Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Член од
4 август 2018
Мислења
1.538
Поени од реакции
3.313
Полека, кочи...

Жигот (на ѕверот) е одамна позната „ствар„, а уште е попознато дека жигот е во подготовка на негово омасовување и по тоа прашање никој во Црквата не е рамнодушен, туку е запознаен.

Јаките на вера нема да допуштат да бидат жигосани ка‘ стока, туку означени со „печатот од Духот Свет„ преку крштевањето.

За среќа, во Црквата се‘ уште постојат поединци кои будно следат што чинат Сатана и неговите (не)видливи слуги и за тоа ја известуваат целата Црква.

Кој е Саклас?...
Затоа што е одамна позната ствар огромен број(да не кажам скоро сите) паднаа на испитот..Колкав е процентот на ,,вакционисани" свештеници а за стадото и да говорам кои ,,постат" со гледање на секој производ од позади од што е составен и дали содржи млеко во прав и остали глупости т.н.ситничарење..На таквите јаки на вера кажи им дека им помина возот и можат да се спасат со јако покајание..

Саклас е уште едно од имињата кои ги користи мајсторот за манипулација кој ровари со триста имиња за да не можеш да го фатиш ни за опашот ни за главата..за подетални информации прашај го Хепта он е поупатен..

Блудницата во откровение е Израел и Ерусалим кој се пердаши со сите овоземски цареви а не е Ватикан и некои јаки по вера ни го лажно толкуваа да ни скренат пажња..

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.054
Поени од реакции
5.239
Затоа што е одамна позната ствар огромен број(да не кажам скоро сите) паднаа на испитот..Колкав е процентот на ,,вакционисани" свештеници а за стадото и да говорам кои ,,постат" со гледање на секој производ од позади од што е составен и дали содржи млеко во прав и остали глупости т.н.ситничарење..На таквите јаки на вера кажи им дека им помина возот и можат да се спасат со јако покајание..

Саклас е уште едно од имињата кои ги користи мајсторот за манипулација кој ровари со триста имиња за да не можеш да го фатиш ни за опашот ни за главата..за подетални информации прашај го Хепта он е поупатен..

Блудницата во откровение е Израел и Ерусалим кој се пердаши со сите овоземски цареви а не е Ватикан и некои јаки по вера ни го лажно толкуваа да ни скренат пажња..
И во Црквата, слабите на вера (монаси, свештеници, верници...) попуштија пред нечестивиот и се вакцинираа, сметајќи дека вакцината е појака од Бог...ништо страшно, така ќе биде и понатаму.

„Возот„ не е се‘ уште поминат, оти додека сме живи и додека Бог ни дава „фора„, имаме време и можеме да се покаеме.

Хепта не го прашуавм оти тој нема везе со сатанизмот...:icon_lol:

„Блудницата„ од Откровението не мора да е Израел и Ерусалим, туку „ствар„ на толкување на Откровението, споредено со реалните состојби „на терен„. Така, под поимот „Вавилон„ се подразбира „мешаница од различни народи„, како што и бил античкиот Вавилон, а во реално време, на тој опис најмногу одговараат САД, како модерна збрирштина од имигранти од народи од сите страни на светов.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
995
Поени од реакции
1.020
И во Црквата, слабите на вера (монаси, свештеници, верници...) попуштија пред нечестивиот и се вакцинираа, сметајќи дека вакцината е појака од Бог...ништо страшно, така ќе биде и понатаму.

„Возот„ не е се‘ уште поминат, оти додека сме живи и додека Бог ни дава „фора„, имаме време и можеме да се покаеме.

Хепта не го прашуавм оти тој нема везе со сатанизмот...:icon_lol:

„Блудницата„ од Откровението не мора да е Израел и Ерусалим, туку „ствар„ на толкување на Откровението, споредено со реалните состојби „на терен„. Така, под поимот „Вавилон„ се подразбира „мешаница од различни народи„, како што и бил античкиот Вавилон, а во реално време, на тој опис најмногу одговараат САД, како модерна збрирштина од имигранти од народи од сите страни на светов.
Господ не сака на овој начин како што живееме, само што сака сите луѓе да се покајат и да се спасат на крајот, Господ е со нас и ништо не може да ни наштети.
Еден старец рекол и да се појави ѕверот пред вас вие прекрстете се и ќе се смири, крстот има огромна моќ и секој може да се крсти кога сака.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.230
Поени од реакции
12.216
Господ не сака на овој начин како што живееме, само што сака сите луѓе да се покајат и да се спасат на крајот, Господ е со нас и ништо не може да ни наштети.
Еден старец рекол и да се појави ѕверот пред вас вие прекрстете се и ќе се смири, крстот има огромна моќ и секој може да се крсти кога сака.
Зборуваш за боговите како да си ги видел... многу јака вера имаш, браос ќе ти речам.

Ако боговите не сакаат како ние живееме нека дојдат и нека кажат како сакаат и да видиме дали можеме и зошто баш така да живееме за да задоволиме битија кои нели не создале и фрлиле тука да имаме болести и смрт! Ако веруваме на писанијата во кои вие толку се крстите и не убедувате и ние да веруваме во тие книги бидејќи биле свети книги и други нема!

