Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.485
Поени од реакции
5.221
Трамп се помири со тоа дека Украина ќе остане без територии, одамна.
Зеленски се помири со тоа дека Украина ќе остане без територии неодамна.
Вие небитно дали ќе се помирите со тоа.
Прво научите да фрлате ѓубре у контејнер.
Со ред све пополека.
Како беше онаа, Сирија за Украина или Украина за Сирија, добра трампа а?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.104
Поени од реакции
34.572
At this summit, President George Bush reaffirmed U.S. support for Membership Action Plans (MAPs*) for Ukraine and Georgia, setting them on the path to NATO membership. The declaration that “Ukraine and Georgia will become NATO members” marked a turning point in geopolitics.

Russia saw NATO’s expansion as a threat, which led to the 2008 Russia-Georgia War and shapes today’s conflict in Ukraine. Both Ukraine and Georgia faced Western-backed revolutions and upheavals aimed at aligning them with NATO and the EU. Though MAPs were delayed, NATO’s support for Ukraine grew after 2014, fueling the current conflict.

*MAPs are a NATO program designed to help aspiring members meet political, military, and economic standards, though they do not guarantee membership.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.239
Поени од реакции
84.249
изолација

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.739
Поени од реакции
1.137
Ти ова сериозно?
Зарем никогаш не си имал прилика да ја видиш МОЌТА на маркетингот?
Маркетингот е чудо, од бело прави црно од глупо врвна-ВИ и се што ќе посакаш може да ти направи ( и тоа без софистицирани методи како Артичока и слично).
Напиши подобро ништо не те сфатив.
Мислам доколку сакаш :)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.296
Поени од реакции
22.996
Украина го затвори DeepState и ќе ги прати дечките на фронт. Дип Стејт е украинска група која прави мапи за војната и се меѓу најпознатите и најцитирани. Пред 3 дена престанаа да постираат новини што предизвика секакви шпекулации за да денес се дознае за што точно станува збор.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.296
Поени од реакции
22.996

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.739
Поени од реакции
1.137
Некаде прочитав дека руската војска ја премнинала р.Оскол ? Што значи тоа понатаму ?
Мислите ли дека РФ има сила да ги завземе уште Славјанск и Краматорск и со тоа да го осигура Донбас ?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.296
Поени од реакции
22.996
Некаде прочитав дека руската војска ја премнинала р.Оскол ? Што значи тоа понатаму ?
Мислите ли дека РФ има сила да ги завземе уште Славјанск и Краматорск и со тоа да го осигура Донбас ?
На сосема друга страна на фронтот ја преминаа реката, има уште доста време до Краматорск и Славјанск.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.060
Поени од реакции
5.244
Секако дека нема разлика помеѓу руските олигарси и западните дами и господа бизнисмени како што се нарекуваат.

Единствената разлика е во тоа што во западните држави ретко кој го користи зборот олигарх, а уште поретко има такви кои го разбираат значењето на тој збор.
Западните и руските олигарси се исти во нивната ненаситност, односно во нивниот мамонизам.

Разликата меѓу нив е следна-Руските олигарси се опседнати со западните „вредности„, нивните деца учат и/или живеат на „запад„, нивниот движен и недвижен имот е на „запад„, додека западните олигарси не сонуваат за Русија и нејзините вредности и не се селат во Русија, туку Русија ја гледаат како предмет за идно освојување...

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom