Конфликтот во Сирија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Ердоган му одржа лекција на Путин како се прави специјална воена операција.
Само шо Путин ја има пред себе Украина а овие распадната држава.
Толку ви сечи и на вас

Колку ќе биде смешно ако Асад бил во Иљушинот и русите го бутнале на пат кон базата во friendly fire.

Последно уредено:

Последно уредено:
Манџава е ептен зачинета. Русија останува со стратешки позиции во Сирија, со која цел?
Предвидувам Иранска офанзива со талибани и ирачки шиитски милиции. Држте се не е готово.

Ердоган му одржа лекција на Путин како се прави специјална воена операција.

Погрешно...

Путин се држи до начела, (колку-толку), а Ердо игра валкано, оти во неговата вероисповест се‘ е дозволено...ако е корисно.

Да видиме наскоро како ќе реагира/ат Путин и Русија на ова турско изигрување...

Во глобала се случува многу пародична ситуација за подржувачите на хероите од Хамас. До вчера Ердоган беше супер, ги подржуваше хамас и палестина, сега одеднаш не чини и е сплотен со Израел.
Samo ti si iznenaden, turchinot sekogas mu bil drugar na evreinot i toa ti go spomnav i porano.

Значи не го клизнале намерно Русите Асад како што викаа форумските експерти тука.

Башар Ал Асад со целото семејство е во Русија.

На крајот целата игранка ќе испадне Асад мирно да ја предаде власта на опозицијата во замена руските бази и рускапитал да останат таму, а во замена тој да добие егзил со целото семејство во Русија.

Руски медиуми споделуваат дека рускиот дипломатски врв спровеле разговори со сиријската опозиција во кои тие, наводно, гарантираат тотална безбедност на руските бази и војска на територија на Сирија.
Автоматски споено мислење:

Значи не го клизнале намерно Русите Асад како што викаа форумските експерти тука.
Пре би рекол дека е договор меѓу трите страни Русија, Асад и опозицијата. Мирно да ја предаде власта, да добие егзил во Русија, а во замена за тоа руските бази и војска да останат на територија на Сирија.

I ke procitame po nekoja godina, zagina Assad vo nekakva nesrekja vo rusija.
No strings attached Putin.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom