно, слободата е страшна, ни треба цензура?
Сатанистите бар се верници, и они не закачаат други луѓе ко инфиделите.Сатанистиве далеку од победени се, али на добар пат сме. Битно народот да ги разбира стварите и да не им дава поддршка.
брат, не знам што збориш. Ако си сатанист и се препозна, не знам што да ти речам.Сатанистите бар се верници, и они не закачаат други луѓе ко инфиделите.
Тоа ќе го знаеш ако си запознал бар еден вистински сатанист.
Бар не се преправаат ко демо-христијаните што идат еднаш у година у црква ама битно се верници, или демо-муслиманите, особено оние демо-муслимани коишто идат да се клањаат у џамијата на докторот за внатрешни органи, д.р. Бујар Османи.
Не, не сум сатанист, него гледај што се дешава со џамијата на Бујар Османи. Ти кажувам за сатанистите зашто имам зборено со неколку, имаме водено дебати порано у парк, со нив полесно ќе напраиш муабет отколку со некои од другиве радикални верници што само за празници слават и послем тоа ништо.брат, не знам што збориш. Ако си сатанист и се препозна, не знам што да ти речам.
Од бетер, побетерНе сум верник ја, комуниста сум.