Сендвичара "Седмица"

Член од
16 октомври 2021
Мислења
690
Поени од реакции
1.578
koga sum izlezen negde navecer a u blizina imam sedmica se slucuva da zemam ako sum gladen. Mi nema druga asalna zamena za niv, ziam i ne gleam cena.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.151
Поени од реакции
10.078
Едно е дали некој сака да јаде у 7ца или не, друго е да се дискутира покачувањето. Во ситуација каде основни намирници (читај масло, месо, јајца, компир) се поскапени за едно 100% во последниве 3 години, они имаат качено цена за едно 40-50%, да речеме од кај 180 до кај 250. 250 денари денес и пред 5 години ни близу исто не вредат, така да цената по мене е сасвим океј. На кој му се многу пари, нека јаде у маалска сендвичара и тоа е тоа. Просто ко грав.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
690
Поени од реакции
1.578
Едно е дали некој сака да јаде у 7ца или не, друго е да се дискутира покачувањето. Во ситуација каде основни намирници (читај масло, месо, јајца, компир) се поскапени за едно 100% во последниве 3 години, они имаат качено цена за едно 40-50%, да речеме од кај 180 до кај 250. 250 денари денес и пред 5 години ни близу исто не вредат, така да цената по мене е сасвим океј. На кој му се многу пари, нека јаде у маалска сендвичара и тоа е тоа. Просто ко грав.
koga sme kaj maalska sendvicara, u kisela voda kaj ekonomskoto Maki sendvicarata. Spored mene vrvni sendvici praat Suncica i Maki, pristapni ceni i koj ne probal neka trkne i neka se uveri, topla preporaka. Za mene vtora nabolje sendvicara mi e taa u gradov, prva normalno sedmica.

Член од
20 мај 2023
Мислења
601
Поени од реакции
2.685
Рон Бургунди се шетал со некоја женска навечер (патем, никој не знае како ја преварил да шета со него), поминале покрај сендвичара и женскава искоментирала:
"Леле што убаво мириса, мх мх мх"
и Рон ѝ рекол:
"Ај ќе поминеме уште еднаш од тука чим така".

Член од
7 август 2011
Мислења
4.967
Поени од реакции
15.220
Читајќи ја темава вчера ми се пријаде седмица.. цел ден ја мислев. Се враќав накај дома и ѕвонам во седмица карпош околу 10:40 да си порачам. Не дигаат. Втор или трет пат се дешава последниот пола саат од работното време да не примаат нарачки. Морав да јадам гиро што ме кошташе 550 денари да се најдам ко што треба. За мене се уште имаат најдобар Price / quality and quantity ratio од фаст фуд местата во Скопје. Има подобри бургер нормално, ама коштаат по 400 денари, а ако си гладен тешко да се најадеш од еден.

Едит: ок е рон, знам дека кило шунка и кило леб можев да изедам за тие пари.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.356
Поени од реакции
18.458
Читајќи ја темава вчера ми се пријаде седмица.. цел ден ја мислев. Се враќав накај дома и ѕвонам во седмица карпош околу 10:40 да си порачам. Не дигаат. Втор или трет пат се дешава последниот пола саат од работното време да не примаат нарачки. Морав да јадам гиро што ме кошташе 550 денари да се најдам ко што треба. За мене се уште имаат најдобар Price / quality and quantity ratio од фаст фуд местата во Скопје. Има подобри бургер нормално, ама коштаат по 400 денари, а ако си гладен тешко да се најадеш од еден.

Едит: ок е рон, знам дека кило шунка и кило леб можев да изедам за тие пари.
Tek i sunkata ako ja trgnes, 5 leba.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.878
вие апла пациенти све биле за една печеница, цобе дури и смрт ми посакува. Тоа ни малце не е христијански, затоа ќе гори во пеколот. Јас никаде не ви забранувам да давате 250, 500, 1,000 на седмица, само моите алтернативи кои се многу подобри и поздрави си ги рекламирам. И не е лошо тоа да јадеш од време на време и таму. Али штом вие земате ваков став гарант сте хроници секоја недела барем по 5 пати таму идете.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.356
Поени од реакции
18.458
Problem e do negde toa so imaat strasen profit na toj obrt, a prodolzuvaat da krevaat cena. I ova vazhi i za nivnata konkurencija, mislam deka bezrezonaki gi napumpaa cenite od koga napravija ime.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.151
Поени од реакции
10.078
Problem e do negde toa so imaat strasen profit na toj obrt, a prodolzuvaat da krevaat cena. I ova vazhi i za nivnata konkurencija, mislam deka bezrezonaki gi napumpaa cenite od koga napravija ime.
Брат 7ца е име веќе 15+ години, уште кога бев средно и хамбургерот беше 120 денари. Реалноста е дека на оваа стапка на инфлација, кога сите угостители ги кренаа ненормално многу цените под оправдување на покачените намирници, 7ца дури и океј е по мене. Ни јас ни ти не знаеме колку профит имаат од тој обрт, ама чим опстојуваат на врвот толку долго, има и зашто.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.728
Поени од реакции
7.938
Како беше она твоено од темана за станови - пазарот ја диктира цената? Немој сега двојни аршини, не си ти Ванчо и Рон.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.356
Поени од реакции
18.458
Како беше она твоено од темана за станови - пазарот ја диктира цената? Немој сега двојни аршини, не си ти Ванчо и Рон.
Taka si e, ne gi krivam za cenata. Samo spored mene od biznis prespektiva mi e mnogu alcno, i se nadevam kje roknat radi toa. Pregolema maraza e toa za fast food biznis.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.728
Поени од реакции
7.938
Taka si e, ne gi krivam za cenata. Samo spored mene od biznis prespektiva mi e mnogu alcno, i se nadevam kje roknat radi toa. Pregolema maraza e toa za fast food biznis.
Маржата е пак резултат на побарувачката. И овие со становите од куртони со два саата школо станаа миљонери, па пак им прогледува пазарот низ прсти со муабетот дека поскапел челикот...се додека има побарувачка и маржа и цена и се ќе иде нагоре. Неможе да те лути 7ца за маржата, а да не те лутат градежниците односно за нив да бидеш Адам Смит.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.776
Поени од реакции
115.692
само моите алтернативи кои се многу подобри и поздрави си ги рекламирам
Одлична поздрава алтернатива наречена ПЕЧЕНИЦА, дехидриран сувомеснат производ кои се сметани за едни од најштетните. Не ти посакувам смрт глупчо еден, ти посакувам да почнеш да размислуваш со тоа лејката.

Kajgana Shop

На врв Bottom