Престани со романтизам... досадно е.
Или оди во манастир ако толку христијанскиот бог ти е помил од човештвото. Ќе видиш tete-a-tete како е...

П.С. Оди во планина и цртај крстови и смирувај ѕверови... едно е верувањето, друго е реалноста.
Премногу старци читате кои се заклучиле далеку од човештвото, а зборуваат за истото како да го познаваат најдобро.

Почнете да цртате крстови врз болни дечиња за да не умираат, а ѕверовите оставете ни ги нам! Може така, околу верата и крстовите?

Член од
9 јануари 2021
Мислења
995
Поени од реакции
1.020
Зборуваш за боговите како да си ги видел... многу јака вера имаш, браос ќе ти речам.

Ако боговите не сакаат како ние живееме нека дојдат и нека кажат како сакаат и да видиме дали можеме и зошто баш така да живееме за да задоволиме битија кои нели не создале и фрлиле тука да имаме болести и смрт! Ако веруваме на писанијата во кои вие толку се крстите и не убедувате и ние да веруваме во тие книги бидејќи биле свети книги и други нема!

Или оди во манастир ако толку христијанскиот бог ти е помил од човештвото. Ќе видиш tete-a-tete како е...

П.С. Оди во планина и цртај крстови и смирувај ѕверови... едно е верувањето, друго е реалноста.
Премногу старци читате кои се заклучиле далеку од човештвото, а зборуваат за истото како да го познаваат најдобро.

Почнете да цртате крстови врз болни дечиња за да не умираат, а ѕверовите оставете ни ги нам! Може така, околу верата и крстовите?
Ти така велиш.
Реалноста е дека Господ Исус Христос постои и јас го познавам него, а тој рекол кој ме познава мене го знае и Отецот што ме прати.
Господ Исус Христос е добриот пастир, кој ќе појде кај него ќе најде пасиште и ќе паси на добро пасиште, оти кога ќе го повика своето стадо го собира на едно место и кој ќе влезе преку него ќе излезе и ќе најде пасиште.
Судниот ден ќе биде страшен, ќе биде секој сам, гола вистина и тогаш ако човекот во целиот живот не направил нешто за да му угоди на Бога, Бог ќе му пресуди.
Најтешкиот камен е срцето на човекот, ако тој камен го има човекот пополека со чекан кршено, ќе го омекне срцето и ќе има живот, но во спротивно Господ не ќе може да го земе тој човек кај него, оти каменото срце не гледа ништо - тоа е слепо.
Замисли, пред лицето на Господ излегуваш сега за една минута, неспремен потполно, што ќе му кажиш или како ќе те начека Господ? Затоа спремањето за да дојде Господ и да те земе е доста важно, направи некој подвиг, молитвата, постот, милостина, исповедта и причестувањето се дел од спасувањето, а тука да не заборавам и читањето на свето писмо е доста важно.
Немој да си претерувал со тоа што да правиме, ништо не знаеш и нема ни да ти кажам за животот на луѓето, оти има некои работи се предвидени и само тие се откриени на луѓето, а за други работи нема никогаш да дознаеш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.230
Поени од реакции
12.216
Неспремен? Пред лицето на божественото секогаш сум спремен.
Какви се овие предрасуди во однос на другите? :coffee:

П.С. Ти изгледа си доволно млад да немаш ниту потреба тестамент да имаш спремано, затоа вакви муабети „пред лицето на овој или оној ти си неспремен“.
Не сине - ти си неспремен, и нема ниту да бидеш спремен. Но тоа не значи дека другите се како тебе...
Ти може да веруваш дека и другите се исти ко тебе, но реалноста и верувањето - се различни работи.
Продолжи...

Член од
9 јануари 2021
Мислења
995
Поени од реакции
1.020
Какви се овие предрасуди во однос на другите? :coffee:

П.С. Ти изгледа си доволно млад да немаш ниту потреба тестамент да имаш спремано, затоа вакви муабети „пред лицето на овој или оној ти си неспремен“.
Не сине - ти си неспремен, и нема ниту да бидеш спремен. Но тоа не значи дека другите се како тебе...
Ти може да веруваш дека и другите се исти ко тебе, но реалноста и верувањето - се различни работи.
Продолжи...
Да би имал време да поминеш со Господ Исус Христос што би го прашал?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.054
Поени од реакции
5.239
Хепта,

ај у три реченици објасни што си сакал да кажеш...

За почеток-кое е твоето божество и неизбежно, како „изгледа„ состојбата од Телемит кој е „спремен„ да излезе пред лицето од божеството.

Благодарам...

Член од
6 ноември 2024
Мислења
288
Поени од реакции
475

Јас видов нешто. И ќе ти опишам до детал ако навистина те интересира. Толкувањето ќе биде твое.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.230
Поени од реакции
12.216
Хепта,

ај у три реченици објасни што си сакал да кажеш...

