Исчезнати лица

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.571
Поени од реакции
7.393
Тоа е трнот, судењето ке заврши, шупците ке добијат доживотен, мотивот ке остане како во обвинението... а вистинскиот мотив и дали има нарачатели, засекогаш ке остане мистерија. Кој е вистинскиот мотив и дали има нарачатели знае само палчо, а со ваква килава полиција никогаш нема да каже и ке тврди дека е наместен.
Обвинението само по себе односно мотивот, барем до сега, нема никаква логика за извршители да бидат и главните нарачатели или Палчо да биде тоа. До сега, ајде да видиме што ќе биде до крај.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.597
Поени од реакции
6.365

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
468
Поени од реакции
379
a da se strpese i da pocekase? Ili uste veruvas deka vrz baza na rekla kazala i Palco e opfaten tuka.
Ete od Manev nasle tragi na leplivata lenta sto ja koristele, ke dojde i Palco na red i kako on e direktno povrzan so ova ubistvo.
Jas veruvam deka e Palco vinoven i vmesan, ama mora da se rascisti slucajot zosto mislam deka osven ovie ima i drugi vmesani.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.825
Поени од реакции
30.710
Палчо мислам дека ги поседува доказите и обвиненијата преку адвокатот, и мора да го знај тоа и затоа бара некое влакно за спас. Значи, доволно виновен е и Манев да е убиецот а Палчо да го гледал тоа и ќутел...
Немора да значи, можеби овој Манев само ја киднапирал и ставил преку уста лепенка па од таму и днк нашле, како и да е сите ги чека тешка робија.

Член од
30 август 2024
Мислења
91
Поени од реакции
445
Немора да значи, можеби овој Манев само ја киднапирал и ставил преку уста лепенка па од таму и днк нашле, како и да е сите ги чека тешка робија.
Копукот има фамилија... Како ќе си погледне деца во очи, кога на друго дете ова го направил? Не е ова Америка да имаш болесници на секој чекор.

Роднини, комшии, блиски пријатели ќе зборат со години за ова кога и да му ја видат фамилијата.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.051
Поени од реакции
5.692
Чим има негова ДНК на тоа лепилото, тогаш крај приказне за нивната невиност. Доживотна САМИЦА, не робија...САМИЦА без право на помилување....

Член од
24 март 2010
Мислења
15.302
Поени од реакции
26.198
Чим има негова ДНК на тоа лепилото, тогаш крај приказне за нивната невиност. Доживотна САМИЦА, не робија...САМИЦА без право на помилување....
Не е прашањето дали ја убиле. Тоа е прилично јасно. Прашањето е зошто.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.491
Овој случај мене ми го направи мозокот попара веќе. За некои прашања, во врска што се десило и зошто, едноставно нема логичен одговор.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.051
Поени од реакции
5.692
Тука има нешто што не го знаеме ние, а се надевам дека го знаат од обвинителството. Мене искрено ми е важно вистинските убијци да лежат зад решетки, и сите виновници, од еден до последен..

Член од
5 март 2018
Мислења
16.703
Поени од реакции
19.008
За таткото сеуште ништо не се знае ...
Или можеби обвинителите знаат и затоа го држат во домашен притвор. Ми нема логика да е директно поврзан со овие и да го држат домашен притвор, ќе беше зад решетки како овие монструмите.
Јас уште стојам на тоа дека таткото ненамерно има дадено информации за ќерка си. Многу ме интересира расплетот со него и оние Кираца и Гоце.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.051
Поени од реакции
5.692
За таткото сеуште ништо не се знае ...
Или можеби обвинителите знаат и затоа го држат во домашен притвор. Ми нема логика да е директно поврзан со овие и да го држат домашен притвор, ќе беше зад решетки како овие монструмите.
Јас уште стојам на тоа дека таткото ненамерно има дадено информации за ќерка си. Многу ме интересира расплетот со него и оние Кираца и Гоце.
Значи, таткото е видно остарен едно 10 години за ове време кога е во домашен притвор. Не верувам дека постои татко кој намерно би ја втурнал ќерка си во таков пекол свесно, ама да видиме каква е неговата улога во убиството. Дали дал информација за ќерка си незнаејќи што ја чека, или се работи за нешто сосем трето ќе видиме. Веројатно, под претпоставка, можеби имал долг некаков кон овие шабаните, како што се шпекулираше.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.652
Поени од реакции
22.728
Знаеш ли зошто Кираца кажува дека бил мангуп?Ај распрашај се кој му е кум на Гоце па ќе ти станат многу појасни работите.
Еве кажи ти, кој му е кум на Гоце?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.302
Поени од реакции
26.198
Овој случај мене ми го направи мозокот попара веќе. За некои прашања, во врска што се десило и зошто, едноставно нема логичен одговор.
На крај мотивот може да биде и крајно психопатски или чисто зло. Ако е тоа случајот, тоа најтешко се докажува, и секогаш ќе има ликови што ќе викаат дека се наместени обвинетите.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.678
Поени од реакции
66.757
Не е во глава пукано туку во грб. Не ме прашувај од каде знам. :)
Некој те излажал дебело.

https://x.com/creepydotorg/status/1825856191303450869?t=kHm8BfkMZJxTnx3KKF0B6Q&s=19

Неколку "методи" низ историјата на човештвото кој треба да се размотрат при случаи со деца жртви и слично. Доживотен затвор за вакви монструми е како да добиле на лото.
Нажалост, доживотна робија е мала казна за убијци на деца. Сечи му по еден прст на секои 4-6 месеци, нека се мачи да се прехрани и облече. Нека живее во постојан страв и хорор, дур го осакатуваш постепено.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Како што пиша Бастерд, дека овие се егзекутори, веќе е јасно. Прашање е сега мотивот. Не само да се има closure, туку да се утврди дека сите се опфатени во обвинението.

Околу казната. Вчера прочитав некаде многу интересен коментар, за ова во Магдебург, што можи и овде да се преслика.

Значи за вакви створенија, ни затвор ни ништо. Директ за експерименти. Место глувци и мајмуни, дури клинички испитувања, пизде материне, абе директ, тестој на нив. Барем че види чар општествово некаков!

Kajgana Shop

На врв Bottom