jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.640
- Поени од реакции
- 27.598
Се позачестен е наративот на Трамп дека САД ќе излезе од НАТО.
morningstaronline.co.uk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Откако го предложи преварантот Мехмед Оз за министер за здравство се виде колку е сериозен.Трамп кажува милион работи, за све да го сфаќаш сериозно кај ќе ти биде крајот. Ова го користи само да ги плаши европјаниве.
Нема да му дозволат еврејковците да излезе од НАТО.
Ама и чифутите не се во НАТО....Трампчо веќе е дел од еврејската фела, така да нема причини чифутините нешто да му забрануваат или дозволуваат. Ликот ќе ја водни нивната политика...„како и до сега„.
Поверојатно е дека „воено-индустрискиот комплекс„ нема да му дозволи, оти во војните се и парите...а „комлексот„ сака што појќе војни по светов.
Пазарџиска тактика за кревање на цена пред испосраните европејци.Ова е стандард тактика на Трамп во преговори. Многу повеќе ќе добие ако се знае дека е подготвен да излезе од НАТО.
Ама и чифутите не се во НАТО....
Нашата Дубиоза е друга, што ако се заостри работата меѓу вујче и ЕУ, (финансирање на НАТО, меѓусебни царини итн), како ќе реагираат индијанс и северџаните![]()
Јас мислам дека главната намена на тоа е ако случајно Бајдено и ЕУ ја упикаат Украина во НАТО, Трамп се заканува да излези од НАТО и ЕУ отиде јабана. Али сега чим ја имаат Сирија, нафтата арапска ќе оди во ЕУ, и ќе ја пуштат Украина низ вода.Пазарџиска тактика за кревање на цена пред испосраните европејци.
Иако да бидеме искрени во моментов Сирија многу потсетува на Либија затоа што не се знае кој пие а кој плаќа.Јас мислам дека главната намена на тоа е ако случајно Бајдено и ЕУ ја упикаат Украина во НАТО, Трамп се заканува да излези од НАТО и ЕУ отиде јабана. Али сега чим ја имаат Сирија, нафтата арапска ќе оди во ЕУ, и ќе ја пуштат Украина низ вода.
Имав надеж во Трамп ама после Оз....тешко некако.Откако го предложи преварантот Мехмед Оз за министер за здравство се виде колку е сериозен.![]()
![]()
![]()
Ova e smesno. So mozhe Sad da dobie poise? Samo glup covek ne go svakja nato, toa ne e nikakva alikajansa tuku mehanizam preku koj oni gi kontroliraat zemjite vo evropa. Bas bi bilo interesno da izleze, i pola zemji da im otidat pod Rusko/Kinesko/ Tursko vlijanie.Ова е стандард тактика на Трамп во преговори. Многу повеќе ќе добие ако се знае дека е подготвен да излезе од НАТО.