За почеток-кое е твоето божество и неизбежно, како „изгледа„ состојбата од Телемит кој е „спремен„ да излезе пред лицето од божеството.

Благодарам...
Како да ти објаснам за нешта кои се надвор од разумот, а треба да го смислам со зборови, преку разумот и за нешта кои тебе ниту на сон не ти се појавиле и не постојат за тебе?
Не можам....
Не зборувам јас за боговите... од се што знаеме за нив е негативното што го поседуваат во однос на човекот, што се не се боговите... тоа ти зборуваш за Христос и Исус дека е бог. Јас оставам секој сам да си го најде богот, идеалот што и да е... и дали ќе верува во богови...

Џабе ќе ти објаснувам и состојби и божественост, кога:
„ не е можно за Бога да се каже или да се помисли нешто друго освен она што на Божествен начин, преку писателите на Стариот и на Новиот Завет, ни е дадено, односно кажано и откриено. “
- таму некаде Бигорски манастир

Писателите ми е најинтересно...

И ти тука што паламудиш за боговите и Христос, само прераскажуваш свети книги и кој што рекол, не може да имаш искуство со вашето божество. Забрането е.
Тоа е магика која евреите пробаа да ја заробат и да биде под палката на свештенството, а вие ископиравте, погрешно.
Не може така, тоа е зло против човекот што го направивте што од знаење што од незнаење, мирјани како тебе... кои се палат на црни мантии (но никогаш немаат храброст да ги облечат) и „старци“ кои саде мудрости делат.

Секогаш има мала игра во зборовите. Јас велам божественото, ти велиш божество... мислам дека не можам да ти објаснам. Ќе мора сам да бараш разлики и што сум сакал да кажам... три реченици се думам и мислам дали е премалку дали е премногу за тебе.

Доста е и ова, да знаеш дека јас реков божественото... не божество!

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.054
Поени од реакции
5.239
И ти тука што паламудиш за боговите и Христос, само прераскажуваш свети книги и кој што рекол, не може да имаш искуство со вашето божество. Забрането е.
По миљонитти пат пишуваш погрешен став кон верните, Црквата и Христа Бога.
Без искуство со „нашето божество„, верата во живиот Бог станува празна и бесмилена, сведена на теорија.

Туку, ај врати се на она за кое те прашувам...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.230
Поени од реакции
12.216
По миљонитти пат пишуваш погрешен став кон верните, Црквата и Христа Бога.
Без искуство со „нашето божество„, верата станува празна.

Туку, ај врати се на она за кое те прашувам...
Ама јас знам дека на третиот милион ќе не нема и мене и тебе тука... битно е да се зборува за оние кои идат после нас :)

Ниту имаш искуство со твоето божество, ниту пак можеш да поканиш некој да има... лажеш!
Ти не знаеш што е божественото кон кое треба секој човек да се стреми, само знаеш Христос и Црквата...
Кој ти ја бара црквата? Твоја е...
Ти ги туркаш луѓето во црквите со идеја дека литугријата е врвот на искуството бидејќи убаво си стои кај вас „ никој не може да го види богот“.

Ти реков наназад за прашањето, не можам да ти дадам одговор. И зошто не можам... Ти скокаш и лесно се палиш како сува цепеница...
Читај и скокај тоа што те вознемирува, едноставно е...
Од друга страна, може не сакам да ти одговорам - заслужуваш како христијанин да ти биде одговорено?
Не. А ти запрашај се зошто...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.054
Поени од реакции
5.239
Ниту имаш искуство со твоето божество, ниту пак можеш да поканиш некој да има... лажеш!
Ти не знаеш што е божественото кон кое треба секој човек да се стреми, само знаеш Христос и Црквата...
Аман....

„Јас ова....јас она....„.

Освен со празни муабети, твоиве дописи не ги полниш и со твое знаење. Батали го моето „незнаење„ за кое абер немаш, прејди на твоето „знаење„ и дај конечно на видиме кое е твоето божество и на кој начин ти би се претставил како „подготвен„ за средба со божеството...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.230
Поени од реакции
12.216
Аман....

„Јас ова....јас она....„.

Освен со празни муабети, твоиве дописи не ги полниш и со твое знаење. Батали го моето „незнаење„ за кое абер немаш, прејди на твоето „знаење„ и дај конечно на видиме кое е твоето божество и на кој начин ти би се претставил како „подготвен„ за средба со божеството...
Остави да си правиме празни муабети... што се заморуваш? Бидејќи ти велам дека во твојата црква нема искуство со божественото, така пишува и во вашите книги?
Не сум јас виновен за тоа, писателите на книгата се виновни...
Не може да го видиш божественото на форум, не цртаме ние икони, извини...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.054
Поени од реакции
5.239
Остави да си правиме празни муабети... што се заморуваш? Бидејќи ти велам дека во твојата црква нема искуство со божественото, така пишува и во вашите книги?
Дај прецизирај каде е такво нешто напишано, а јас веднага ќе те демантирам...

Kajgana Shop

На врв Bottom