Пан-турцизмот на Ердоган во замав

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.116
Поени од реакции
23.594
Дечкото има IQ на собна температура, не треба да му се замерува. Не може да одговори на ниту едно потешко прашање. Тука ја воспева Турција, ама да го прашаш дали сака да се пресели во Германија или Турција, со 3 раце за Германија ќе потпише. Па уште кога пиша дека турците таму биле газди :D :D
Ti kaj zivejs be druze so imas tolku golemo IQ?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.570
Поени од реакции
7.388
Фибула Травел му доделува вредносен ваучер од 1.000 ЕУР на ефенди Владе за следниот летен одмор во Кушадаси, Турција како благодарност за неговот залагање и пропагирање на султанските вредности во земјата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.116
Поени од реакции
23.594
Мене ми е само чудно што бара во Македонија некој којшто се осеќа погоден од нашата инфериорност и недоволност и не гледа од високо. Дали смее некој цала да критикува вака друга земја во којашто живее? Веднаш добива одговор, земи си пасошот и пријатно ако не ти чини. Изгледа оттаму ни е онаа однадвор што се гледа, инфериорност - многу сме толерантни.

Јас не живеам Мк па никогаш не би ја понижила ни државата кадешто сум родена ниту пак би плукала по домот што ме храни. Господ и двете парчиња земја да ги чува, па и нас, Турците , Бошњаците, Албанците, оти заедничката историја и географија прави природно да е подобро за сите да се сложуваме. Но под услов тоа сите страни искрено да го сакаат и бараат и според тоа да дејствуваат како во НОБ рамо до рамо што сме биле.

Не е дека во Германија и странство само Турците се моќни а Македонците се неспособни и гето, ова ти беше многу грдо и необјективно. Како што има наши доктори, адвокати, дури сопственици на имот што го издаваат на локалци, има такви и Турци, како што има и наши инжинери што отишле како работници на патишта и како што има турски доктори што таму се садомијачи. Работата е кој колку ќе се снајде а нормално дека ќе има позавидни разлики и ние да не бевме народ по бројност како таксистите во Анкара, можеби ќе имавме и појако лоби.

Ако се буните за некој соживот и убав муабет во коментарите барем не се издавајте дека токму вие сте тие што презриво гледате на другиот.

На темата конкретно, мислам дека не сум кадарна за каков било коментар затоа што многупати сум била сведок на за мене навидум годиништа планирани работи коишто се развиле сосем пооинаку во склад со тогашните ситуации и потреби. Се' е толку флуидно,менливо и необавезно, пандемијава пред скоро 5 години тоа ни го покажа.
Zosto( pretpostavuvam deka e Turcin po nacionalnost ) bi si ja kudel maticnata drzava? Toa pretezno e kaj nas povekje zastapeno. Zel nekoj bugarski pasos, emigriral i mu e sram sa kazi i od kaj e i sto e. Barem povekjeto i tuka a i vo realnosta. Bukvalno se natprevaruvaat koj kolku povekje ke izedi gomna za tuka. Mi e maka da go baram postot od eden izrod od forumdjivka, kompleksi i frustracii do nebo kako pazi se fali deka taa bukvalno se sramela da kazi deka e Makedonka i ne izbegavala vo sirok krug tamu kade sto bila. I toa ova e poblagata verzija na muabetot.
Автоматски споено мислење:

Фибула Травел му доделува вредносен ваучер од 1.000 ЕУР на ефенди Владе за следниот летен одмор во Кушадаси, Турција како благодарност за неговот залагање и пропагирање на султанските вредности во земјата.

Tebe koj ti dodeli vaucer i od kade za jadenje gomna protiv drzavata i narodot? Kaj ke odis na godisen odmor ?

