Конфликтот во Сирија

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.147
Поени од реакции
23.648
Сакам да ги видам како живеат во демократија. Дека и Еу не им чинеше кога протестираа за Палестина а и Асад бил диктатор.
Jas povekje sakam da gi gledam evropejcite kako kukaat i ziveat vo anarhija so radikalni islamisti. Se ona za koe ne ubeduvaa deka se borci za sloboda. Toa mene bi mi napravilo mnogu povekje kef otkolku od koga im gi napravija sranjata vo maticnite drzavi, da gi vratat nazad . Taka nema nikakov zort da osetat, no ako im ostanat doma, plus ako i pridojdat ehehee :sneaky:

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
852
Поени од реакции
1.274
Jas povekje sakam da gi gledam evropejcite kako kukaat i ziveat vo anarhija so radikalni islamisti. Se ona za koe ne ubeduvaa deka se borci za sloboda. Toa mene bi mi napravilo mnogu povekje kef otkolku od koga im gi napravija sranjata vo maticnite drzavi, da gi vratat nazad . Taka nema nikakov zort da osetat, no ako im ostanat doma, plus ako i pridojdat ehehee :sneaky:
Да не имаш PTSD од Албанци па вака што посакуваш? Ако падне Христијанството во Европа, место Михаел ќе те викаме Мухамед.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.147
Поени од реакции
23.648
Да не имаш PTSD од Албанци па вака што посакуваш? Ако падне Христијанството во Европа, место Михаел ќе те викаме Мухамед.
Mi e gajle mene za hristijanstvoto vo EU. Vie so ste tamu mislete mu ja inaku ne gledam zosto bilo koj tuka bi se zamaral sto pravat izbeglicite tamu vo EU.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.018
Поени од реакции
1.231
Турција и Израел на чело со САД, се најголемите победници во Сирија. А Русија и Иран најголеми лузери.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.247
Поени од реакции
30.500
Zaboravi deka papata noze im bacuvase?
Toa sho sami si go pravat ne moze da e ptsd ili nasa vina.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
552
Поени од реакции
1.486
Ердоган му одржа лекција на Путин како се прави специјална воена операција.
Ердоган им одржа лекција и на Палестинците -дека го болит таквото за нив.Пред 2-3 месеца глумеше нешто демек е засекиран за нив.Мора да му се признае права лисица е.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.592
Поени од реакции
7.466
Ердоган им одржа лекција и на Палестинците -дека го болит таквото за нив.Пред 2-3 месеца глумеше нешто демек е засекиран за нив.Мора да му се признае права лисица е.
Што да го заболи кога он истото им го прави на курдите. Низ цела европа кај што има концентрација на курди имаш протести “Defend Rojava”. Само тука Ронка Арафат и Димче Палестина нигде ги нема по тоа прашање.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
552
Поени од реакции
1.486
Mi e gajle mene za hristijanstvoto vo EU. Vie so ste tamu mislete mu ja inaku ne gledam zosto bilo koj tuka bi se zamaral sto pravat izbeglicite tamu vo EU.
Ако паднат христијаните во ЕУ нас не чека судбината на христијаните во Сирија и Либан.Е тогаш ќе ти е гајле ама веќе касно ќе е.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.294
Поени од реакции
22.991
Почна кукањето од слободарите поради тоа што Израел почна да им окупира територија, мислеа после Асад ќе си подадат раце и ќе пеат кумбаја.

Две од многуте лелекања и "ама како сега вака" враќање во реалноста.

Едит: Мапа од териториите заземени од Евреите.

Едит 2: Планот за бафер зона. ИДФ ќе им дојдат до Дамаск и ништо нема да можат да направат за да ги спречат.

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2022
Мислења
552
Поени од реакции
1.486
Почна кукањето од слободарите поради тоа што Израел почна да им окупира територија, мислеа после Асад ќе си подадат раце и ќе пеат кумбаја.

Две од многуте лелекања и "ама како сега вака" враќање во реалноста.

Едит: Мапа од териториите заземени од Евреите.

Едит 2: Планот за бафер зона. ИДФ ќе им дојдат до Дамаск и ништо нема да можат да направат за да ги спречат.

Да видиме сега како Ердо ќе реагира!?:cautious:

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.592
Поени од реакции
7.466
Мастерклас на еврејот. Турчинот е глуп и вообразен. Силен ама глуп…турчин јебига.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.904
Поени од реакции
42.601
биби остварува некое талмудашко пророштво, оваа територија наводно им припаѓала отсекогаш, и сега користат шанса да ја земат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.147
Поени од реакции
23.648
Ако паднат христијаните во ЕУ нас не чека судбината на христијаните во Сирија и Либан.Е тогаш ќе ти е гајле ама веќе касно ќе е.
Ako Ti i drugarceto ziveete vo Eu, a ocigledno ziveete togas ajde nekako i sfakjam zosto se pritresvate za navodniot pad na hristijanstvoto vo Eu. Ve zabole vas za hristijanstvoto opsto ne pak za vo Eu, si se grizite za vasata blagosostojba i bezbednost, a so eden kup migranti pred vrata i sekade okolu vas vi se narusva rajatot pa normalno ocekuvate da gi vratat navodno za da vidat kako e. Mozi podobro e vie tamu da vidite kako e pa sleden pat koga ke resite da razrusite nekoja drzava na iljadnici km od vas radi nekoj si tamu geostrateski interesi koi se direktno povrzani pak so vasata blagosostojba, da znaete so ve ceka i koja e cenata za toa. Nas tuka, mene posebno voopsto ne mi precat migrantite kaj vas i kolku belja vi pravat, bas naprotiv, kolku povekje tolku podobro. Da vi e strav na mocanje da izlezite so se veli.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.302
Поени од реакции
1.812
Како што одговараше Ванѓа во 1985 г. на прашањето : Ќе има ли трета светска војна?
Не се плаши Сирија уште не паднала. Сирија ќе падне во рацете на победникот, но победникот нема да е тој. ;)
Веќе падна, може од пишаното да неможе да се избега, или за дадена ситуација има неколку можни сценарија, но не бескрајно.
Грешката на Асад, Русија, Иран е: со запад неможе да се договара. Асад ослободи територија но 90% од нафтата остана кај курдите/американците/, убавата обработлива земја кај турците и курдите. Реално Асад обновуваше разрушени градови, фабрики во банкротирана држава со многу малку внатрешни инвестиции. Меѓународна помош нула, освен од Русија Иран.
Кога има бедност расте внатрешно незадоволство и корупција, вклучително и во армијата. Не очекував толку брза капитулација, но ете стана победа за глобалистите.

Kajgana Shop

На врв Bottom