Дали Исус Христос ќе дојде по втор пат?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.158
Поени од реакции
12.132
Бидејќи ако има второ доаѓање, мора да има и прво, што е дискутабилно и во сферата на верувањето, од една страна и од друга страна со второ доаѓање значи прекин и смрт на човештвото, следува дека сето тоа е само во делот на верувањето, далеку од реалноста...
Посебно што не сите се христијани и следат други учења и други догми, по ниту еден основ не може да има второ доаѓање...

И трето, какви луѓе се оние кои сакаат смрт на човештвото по секоја цена на база на догма? :coffee:

Комплексни се овие верувања и надежи.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.126
Поени од реакции
10.143
..
какви луѓе се оние кои сакаат смрт на човештвото по секоја цена на база на догма? :coffee:
А какви се оние луѓе кои сакаат да опстане вакво човештво излезено од колосек, извитоперено, полно до гуша со злоба, гнев, злосторства...Кога би можела планетава земја да прозбори кои јадови, кои страдања трпи!?
Исус ке дојде за да ги казни грешниците и да ја спаси планетава земја.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.799
Поени од реакции
21.388
А какви се оние луѓе кои сакаат да опстане вакво човештво излезено од колосек, извитоперено, полно до гуша со злоба, гнев, злосторства...Кога би можела планетава земја да прозбори кои јадови, кои страдања трпи!?
Исус ке дојде за да ги казни грешниците и да ја спаси планетава земја.
Вруќа.
Човечанстфо ке си биде и е било извитоперено и испревртено без ви да веруете у некакфи си воскреснувања и пофторни доаѓања.Треба само здраф разум и самоконтрола,васпитање и угнездување на културу и морал,без да веруете у недокажани глупости.

Како ке дојде Исус?
Како ке ги казни?
Дај објаснете троа поопширно, да се насмеемо малце.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.967
Поени од реакции
9.647
Вруќа.
Човечанстфо ке си биде и е било извитоперено и испревртено без ви да веруете у некакфи си воскреснувања и пофторни доаѓања.Треба само здраф разум и самоконтрола,васпитање и угнездување на културу и морал,без да веруете у недокажани глупости.

Како ке дојде Исус?
Како ке ги казни?
Попрво Харе Кришна од Вишно небо ќе ти дојде нели?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.126
Поени од реакции
10.143
Како ке дојде Исус?
Како ке ги казни?
Одговорите на твоите прашања ке ги најдеш во библијата...земи читни малце.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.967
Поени од реакции
9.647
Некој со повисок левел на знаење во оваа книга објаснува што значи "ликот Исус Христос" и на кој начин да се толкува "Библијата". Па проценете сами за какво "доаѓање" се работи и што значи "144 илјади ќе одат во рајот" итн.
Автоматски споено мислење:

Човек треба да размислува на повисоко ниво за да сфати за што се работи...

Attachments

Последно уредено:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.799
Поени од реакции
21.388
Зурла,ја не верују дека Кришна ке дојде,Кришна уопште не ни постојаја.Ја не верују у некакфи си пофторни доаѓања на никакфи мајански,келтски,грчки,египетски и било какфи богови.Едноставно сам скептик и не сам л'сно уверлиф како вас.Мене ни Христијанстфо не ме убеди.Едноставно мислу дека е измислица за да се држи стадо под контролу.Има добру поуку не викам не,и те како Христијанстфо е убедливо најчиста религија сс најубаву приказну,ама ипак викам ти,цела тај материја ми е шаблонска,у сфаку религију.Некако ми нема поента.Еве и да не е тачна цела тај признаена наука,колко и да е поразумна од било какфу религију,едноставно мислу дека нема шансе да е сфе тој тачно што пишуе у Библију и нема шансе креатор да дава такфи едноставни убедувања и адети кои мораф да се почитуеф за да улегнеш у некакфо си царстфо небесно или вечен живот.
Која е поента креатор да удахне живот у девицу и тој пази у најгнасан народ Евреи и од поново да праи религију која ке биде највистинита и најчиста.Мислу нема шансе и разумна логика. Много е л'сно да лажираш дека си месија и дека воскреснуеш пред 2000 године.Којзнае дали Исус уопште и е умреја на крст,а не па да воскресне.Значи не сте ми јасни колко л'сно и убедливо веруете у сфе тој напишано,само за тој што сте родени у такфу фамилију.
Одговорите на твоите прашања ке ги најдеш во библијата...земи читни малце.
Читаја сам гу Библију у седмо оделение,сеќам се дека тија д'нови и уво га избуши,еве још гу носу исту сребрену алку.

Читаја сам и повише разноразни работе за креацие и "сфети" књиге Вруќа,ама па тој не е релевантан доказ дека сфе е тачно у сфи тија књиге.Значи Вруќа,искрено за Христијанстфо и сфи други религие можу да ти држу предавање и да,интересно ке ти биде веруј ми,ама па од другу страну зшто да ми веруеш на сфе тој,кд уопште не ни знаемо што е права вистина од сфе тој.
А крај краева па битно ли е што права вистина,кд ми обични људи НИКАД нема да дознаемо.