Член од
22 август 2022
Мислења
606
Поени од реакции
1.878
Zosto( pretpostavuvam deka e Turcin po nacionalnost ) bi si ja kudel maticnata drzava? Toa pretezno e kaj nas povekje zastapeno. Zel nekoj bugarski pasos, emigriral i mu e sram sa kazi i od kaj e i sto e. Barem povekjeto i tuka a i vo realnosta. Bukvalno se natprevaruvaat koj kolku povekje ke izedi gomna za tuka. Mi e maka da go baram postot od eden izrod od forumdjivka, kompleksi i frustracii do nebo kako pazi se fali deka taa bukvalno se sramela da kazi deka e Makedonka i ne izbegavala vo sirok krug tamu kade sto bila. I toa ova e poblagata verzija na muabetot.
Ако ги читаше убаво мислењата, ќе го приметеше тој презрив тон. Тебе тоа што таа некоја рекла дека се срами што е Македонка и бега од Македонци ти пречи а во темава што нѐ направија гетовци неснаодливи освен еден ајвар што не сме имале ништо, крадци на пешкири не ти пречи. Кој фактор прави да не ти пречи? Ама за едно прави се и подобри се, си се држат едни со други ко коза ностра. Ние само се местиме вреѓаме, па некои и еден со друг се избркавме од државава. Не сите, секоја чест на исклучоци.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.116
Поени од реакции
23.594
Ако ги читаше убаво мислењата, ќе го приметеше тој презрив тон. Тебе тоа што таа некоја рекла дека се срами што е Македонка и бега од Македонци ти пречи а во темава што нѐ направија гетовци неснаодливи освен еден ајвар што не сме имале ништо, крадци на пешкири не ти пречи. Кој фактор прави да не ти пречи? Ама за едно прави се и подобри се, си се држат едни со други ко коза ностра. Ние само се местиме вреѓаме, па некои и еден со друг се избркавме од државава. Не сите, секоја чест на исклучоци.
Ako citase vnimatelno toa bese samo odgovor na provokaciite od drugite, pred toa sosem korektno razgovarase clenot.

Член од
22 август 2022
Мислења
606
Поени од реакции
1.878
Ako citase vnimatelno toa bese samo odgovor na provokaciite od drugite, pred toa sosem korektno razgovarase clenot.
Да одговореше на провокаторот директно место да вреѓа цела нација, немаше вака да мислам. Ако забележа, јас одговорив без да нападнам ниедна нација. За некои инстанци е навистина подобро информиран и ги имам лајкнато тие мислења, ама не му требаше.

За другиве не коментирам, ама ако мислиш на cznburak тој што стално е насмеан на видеата, скараџија така нешто беше, поправете ме, многу го поштувам оти навистина имал тешко детство и многу работел да се издигне кадешто е. Секогаш е во хуманитарни активности го гледам по инста, помага. Со камиони отиде Украина од точаци до све. Камо сите интернет феномени да даваат пример на младината како него. Сега освен ако не направил некој кикс последниве месеци не ми излегуваат актуелности од таму. Ако е друг, ок не знам.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.116
Поени од реакции
23.594
Да одговореше на провокаторот директно место да вреѓа цела нација, немаше вака да мислам. Ако забележа, јас одговорив без да нападнам ниедна нација. За некои инстанци е навистина подобро информиран и ги имам лајкнато тие мислења, ама не му требаше.
Ako se prasuvam jas duri i premnogu vozdrzan bese. Da mi se napneja mene taka diskusijata ke zavzemese sosem poinakov tek :sneaky: .

Член од
16 октомври 2021
Мислења
682
Поени од реакции
1.521
Да одговореше на провокаторот директно место да вреѓа цела нација, немаше вака да мислам. Ако забележа, јас одговорив без да нападнам ниедна нација.
dosta be daj ne placi i ti. Daj kazi nesto pokonkretno okolu temata vamte tamte, zosto tolku plac i lelek i uplav od turcija. Ne si gi pratila prvite strani da vidis sto bese kolenje toa demek apokalipsa e dojdena stom dojdat turcite, a sto pravime so grcite sto ne ebavaat kako stignat od koga postoime? so bugarite? Eve i tebe ke te prasam zosto turcija ne finansira islam vo grcija ili vo bugarija zosto kaj nas finansira? Zatoa sto nekoj im dozvolil, drzavata ne ni e sredena i normalno koga dvorot ne ti e sreden ke imas takvi zaebancii apropo i toa sto murtino im dade 200.000 drzavjanstva i da se zapisat na fakulteti ovde turcite.

Turcija e poslednata drzava sto treba da im bideme gnevni, da ne e erdo ke finansira drug, sto mislite taka nekoj mu teknalo u edna soba site pusaci dur igraat karti i si rekle cekaj ke frlime pari vo makedonija za da promovirame islam. Koja drzava treba toa finansiranje da go spreci i da go regulira ako ne Makedonija?

