Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.510
Поени од реакции
9.186

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.112
Поени од реакции
9.483

Левицата имаше сè во рака и сепак ја изгуби културолошката војна

Не мораа да бидат владеачки партии но успеваа да ја наметнат својата агенда на сите политички играчи. Родова идеологија, ковид, миграција, диверзификација... секој свој наратив го претворија во догма која не дозволува преиспитување. Како можеа да помислат дека тоа ќе мине туку така? Дека народот ќе каже, стварно, слободата е страшна, ни треба цензура?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.953
Поени од реакции
11.191

Не мораа да бидат владеачки партии но успеваа да ја наметнат својата агенда на сите политички играчи. Родова идеологија, ковид, миграција, диверзификација... секој свој наратив го претворија во догма која не дозволува преиспитување. Како можеа да помислат дека тоа ќе мине туку така? Дека народот ќе каже, стварно, слободата е страшна, ни треба цензура?
Да направиме една битна разлика/пресек, што е "левица" и левичарење во рамки на западната култура (ЕУ и УСА),
и што е всушност левица во остатокот од светот, посебно земји кои веќе имале социјалистички режим!

Оти Баби и жаби е разликата..

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
859
Поени од реакции
1.301
Нека продолжат да чутат и да трпат Англичаните, Мухамед и Ахмед од Пакистан едвај чекаат да ја наполнат ќерка му Рејчл од 12 години во тројка.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623

Смешки. Која левица? Знаеш дека и национал-социјалистичката партија на нацистите има левичарски делови во неа? Од крајно лево до десно има разлика ко мало влакно од коса. Ама голема е, и тоа многу. Вистинска левица нема откако јас сум роден општо во геополитичкиот свет. Барем откако следам. Сѐ е или десница, или средно-десно, и скоро сите левичарски движења што се автентични се заќутуваат на некој или друг начин, а многу ко нашата буквална партија Левица што се вика се уствари во реалност глупи популистички националисти.

Тоа е, еве некој за левица пишува и за факт-чекерите на ФБ во Америка (во Америка левица ), а некој учел Римско право (Ватиканско) и проповеда дека е левичар. Е тоа е другари. Тоа е.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623
Сатанистиве далеку од победени се, али на добар пат сме. Битно народот да ги разбира стварите и да не им дава поддршка.
Сатанистите бар се верници, и они не закачаат други луѓе ко инфиделите.

Тоа ќе го знаеш ако си запознал бар еден вистински сатанист.

Бар не се преправаат ко демо-христијаните што идат еднаш у година у црква ама битно се верници, или демо-муслиманите, особено оние демо-муслимани коишто идат да се клањаат у џамијата на докторот за внатрешни органи, д.р. Бујар Османи.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.995
Поени од реакции
42.710
Сатанистите бар се верници, и они не закачаат други луѓе ко инфиделите.

Тоа ќе го знаеш ако си запознал бар еден вистински сатанист.

Бар не се преправаат ко демо-христијаните што идат еднаш у година у црква ама битно се верници, или демо-муслиманите, особено оние демо-муслимани коишто идат да се клањаат у џамијата на докторот за внатрешни органи, д.р. Бујар Османи.
брат, не знам што збориш. Ако си сатанист и се препозна, не знам што да ти речам.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623
брат, не знам што збориш. Ако си сатанист и се препозна, не знам што да ти речам.
Не, не сум сатанист, него гледај што се дешава со џамијата на Бујар Османи. Ти кажувам за сатанистите зашто имам зборено со неколку, имаме водено дебати порано у парк, со нив полесно ќе напраиш муабет отколку со некои од другиве радикални верници што само за празници слават и послем тоа ништо.

Тоа ми беше зборот само. Не сум верник ја, комуниста сум. Али секој со своето.

Kajgana Shop

На врв Bottom