Биди добар,живи живот.Еди,пи,шетај,размножуј се,умри.Права вистина можда ке дојде после смрт.Нема да дознаемо док смо живи.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.967
Поени од реакции
9.647
Screenshot_2024-11-24-22-01-35-85_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg Screenshot_2024-11-24-22-04-41-07_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Зурла,ја не верују дека Кришна ке дојде,Кришна уопште не ни постојаја.Ја не верују у некакфи си пофторни доаѓања на никакфи мајански,келтски,грчки,египетски и било какфи богови.Едноставно сам скептик и не сам л'сно уверлиф како вас.Мене ни Христијанстфо не ме убеди.Едноставно мислу дека е измислица за да се држи стадо под контролу.Има добру поуку не викам не,и те како Христијанстфо е убедливо најчиста религија сс најубаву приказну,ама ипак викам ти,цела тај материја ми е шаблонска,у сфаку религију.Некако ми нема поента.Еве и да не е тачна цела тај признаена наука,колко и да е поразумна од било какфу религију,едноставно мислу дека нема шансе да е сфе тој тачно што пишуе у Библију и нема шансе креатор да дава такфи едноставни убедувања и адети кои мораф да се почитуеф за да улегнеш у некакфо си царстфо небесно или вечен живот.
Која е поента креатор да удахне живот у девицу и тој пази у најгнасан народ Евреи и од поново да праи религију која ке биде највистинита и најчиста.Мислу нема шансе и разумна логика. Много е л'сно да лажираш дека си месија и дека воскреснуеш пред 2000 године.Којзнае дали Исус уопште и е умреја на крст,а не па да воскресне.Значи не сте ми јасни колко л'сно и убедливо веруете у сфе тој напишано,само за тој што сте родени у такфу фамилију.

Читаја сам гу Библију у седмо оделение,сеќам се дека тија д'нови и уво га избуши,еве још гу носу исту сребрену алку.

Читаја сам и повише разноразни работе за креацие и "сфети" књиге Вруќа,ама па тој не е релевантан доказ дека сфе е тачно у сфи тија књиге.Значи Вруќа,искрено за Христијанстфо и сфи други религие можу да ти држи предавање и да,интересно ке ти биде веруј ми,ама па од другу страну зшто да ми веруеш на сфе тој,кд уопште не ни знаемо што е права вистина од сфе тој.
А крај краева па битно ли е што права вистина,кд ми обични људи НИКАД нема да дознаемо.

Биди добар,живи живот.Еди,пи,шетај,размножуј се,умри.Права вистина можда ке дојде после смрт.Нема да дознаемо док смо живи.
Не смо обични људи и вистина е у нас...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.158
Поени од реакции
12.132
Брат ми, не се возбудувакј... ти ќе ми кажеш како да јас да го толкувам христос или христијанската догма... светиот дух не е измислен од христијанската догма, преземен е од други учења, така да христијанството не може да има авторитет над тој симбол, значење и што учи светиот дух :)

Во неспремен храм, не доаѓа светиот дух! Ако немате цврсти темели (а немате бидјеќи сте зафатени со светот и што како некој мисли и дејствува и коментирате глупости), светиот дух ќе ви биде само надворешен симбол кој што ќе ви го обединува Синот и Таткото.
И ќе чекате надворешен спасител, иако велите дека светиот дух е во вашите тела... какви и да се од внатре. Контрадикторни сте во името на догмата.

Спасител од надвор немало, нема и ќе нема...
Застанете еднаш пред огледало и кажете си „Јас сум патот“ :) Сигурно нема да горите во пеколот...

П.С. Харе кришна е мантра! Христос од христијанските учења го рамниш со мантра?
Арџуна попрво ќе дојде од небото, поврзан со богот Индра, кралот на боговите :)

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.967
Поени од реакции
9.647
Едноставно мислу дека е измислица за да се држи стадо под контролу.
Се држи под контрола со цел. Оние што го држат под контрола размислуваат на повисоко ниво и се на повисока фреквенција...Ја знаат вистината. За разлика од оние кои што се под контрола на пониска фреквенција и со "ограничено знаење".

светиот дух не е измислен од христијанската догма, преземен е од други учења
Обратно е и слични се "приказните" на тие што преземале од Христијанското учење...

Брат ми, не се возбудувакј... ти ќе ми кажеш како да јас да го толкувам христос или христијанската догма... светиот дух не е измислен од христијанската догма, преземен е од други учења, така да христијанството не може да има авторитет над тој симбол, значење и што учи светиот дух :)

Во неспремен храм, не доаѓа светиот дух! Ако немате цврсти темели (а немате бидјеќи сте зафатени со светот и што како некој мисли и дејствува и коментирате глупости), светиот дух ќе ви биде само надворешен симбол кој што ќе ви го обединува Синот и Таткото.
И ќе чекате надворешен спасител, иако велите дека светиот дух е во вашите тела... какви и да се од внатре. Контрадикторни сте во името на догмата.