Nikakov odgovor ne dobiv osven toa deka ke ni ebele mater so islamot koga ke dosle i deka se isturile od pari frlanje. Epa im se moze be sto da ne finansiraat? Nie ako bevme u pozicija istoto da go pravevme nemase da go pravevme? Ke izigravavme ovde moralni velicini, ke placea lugjeto po forumi deka finansirame? Aj vratete se u realniot svet

Член од
22 август 2022
Мислења
606
Поени од реакции
1.878
dosta be daj ne placi i ti. Daj kazi nesto pokonkretno okolu temata vamte tamte, zosto tolku plac i lelek i uplav od turcija. Ne si gi pratila prvite strani da vidis sto bese kolenje toa demek apokalipsa e dojdena stom dojdat turcite, a sto pravime so grcite sto ne ebavaat kako stignat od koga postoime? so bugarite? Eve i tebe ke te prasam zosto turcija ne finansira islam vo grcija ili vo bugarija zosto kaj nas finansira? Zatoa sto nekoj im dozvolil, drzavata ne ni e sredena i normalno koga dvorot ne ti e sreden ke imas takvi zaebancii apropo i toa sto murtino im dade 200.000 drzavjanstva i da se zapisat na fakulteti ovde turcite.

Turcija e poslednata drzava sto treba da im bideme gnevni, da ne e erdo ke finansira drug, sto mislite taka nekoj mu teknalo u edna soba site pusaci dur igraat karti i si rekle cekaj ke frlime pari vo makedonija za da promovirame islam. Koja drzava treba toa finansiranje da go spreci i da go regulira ako ne Makedonija?

Nikakov odgovor ne dobiv osven toa deka ke ni ebele mater so islamot koga ke dosle i deka se isturile od pari frlanje. Epa im se moze be sto da ne finansiraat? Nie ako bevme u pozicija istoto da go pravevme nemase da go pravevme? Ke izigravavme ovde moralni velicini, ke placea lugjeto po forumi deka finansirame? Aj vratete se u realniot svet
Ќе те замолам да го зауздаш јазикот полн омраза и да исчиташ убаво што сум напишала и најди каде напаѓам кого било. Од никого немам уплав, моите мислења се едни од најнепристрасните во темава.

Што е за бранење, бранам, што е за судење, судам. Никого не мразам и не напаѓам. Од никого мене не ми е страв, највеќе ножеви во грб од свои сум добила. Па ни тоа не ми дало за право да генерализирам. Сама си се борам во животов, само за мајка ми можам да лобирам безусловно, сѐ друго по заслуга. Не ни живеам МК генијалецу.

Турција како земја баш напротив во однос на не малку особини и практики ја почитувам.

Или виде женско, па доби сила да напаѓаш без да читаш.

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2021
Мислења
682
Поени од реакции
1.521
Ќе те замолам да го зауздаш јазикот полн омраза и да исчиташ убаво што сум напишала и најди каде напаѓам кого било. Од никого немам уплав, моите мислења се едни од најнепристрасните во темава.

Што е за бранење, бранам, што е за судење, судам. Никого не мразам и не напаѓам. Од никого мене не ми е страв, највеќе ножеви во грб од свои сум добила. Па ни тоа не ми дало за право да генерализирам. Сама си се борам во животов, само за мајка ми можам да лобирам безусловно, сѐ друго по заслуга. Не ни живеам МК генијалецу.

Или виде женско, па доби сила да напаѓаш без да читаш.
Nikoj ne kaza deka si napadnala, tuku offtopic si so prviot post na temava koj apsolutno 0 pridones imase u celava ovaa diskusija od prvata strana i zvucese kako da se zalis. I nemoj mene so tie udarci ispod pojas deka sum nacekal zensko pa ke se kurcam aj, istovo go teram tuka na temava od pocetokot, i ja ako ne sum ti go procital postot ti temava ne si ja procitala kako prvo.

Член од
22 август 2022
Мислења
606
Поени од реакции
1.878
Nikoj ne kaza deka si napadnala, tuku offtopic si so prviot post na temava koj apsolutno 0 pridones imase u celava ovaa diskusija od prvata strana i zvucese kako da se zalis. I nemoj mene so tie udarci ispod pojas deka sum nacekal zensko pa ke se kurcam aj, istovo go teram tuka na temava od pocetokot, i ja ako ne sum ti go procital postot ti temava ne si ja procitala kako prvo.
Аферим удри тупаница по масата. Јак мШ, темана од офтопик се гуши моето мислење го начекал.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.570
Поени од реакции
7.388
Ajde ajde ne se srami, duri zapadot plakja nema zima za blagonadezeni severdjani ko tebe :toe:
Досадено станува малце ова со северџанисување на неистомисленици. Ни сам више незнаеш што сакаш да постигнеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom