Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.204
Поени од реакции
22.821
Situation on Pokrovsk front: Russian Army took full control over the locality of Zhovte.

photo_2024-11-30_00-52-19.jpg

Situation on Kurakhove front: Following the capture of Berestky Russian Army began the advance towards Stari Terny along the northern shore of the reservoir.

photo_2024-11-30_00-53-47.jpg

Situation southwest of Donetsk & Velikaya Novoselovka front: Russian Army took full control over Rozdolne & captured a series of positions west of Novodonets'ke. In addition, Russian forces made new advances west of Trudove.

photo_2024-11-30_00-56-01.jpg

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.204
Поени од реакции
22.821
Situation on northeastern front: Seven days ago the Russian army began an operation to cross the Oskil River and settled on the outskirts of Novomlynsk, which is partially under Russian control. In the last 48 hours Russian forces managed to create another bridgehead six kilometers to the south by seizing a number of positions south of Dvorichna.

photo_2024-12-01_01-44-03.jpg

Situation on Pokrovsk front: Russian Army began advancing west & northwest of Zhovte approaching to the outskirts of Novopustynka.

photo_2024-12-01_01-46-18.jpg

Situation on Kurakhove front:
- North of the reservoir: Russian Army made small advances north of Berestky. Clashes with Ukrainian Army continue east of Stari Terny.

photo_2024-12-01_01-50-49.jpg

- South of the reservoir: Russian forces captured new trenches north of Dalnye approaching to the microdistrict of Yuzhny (Kurakhove town) from the south.

photo_2024-12-01_01-50-50.jpg

Situation on Velikaya Novoselovka front: Russian Army made significant advances towards Sukhi Yaly valley & are approaching to the locality of Blahodatne & the southern part of Velyka Novosilka.

photo_2024-12-01_01-53-59.jpg

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.204
Поени од реакции
22.821
Финска мапа на состојбата во Курск.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.469
Поени од реакции
87.264
Финска мапа на состојбата во Курск.

И понатаму ми е нејасна стратегијата на Украинциве да влезат во Курск, изгледа јако се нашмркал Зелински кога ја донел оваа одлука. Некои викаат ради тоа да имаат ас во ракавот ако дојде до мировни преговори, ама како што гледам скоро 50% од тоа што го освоиле веќе го имаат повратено Русите... Мировни преговори моментално како што стои ситуацијата се сеуште далеку, дотогаш очекувам Русите уште толку да ги потиснат Украинциве.
Најдобрите војници ги пратија да освојуваат територија во Русија, а само си направија полоша ситуација на свој терен каде Русиве забрзано им завземаат територии.

Стварно не можам да најдам НЗС :toe:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.204
Поени од реакции
22.821
И понатаму ми е нејасна стратегијата на Украинциве да влезат во Курск, изгледа јако се нашмркал Зелински кога ја донел оваа одлука. Некои викаат ради тоа да имаат ас во ракавот ако дојде до мировни преговори, ама како што гледам скоро 50% од тоа што го освоиле веќе го имаат повратено Русите... Мировни преговори моментално како што стои ситуацијата се сеуште далеку, дотогаш очекувам Русите уште толку да ги потиснат Украинциве.
Најдобрите војници ги пратија да освојуваат територија во Русија, а само си направија полоша ситуација на свој терен каде Русиве забрзано им завземаат територии.

Стварно не можам да најдам НЗС :toe:
Мислам дека сакаа да направат 3 работи - да ја натераат Русија да ги ротира единиците од Донецк во Курск со тоа да го забават нивниот напредок, ПР за западните политичари и население дека се проактивни и да држат руска територија во евентуални мировни преговори како предност/левриџ.

Доколку е вака, освен второто другите две не им успеаја.

Kajgana Shop

На врв Bottom