Спасител од надвор немало, нема и ќе нема...
Застанете еднаш пред огледало и кажете си „Јас сум патот“ :) Сигурно нема да горите во пеколот...

П.С. Харе кришна е мантра! Христос од христијанските учења го рамниш со мантра?
Арџуна попрво ќе дојде од небото, поврзан со богот Индра, кралот на боговите :)
А освен што цело време ќе го напаѓаш Христијанството што друго ти претставува задоволство во животот и која е твојата религија? Каде го гледаш ти твоето спасение и просветлување?

Арџуна попрво ќе дојде од небото, поврзан со богот Индра, кралот на боговите
Сепак се надеваш дека некој ќе ти дојде од небото?

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.158
Поени од реакции
12.132
Се држи под контрола со цел. Оние што го држат под контрола размислуваат на повисоко ниво и се на повисока фреквенција...Ја знаат вистината. За разлика од оние кои што се под контрола на пониска фреквенција и со "ограничено знаење".

Обратно е и слични се "приказните" на тие што преземале од Христијанското учење...
Ќе мора малку да учиш историја на религија, кој од каде потекнува и кои философии ги наследува и видоизменува... јудаизмот е прамајка на исламот и христијанството.
Од таму е идејата за месија, што христијаните го преформулираа во спасител, кој што не само што дошол, па не го разбрале, туку и ќе се врати од мртвите да ги реши другите мртви!
Не оди тоа така, со постојано повторување лага некои работи не преминуваат во вистина, само ќе се прелажат многумина и ќе погрешат во однос на себе си и во однос на другите, за жал... но храмот можете само вие да си го срушите и сами да си го изградите, а не Христос или Хептаграм или Кришна или Вишну :)

Никој нема преземено од христијанството, посебно откако се поврза со световната власт... исламот што се појавува 600 години подоцна го игнорира христијанството и го смета за богохулие и се врзува со јудаизмот во обид да се некако вратат старите учења и пракси (И тие застрануваат со текот на годините бидјеќи работите не се силуваат и приграбуваат за овие нешта, туку се наследуваат на правилен начин - за кои ти не си ниту чул ниту пак сонувал).
Така да - уживај :)
Ќе ти дојде Светиот дух и ќе те оправи во животот... i hope so...

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.967
Поени од реакции
9.647
исламот што се појавува 600 години подоцна го игнорира христијанството и го смета за богохулие
Како може да го негира Христијанството кога во Куранот се спомнува Исус како лечел слепи и лепрозни во трето, петто и деветнаесто поглавје? Сум нашол на кого да објаснувам...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.158
Поени од реакции
12.132
Сепак се надеваш дека некој ќе ти дојде од небото?
Не. Не се надевам на спасители од небото... небото човекот го освои и таму не е последната граница, боговите ги преместивме „потаму“, затоа и ќе имаме одложување на доаѓањето на Христос!

Јас се надевам дека еден ден христијанинот и муслиманот ќе разберат дека секој што им ја критикува религијата и нивните дејствувања е заради тоа што истите тие ги критикуваат и зборуваат злобно за сите други.
Тие сами меѓу себе се мразат не пак другите... така да немој со тие муабети „ама ти го напаѓаш христијанството“! И што ако некој го критикува христијанството?
Не смее да се прави тоа? Ти смееш да сатанизираш и велиш дека другите идеали се зло и непотребност? А другите не смеат да кажат што мислат за твоето христијанствто?
Твоето е свето, а туѓото проклето?
Кога ќе го смените наративот во однос на другите и навистина љубов ќе значи единство помеѓу различните кај вас, тогаш ќе зборуваме на многу подруг начин тука... ама 14 години поминаа и Македонецот си е постојано „на своето“ и убеден дека „вака е најправилно“ иако гледа дека не е добро.

Јасни сме? :)

Како може да го негира Христијанството кога во Куранот се спомнува Исус како лечел слепи и лепрозни во трето, петто и деветнаесто поглавје? Сум нашол на кого да објаснувам...
Научи и за исламот малку повеќе (а паметно е и за христијанството да прочиташ нешто) и ќе знаеш зошто постои омраза едни кон други. Ако не сакаш, може да ти прераскажам јас, ама нема да ми веруваш како што гледам по муабетите...
И во Телемитската философија се споменува Исус.. но тоа не значи дека се поддржуваат идеите на христијанството за грев и спасител. Вие судите по насловот за една книга по се изгледа... треба работа!
Храмот не се гради за еден ден, ами за три - а тоа значи - РАБОТА!

Kajgana Shop

На врв Bottom