Би сакал да поставам прашање соодветно на дадената тема.
Повеќе од две недели ме измачува болка во грлото, проследена со температура од 37 степени, затнатост и течење на нос, како и омалаксаност.
Антибиотици самиот си купив, 5 дена Зинат, 7 дена Доксициклин и без резултат.
Со батерија пред огледало гледам четири бели точки во грлото, поточно како залепени со крајниците што ми наликува на гној. Лоцирани се на или попрецизно околу мојот лев крајник, откаде и потекнува болката. Левата страна на грлото најмногу ме боли.
Бев кај матичната, ми препиша Амоксиклав додека за гнојот не коментираше.
Совет некој би дошол добро. За брис не ми кажувајте, можеби требаше но времето измина.
Streptokokno grlo, ,,osnovi vo medicinata,,. Penicilinski antibiotik za tebe //neka e Amoxiclav kako ,,prva linija,,//.
Gnojna angina mozebi //i bez pokacena temp// ili stanuva zbor za ,,kamencinja,, //mislam na ,,belite tocki,,//.
Za bris ,,ajde ke molcam,,.
Ajde ,,narodski,, //ne medicinski// ke opisam za da me razberes.
Jas ,,po stara skola,, tie ,,kesicki,, //dokolku se gnojni i ,,sozreani,,// ke ti gi ,,skinam,,. Ubavo kje se izdrenira i tolku ke bide ,,od makata,, //so antibiotska Th prodolzuvas sekako//. Sam da experimentiras ,,ne znam,, kolku e pametno t.e. do kolku si ,,vichen da se srabotis,, //iako ,,ne e nekoja filozofija,,//.
Ako ,,si raspolozen,, nekolku ,,stapcinja,, za zemanje bris vo raka //imas vo apteka//, natopeno vo betadine spremno vo edna raka. Baterija vo drugata raka i pred ogledalo //kako sto se ,,pregleduvas,,//. Dopri ,,stranicno,, so ,,pamucniot del,, NEZNO na edna od ,,kjesickite,, i ,,butkaj prema centar,, , ako se skine super! Neka istece ,,se vo grlo,,.
Potoa ,,obraboti,, gi i ostanatite. Iscisti se! No samo dokolku ,,rabotata odi lesno,, bez ,,golem potisok,, //pazi da ne povratis!// za da ,,ne se povredis,,.
Potoa gargara so ,,mlaka solena voda,, nekolku pati dnevno. Pred spienje gargara so caj od zalfija.
Bez primena na bilo kakvi alkoholni plaknenja i spreevi za grlo //alkohol 0%// po ,,intervencijata,,.
Ako ,,ne ti odi rabotata,, javi se na ORL i ke te sredat. Samo po sebe, vklucitelno i Amoxiclav-ot sto go primas sega, po ,,izminati 15 dena,, macno i sporo ke ti odi procesot na lekuvanje.